Stratejik Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın 2019-20024 yılları arasındaki 5 yıllık stratejik faaliyet raporu mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar Beylikdüzü’nden, Türkiye’ye örnek olan projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Çalık, “Görevde 5. Yılımızı alnımızın akıyla tamamladık. Hiçbir ayrım gözetmeyen, siyaset üstü bir anlayışla hizmet ettik. Söz verdiğimiz işlerden fazlasını yaptık. Beylikdüzü her alanda yıldızlaşmaya, yükselmeye devam edecek” diye konuştu.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda 2019-20024 yılları arasındaki 5 yıllık Stratejik Faaliyet Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. Eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar Beylikdüzü’nden, Türkiye’ye örnek olan projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Çalık,
“Görevde 5. yılımızı alnımızın akıyla tamamladık. Hiçbir ayrım gözetmeyen, siyaset üstü bir anlayışla hizmet ettik. Söz verdiğimiz işlerden fazlasını yaptık. Beylikdüzü her alanda yıldızlaşmaya, yükselmeye devam edecek” diye konuştu.
30 yıllık altyapı sorunları çözüldü
Beylikdüzün’nde altyapı başta olmak üzere birçok sorunu çözdüklerini ifade eden Başkan Çalık, “
İlk olarak, Beylikdüzü’nde İBB iş birliğiyle atıksu ve yağmur suyu kanallarının yenilenmesi ve yeni kanalların yapım çalışmalarını tamamladık ve 30 yıllık alt yapı sorunlarımızı çözdük. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve emeği geçen yol arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum.160 kilometre yağmur suyu, atıksu ve içme suyu hattını tamamladık. 57 kilometre yeni yol açtık, 358 bin ton asfalt çalışması gerçekleştirdik. Yeni yollarla ulaşımı rahatlattık. Beylikdüzü’nün ana caddelerini yeniden düzenleyip yeni prestij caddeleri kazandırdık” diye konuştu.

“1 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırdık”
Beylikdüzü’nde ‘Buraya park yapılmaz’ denilen her yere park yaparak yeni yeşil alanlar kazandırdıklarını söyleyen Başkan Çalık, “Asla ‘Bu kadar yeşil bize yeter’ demedik ve yeni yeşil alanlarımızla Beylikdüzü’ne nefes olduk. Toplamda 1 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırdık. 74 yeni park yaptık. 225 parkı yenileyip 15 bin 500 adet yetişkin ağaç, 490 bin adet fidan ve bitki, 378 bin 893 mevsimlik çiçek diktik. 314 yeni spor ve fitness ekipmanı ile 5 bin 931 yeni kent mobilyası kazandırdık. Yaşam Vadisi, Yakuplu Kent Ormanı ve Gürpınar 100. Yıl Kent Ormanı’nı vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Yaşam Bahçemizden 250 ton mahsülü komşularımızla paylaştık. Beylikdüzü’nde kişi başı yeşil alan miktarını 10.5 m²‘ye çıkardık” ifadelerini kullandı.
3 milyon 704 bin katılımcı ağırlandı
Beylikdüzü’nde kültürel, sosyal ve akademik etkinliklerde toplamda 3 milyon 704 bin katılımcının ağırlandığını belirten Başkan Çalık, “Beylikdüzü gerçekten kültürün ve sanatın başkenti olma iddasını ortaya koydu. 5 yılda toplam 820 kültür-sanat etkinliği gerçekleştirdik. Kültürel, sosyal, akademik etkinliklerimizde 5 yılda 3 milyon 704 bin katılımcı ağırladık. Coursere Online Eğitim Programı ile 100 bin kişiye 10 milyon dolar değerinde ücretsiz sertifika sağladık. 3 bin 500 öğrenciye burs yardımı yaptık. 8 bin 876 öğrenci YKS ve LGS kurslarımızdan faydalandı. 123 bin katılımcı 74 branşta kültür-sanat kursumuzdan faydalandı. 1 milyondan fazla kullanıcı kütüphanelerimizden faydalandı. 175 bin 496 kitap kütüphanelerimizden ödünç alındı. Kütüphane sayımızı 23’e yükselttik” dedi.
