Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
Sultangazi Belediyesi’nden En Lezzetli Festival: Gastrofest
Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği Gastrofest’in açılış töreni gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen usta şeflerin, gastronomi fakültesi ile aşçılık meslek lisesi öğrencilerinin 3 gün boyunca kıyasıya yarışacağı Gastrofest, ev hanımları yemek yarışmasıyla kapılarını açtı. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, yapılan yemeklerin tek tek tadına bakarak usta şeflerle birlikte ilk üçe girenleri belirledi.
Gastronomi meraklıları, Sultangazi’de bir araya geldi. Sultangazi Belediyesi’nin Sultangazi Şefler Zirvesi ve Gastronomi Şefler Federasyonu işbirliği ile düzenlediği ‘Şeflerin Sürdürülebilir Tatları’ temalı Gastronomi Fuarı, ev hanımları yemek yarışması ile kapılarını açtı.
Programa Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, Gastronomi Şefler Federasyon Başkanı Salih Güney, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
“Komşularımız en güzeline layık”
Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; “Sultangazimizde 81 vilayetimizin güzel insanları yaşıyor. Bizim komşularımız her şeyin en güzeline layıktır diyerek en güzel etkinlikleri ilçe sakinlerimizle buluşturmaya gayret gösteriyoruz. Çeşitli faaliyetlerimizi, konferanslarımızı, seminerlerimizi, çocuk tiyatrolarımızı kısacası kültür alanında yapılması gerekenleri güçlü bir şekilde Sultangazimizde yaşatmaya çalışıyoruz. Burada ilçemizin güzel insanlarını güzel etkinliklerle bir araya getirmeye devam edeceğiz” dedi.
Şehrin Dört Bir Yanına Kültür Merkezi
5 yıllık görevi boyunca ilçeyi kültür sanatta daha ileriye taşıma gayretinde olduklarını dile getiren Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; “Bizlere verilen bir emanet var ve bu emanetin hakkını verebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kısaca şunu ifade etmek isterim. Şehrin dört bir yanına kültür merkezleri yapıyoruz. Bu kültür merkezlerimizde özellikle kadınlara yönelik spor faaliyetlerimizle ve atölyelerimizle ilçe sakinlerimizin nefes alabileceği, kendine zaman ayırabileceği alanlar oluşturduk. Bizler her bir komşumuzun gönlüne dokunabilmek için çalışıyoruz. Bütün faaliyetlerimiz sizler için. Sultangazi’yi Sultan Şehrimizi daha güzel hale getirebilmek için…”dedi.
Gastronomi Şefler Federasyon Başkanı Salih Güney şunları söyledi:” Türk mutfağının daha ileriye taşınması için hareket eden, durmadan çalışan bir federasyonuz. Abdurrahman Başkanımıza bizlere böyle bir fırsat tanıdığı için çok teşekkür ediyorum.”
Ev Hanımları Yemek Yarışması
Konuşmaların ardından Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun şef ceketlerini giydi. Gastronomi Şefler Federasyon Başkanı Salih Güney, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’a fahri şef ünvanını taktim etti. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un da arasında olduğu jüri üyeleri, masaları gezerek ana yemek, hamur işi ve tatlıdan oluşan yemekleri tek tek tadarak puanladı. En başarılı üç ev hanımı yapılan oylamanın sonunda belli oldu. Ana yemekte 1. Şermin Güney, 2. Rabia Dursun 3. İse Rabiya Metne oldu. Hamur işi kategorisinde 1. Emel Yalçınkaya, 2. Gülperi Küpeli 3. Diber Karadeniz oldu. Tatlı kategorisinde ise 1. Esra Akçakaya, 2. Damla Moğol 3. İse Rukiye Kaymaz oldu. Birincilere airfryer, ikincilere kahve makinesi ve üçüncülere de hamur yoğurma makinesi hediye edildi.
Sultangazi Gastrofest 7 Ocak Pazar akşamına kadar devam edecek.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Karagöz ve Hacivat'ın renkli dünyası, geleneksel Türk gölge oyununu çocuklarla buluşturuyor. Eğlenceli ve öğretici diyaloglarla kültürel mirasımız, yeni nesillere aktarılıyor.
Ses sanatçısı Berra Özlem İnal, psikolojik destekle travmalarını aştı, hem ruhsal hem de fiziksel bir dönüşüm yaşayarak sahnelerdeki yerini aldı. St. Clements Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi alarak kariyerine de devam ediyor.
Esenyurt Müftülüğü’nün düzenlediği “Okur-Yazar Buluşmaları” etkinliği, 5 Mart 2025 Çarşamba günü Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek. Selvigül Kandoğmuş Şahin’in katılacağı etkinlikte imza ve söyleşi programı yer alacak.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.