Sosyal medyada gençlerin yeni ölüm oyunları hızla yayılıyor. Sapkın LGBT akımları başta olmak üzere birçok akım, sosyal medya aracılığıyla hızla yayılırken; özellikle gençler üzerinde derin etkiler bırakıyor. Çeşitli içerikler aracılığıyla normalleştirilmeye çalışılan bu akımlar, sadece yaşam tarzı dayatmalarıyla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda gençlerin değer dünyasını ve kimlik algısını da şekillendiriyor.
YENİ AKIMLAR
Mavi Balina Oyunu (Blue Whale Challenge), Momo Challenge, Boğulma / Bayılma Oyunları (Choking Game), madde kullanımını özendiren içerikler, kimlik ve cinsiyet karmaşası oluşturan akımlar TikTok gibi sosyal medya platformlarında yayılırken çocukların psikolojik, sosyal ve fiziksel gelişimini olumsuz etkiliyor. Kendine zarar verme davranışlarını teşvik eden “challenge” videolarından, kimlik karmaşası yapan ideolojik yönlendirmelere kadar uzanan bu akımlar; toplumsal birçok sorunun ana sebebi oluyor. Gazetemize konuşan uzmanlar, bu akımların gençlerin gelişimini zedeleyebileceğini ve topluma zarar vereceğini vurguluyor.
TOPLUMU DİNAMİTLİYOR
Yazar-Sosyolog Adnan Kalkan, şu uyarılarda bulundu: “Bu zararlı akımlar ile psikolojik bunalıma giren gençler olduğu gibi intihar edenler de oluyor. Neslimize psikolojik, fiziksel ve sosyal hasar veren bu içerikler yasaklanmalı. Özellikle dijital oyunlar neslimizi canavarlaştırıyor. Bugün göbeğini dışarı atan, açıklıktan öteye çıplak bir şekilde toplumda gezen kızlarımız da bu zararlı akınların kurbanı. Cinsel kimlik karmaşası yaşayan ve LGBTİ tuzağına düşen gençlerimiz de bu akımların kurbanı. Gerçek hayattan uzak yaşam tarzları ile gençlerimize ulaşılmaz hedefler sunup ulaşamayınca bunalıma giren gençlerimiz de bu zararlı akımların neticesidir. Nesli ihya, medeniyeti inşa mefkuremizin altına dinamit koyup patlatan da bu zararlı akımlardır. Şimdi dur demezsek gönül medeniyetimizi üzerimize yıkacaklar. ”
SAHTE DÜNYALAR
Prof. Dr. A. Halim Ulaş da şunları söyledi: “Seküler ve maneviyattan kopuk bir eğitim, gençlerin fıtri olarak yöneldiği ‘Ben kimim?, Neden varım? Hayatın amacı ne?’ gibi varoluşsal sorular, aile içinde ve sosyal çevrede sağlıklı cevaplar bulamadığında, sanal dünyanın sahte ve yıkıcı vaatlerine kolayca yönelebiliyor. Bu noktada en büyük görev ailelere düşmektedir. Aileler, çocuklarıyla sevgi ve güvene dayalı bir köprü kurmalıdır. Onlara, hayatın sadece popüler kültürün sunduğu geçici heveslerden ve anlık hazlardan ibaret olmadığını; her birinin bu dünyaya özel bir amaçla gönderildiğini ve bir yaratılış gayesi taşıdığını hissettirmelidir. Evlerini, çocuklarının kendilerini değerli ve güvende hissettiği birer rahmet ve şefkat yuvasına dönüştüren ebeveynler, onların ruhunda oluşan manevi boşlukları, ilahi bir sevgi ve ebedi bir hakikatle doldurabilir. Bu manevi zemin en sağlam sığınaktır.”
DEĞERLERİ KORUMALI
Prof. Dr. Cihat Yaşaroğlu da şöyle konuştu: “Zor bir problemle karşı karşıyayız. Politika geliştiriciler, anne-baba ve eğitimciler ile bu işin farkında olan ve buna gönül vermiş insanlar olarak bize çok şey düşmektedir. Aile yılını bu açıdan daha verimli geçirmek için gereken çabayı harcamaktan geri durmamalıyız. Önce bu zararlı akımların neler olduğu ve nasıl yayıldığı, çocuklarımızı bir ahtapot gibi nasıl sardığı ve uyuşturduğunun farkında olmayla başlayarak bu mücadelede havuzun boşalmasına sebep olan muslukları kapatma gayreti içerisinde olmalıyız. Bir yandan bu menfi akım musluklarını kapatmaya çalışırken diğer yandan çocuklarımızla sağlıklı bir iletişim ortamı tesis etmeye çalışarak kültürümüzü esas alan yaşantıların artırılmasına da gayret göstermeliyiz.”
Kaynak: Akit, 2025-08-24
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.