“400 binin üzerinde beslenme paketini çocuklarımıza ulaştırdık”
Sosyal yardımlarla vatandaşların en zor zamanlarında yanında olduklarını ifade eden Başkan Çalık, dayanışmayı yeni dönemde de sürdüreceklerini belirtti. Toplamda 241 bin haneye ulaştırdıkları yardımlar kapsamında 26 milyon lira değerinde erzak yardımı yaptıklarını hatırlatan Başkan Çalık, “Komşularımıza 98 bin gıda alışveriş kartı ulaştırdık. Kurban Bayramı kapsamında 84 ton et dağıttık. 148 bin 630 kişilik taziye yemeği verdik. Ramazan ayı boyunca 2 bin 723 haneye 324 bin 410 kişilik yemek dağıtımı yaptık. 784 haneye 551 bin kişilik sıcak yemek verdik. 912 çocuğumuzu sünnet ettirdik. 15 bin 384 kez evde öz bakım hizmeti verdik. 4 bin 596 haneye bebek bezi yardımı yaptık. 9 bin 896 kez evde kuaför hizmeti verdik. Kadınlara yönelik okuma-yazma kursları gerçekleştirdik. ‘Bir Çocuğun Kaderi Yoksulluk Olamaz’ diyerek Türkiye’de bir ilk olan Beslenme Saati uygulamasını hayata geçirip 400 binin üzerinde beslenme paketini çocuklarımıza ulaştırdık” diye konuştu.
Daha Sağlıklı Bir Beylikdüzü
Daha sağlıklı bir Beylikdüzü için hizmetleri kesintisiz sürdürdüklerini ifade eden Başkan Çalık, “65 bin vatandaşımıza 178 bin sağlık hizmeti sağladık. 8 bin 490 vatandaşımıza ağız ve diş sağlığı hizmeti sunduk. 4 bin 446 vatandaşımıza fizyoterapi, 3 bin 351 vatandaşımıza ambulans nakil, 25 bin 251 vatandaşımıza koruyucu sağlık hizmeti verdik. 700 adet engelli sandalyesi ve hasta yatağı teslim ettik” dedi.
Yeni Tesisler Kazandırıldı
Yeni projelerle vatandaşların hayatını kolaylaştıran uygulamalara imza attıklarını ifade eden Başkan Çalık,
Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi, Öğretmen Fedai Altun Kapalı Spor Tesisi ve Eda Erdem Atatürk’ün Kızları Kütüphanesi, Beylikdüzü Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi, Koral Berkin Kutlu Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi’nin yanı sıra Beylikdüzü’ne 10 yeni kreş, 2 anne ve çocuk merkezi, 1 engelsiz yaşam merkezi, 1 karakol, 1 müftülük, 3 cami, 1 cemevi, 3 taziye evi, 3 yeni pazar alanını kazandırıp 66 okul ile 89 kamu ve idari kuruma bakım ve onarım desteği verdiklerini ifade etti. Başkan Çalık, yakın zamanda açılacak Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi, Prof. Dr. Erdal İnönü Fizik Parkı, Gözlemevi, Gürpınar Kent Meydanı ve Kent Enstitüsü ile Beylikdüzü Otizm Aktivite Merkezi ile çocukların ve gençlerin yanlarında olmayı sürüreceklerini söyledi.
Afet Yönetim Sistemi Örnek Oldu
Beylikdüzü’nde hayata geçirilen Afet Yönetim Modeli ile Türkiye’ye örnek olduklarını hatırlatan Başkan Çalık, Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, Afet Sonrası Lojistik Destek Merkezi ve Kapalı Barınma Alanı, Beylikdüzü Mutfak, Afet ve Acil Durum Müdahale araçları, Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu ve Teknoloji Tabanlı Afet Müdahale Koordinasyon Sistemi ile Beylikdüzü’nü afetlere hazır hale getirdilerini söyledi.
“Günlük 3 Ton Besleme Yapılıyor”
Sokaktaki can dostları için 70 ayrı mama istasyonu ile günlük 3 ton besleme yaptıklarını belirten Başkan Çalık, 14 bin 875 kez tedavi ve muayene, 2 bin 916 sahiplendirme, 8 bin 590 kısırlaştırma, 5 bin 240 adet de koruyucu aşı uygulaması gerçekletirdiklerini ifade etti. Çevre koruma konusunda sokak toplayıcıları gibi örnek projeleri imza attıklarını hatırlatan Başkan Çalık, 1 milyon 98 bin ton atık topladıklarını belirtti.
Gürpınar Siteler Bölgesi’nde 1. Etap Kentsel Dönüşümü tamamlayarak anahtar teslimleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Çalık, başta Hatay olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki afetlerde
yardıma koştuklarını dile getirdi.
Oy Birliğiyle Kabul Edildi
Başkan Çalık’ın sunumunun ardından 5 yıllık faaliyet raporu mecliste oylamaya sunuldu. Faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi. Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Çalık, yeni dönemde Yıldızlaşan Beylikdüzü dönemiyle çok daha başarılı işlere imza atacaklarını ifade etti.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.