Siirt'in Tanıtımında Kültür Elçileri Derneği'nden Ses Getiren Çalışmalar

Siirt

Siirt’in tanıtımı için harekete geçen Kültür Elçileri Derneği, belgesel ve çeşitli projelerle kentin kültürel değerlerini ön plana çıkarma hedefinde. Çalışmalar, 21 Eylül'de başladı ve 4 Ekim'e kadar sürecek.

  • Haber: Ferdinaz KOYUNCU

KÜLTÜR ELÇİLERİ DERNEĞİ'NDEN TANITIM ATAĞI

Siirt’in tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Kültür Elçileri Derneği İstanbul’da çalışmalar başlattı. Dernek Başkanı Vadullah Taş ve gönüllülerden oluşan bir heyet Siirt’e gelerek yerel sanatçılarla iş birliği yaptı. Aralarında yılların Siirt yerel sanatçısı Necati Işıktaş ve genç yetenek Siirtli Özkan’ın bulunduğu ekip, belgeseller ve klipler çekmeye başladı.

ÜÇ DİLDE YÖRESEL TÜRKÜLERLE BELGESEL HAZIRLIĞI

Kültür Elçileri Derneği Başkanı Vadullah Taş, “Kültür yolu kapsamında Siirt için 'Siirt’in Sesleri' adı altında üç dilde yöresel türkülerin okunarak belgesel yapılacak” dedi. Bunun yanı sıra, Siirt belgeseli, altı ilçenin ve şehir merkezinin tarihi dokusunu, inanç turizminin dünyaya tanıtımını amaçlıyor.

ÇALIŞMALAR VE DESTEKLER

Veysel Karani Hazretleri ve İbrahim Hakkı Hazretleri’nin tanıtımı için çalıştaylar düzenlenerek bilgi ve belgelerle kitap çalışması yapılacak. Siirt Valiliği ve Kültür Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilecek bu çalışmalar, 21 Eylül'de başlayıp 4 Ekim'e kadar sürecek. Ayrıca, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, il kültür müdürü İrfan Tekin ve STK başkanları ile görüş alışverişinde bulunularak, Siirt’in tanıtımına yönelik önemli adımlar atıldı.

Kültür Elçileri Derneği'nin Siirt tanıtımına yönelik çalışmaları.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.