Tarih: 20.07.2024 00:27

Skandalların bitmediği hastahane

Facebook Twitter Linked-in

Ramazan BAYKARA

Kırıkkale üniversitesi tıp fakültesi hastanesinde akla ziyan skandallar bitmiyor.Sorunlar sürüyor ama çözüm yok...
Gelen hasta ve hasta yakınları her gün yeni skandallarla maalesef yüz yüze kalıyor.
Hayatının baharında olan Tıp fakültesi Ana bilim dalında uzmanlık eğitimi alan 27 yaşında ki Melike doktorumuzun iddialara göre böbrek taşı ameliyatını tecrübesiz doktor adaylarının yapmış olduğu hatalardan dolayı hayatını kaybettiğini ve ailesinin suç duyurusunda bulunduklarını;
Tıp fakültesi 2.sınıf öğrencisi Azer G.nin eğitim sürecinde yaşamış olduğu zorluklar karşısında intihar ederek hayatına son verdiğinin acıları sürerken yeni yeni skandallar da arkası kesilmeden devam ediyor..

Muayene için randevu alamayanlar,hastanede tedavi ve tetkikler esnasında bazı personellerin üslup ve tarzlarının zaman zaman kırıcı olduğunu belirtenler, özellikle zemin katlarda haşerelerin ve karıncaların kol gezdiği, sivrisinek ve böceklerin istilasına uğradığını, tuvalet ve lavaboların pislik içerisinde olduğu ve musluklarının bazıları arızalı olduğu için koktuğunu söyleyen hasta ve yakınları sorunları ilgililere söylendiğinde de adeta azarlandiklarını belirttiler.

Bu skandallara yeni bir skandal daha eklenerek insanın ve sağlığının ne kadar değersiz olduğuna şahit olduk.
Depremzede bir aile olarak yedi ay önce muayene için 16 yaşlarında erkek çocuğu olan hastasını getiren ailesi, çocuğu için geniz ameliyatı olması gerektiğini ve çok ilerlediğini belirten asistan doktorlar tarafından ancak 6 ile 7 ay sonra ameliyat için randevu verilebileceğini söylediler. Yani hem acil ve çok ilerlemiş,hem de aylar sonrasına randevu verilmesi insanın ve sağlığının nasıl hiçe sayıldığına bir kez daha şahit olduğunu belirten 
Aile başka çarelerinin olmadığını söyleyince beklemek zorunda kaldılar.
Hasta Eyüp Osman B.uyurken geniz eti sorunundan dolayı zorluklar yaşamasına rağmen aradan geçen yedi ay sonra 17 temmuz Çarşamba günü asistan olduğu bilinen Melek isminde ki şahıs çocuğun babasını arayarak " hastanızı yarın ( Perşembe) getirin gerekli tetkikler yapıldıktan sonra akşam hastanede yatış yapılacağını saat gece 24.00 dan sonra hiç bir şey kesinlikle yemesin ve icmesin,sabah saat 7.45' de ilk sizin hastanızı ameliyat edecegiz." dedi.
Cuma Sabahı gerekli tetkik ve muayene yapılarak ameliyat kararı için bir engel olmadığını belirten Suleyha isminde ki uzman doktor hastayı çağıracaklarini belirttiler.
Hasta ve yakını  ameliyat olmayı beklerken asistan Melek hanım ameliyatın acil hastaların olduğunu söyleyerek E.O.nun ameliyatını ertelediklerini söyledi.
Bunun üzerine hastanın babası Ramazan B.Melek hanımla üslubuna uygun,nezih bir yaklaşımla neden ertelendiğini sorduğunda Melek hanım verdiği cevapta " acil vakalar var,Suleyha hoca öyle uygun gördü." diyen asistan doktor hastanın babasına cevap verme mecburiyeti ve açıklama yapma zorunda olmadığını,hastanın babasını başından salar gibi üsluple hareket etmesi sonucunda baba R.B. ameliyatı yapacak hocayla görüşüp nedenini öğrenmek isteyince asistan tarafından gorusturmeyeceğini sert bir üsluple kime gidersen git şikayetini yap gibi emir vaki konuşması ve hareketinden sonra beyaz butona basarak ortada hiç bir bağrışma,hakaret, küfür,fiziki hareket yada darp gibi bir şey olmamasına rağmen tüm güvenlik ekiplerini haberdar etmesi sonucu bir anda ortalık sanki terör yada cinayet suçu işlenmiş havasına benzer bir ortamın oluşmasına neden olan asistanın hastanın babasından şikayetçi olduğunu söyledi.
Baba R.B. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Bu olay asistanın tavırları hastane  görevlileri tarafından da sert tepkiyle karşılandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
{ "vars": { "account": "UA-168086231-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }