Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun: Borcu olmayan bir Belediyeyiz elhamdülillah
Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği Anadolu Kültür Festivali kapsamında Geleneksel Giresun Sırgan Festivali gerçekleşti.
Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini kültürlerini Anadolu Kültür Festivali ile ilçe sakinlerine tanıtmaya devam ediyor. Bu kez Karadeniz’in incisi Giresun’un birbirinden güzel yöresel lezzetleri Sultangazililerle buluştu. Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Giresunlular Derneği’nin düzenlediği Geleneksel Giresun Sırgan Festivali protokol töreni renkli görüntülere sahne oldu. Programa Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Sultangazi Giresunlular Derneği Başkanı Şaban Durdu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, Muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Programda bir konuşma yapan Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, “Bu tarz festivaller önemli ve kıymetli. Büyükşehirin yoğunluğunda insanların bir araya gelme şansı yok. İşte bu tarz etkinlikler vesilesiyle derneklerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın üyeleri, memleketliler bir araya geliyor, buluşmuş oluyor. Giresun anlatmakla bitmez, Karadeniz’in her tarafı ayrı güzellik. Karadenizi, Anadolu’yu yaşamak gerekiyor. Bizim nesil doğduğu yeri biliyor ama bizim evlatlarımızı oralara taşımamız gerekir. Bu güzel programı hazırlayan Belediye Başkanımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve katılımınızdan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun şunları söyledi. “Sultangazi’de Anadolu Kültür Festivali, adı altında yöresel günlerimiz devam ediyor. Bu yöresel günlerimizde elbette o memleketi tanıtmaya çalışıyoruz hemşehrilerimize.
Sultangazi’de 81 vilayetin güzel insanları, vatanına, milletine, devletine ve bayrağına bağlı güzel insanları bir arada yaşıyor. Bizler de bu güzel şehre, Sultangazi’ye, Sultan Şehir’e hizmet ediyoruz. Hizmetlerimizi yaparken her zaman Sultangazililerden çok büyük destek gördük, bu vesileyle sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Giresun’un gelenek ve göreneklerini, örf adetlerini, yemek kültürlerini tanıyoruz bu hafta. Bununla yetinmiyoruz sadece, buraya çok uzaklardan gelip uzun zamandır birbirlerini görmeyen insanlar bir araya gelip muhabbet edecek, özlem giderecekler. Bu işlerin vesile kıldığı en önemli alanlar buralar. Festivallerde bütün gayretimiz insanları bir araya getirebilmek, bir araya geldiklerinde bir ve beraber olduklarını tekrar burada gösterebilmek. Çünkü bir ve beraber olursak bu ülke için, bu coğrafya için, Sultangazi özeline geldiğimizde Sultangazi için çok güzel işler yaparız. Bir ve beraber olduğumuz zaman çok daha güçlü işler yaparız ve yolumuza güçlü şekilde devam ederiz.
Sultangazi’de bizler 2019’da bu emaneti aldığımızda Bismillah dedik ve 2024’te 31 Mart geldiğinde 5 yılımız geçmiş olacak. Bu 5 yıl içerisinden Sultangazi’ye Sultan Şehir’e hizmet etmek için çok büyük gayretler sarf ettik. Ve elbette hedefimiz vardı, bu güzel şehirde yaşayan insanların daha konforlu daha yaşanabilir bir coğrafyada yaşamaları gerektiği idi. Bir kültür merkezi eksiğimiz varsa, altyapıda eksiğimiz varsa, şehrin farklı farklı yerlerinde eksiğimiz varsa bunların hepsini yapmaktı. Bunun için gayretle çalıştık. Ve çok güzel ve çok güçlü bir ekiple çalıştık. Birbirine inanan birbirini destekleyen bir ekiple çalışırsanız güzel işler her zaman ortaya çıkar. Bunu sadece belediyelerle demiyorum, sivil toplum kuruluşlarında da durum böyledir.
Biz de geldiğimiz noktada 24 tane inşaat olarak ifade edebileceğimiz kültür merkezleri, ana okulu, okullar, katlı otoparklar vs., Cebeci’de yerin 14 metre altında 1200 metre uzunluğunda 40 yıldır süren su baskınlarına çözüm ürettiğimiz bir su tüneli inşaatı yaptık. 24 tane sayabileceğimiz biten, inşaatı devam eden, projelendirdiğimiz işler. Bunları görmek için elbette bakmak gerekir. Baktığınız zaman görürsünüz, yapılan işlerin farkında olursunuz. Objektif bakarsanız bunların hepsi karşınızdadır. Bu işleri yaparken de yaptığımız işlerin nitelikli işler olmasına gayret ettik. Bizler bir medeniyetin evlatlarıyız. Anadolu’nun, İslam medeniyetinin, Türk medeniyetinin evlatlarıyız. Ve bizim bir medeniyet kültürümüz var. Anadolu Selçuklu’dan, Osmanlı’dan, İslam medeniyetinden gelen bir kültürün evlatlarıyız. Bu kültüre uygun binalar inşa etmeye çalıştık. Görüldüğü zaman, evet bu Sultangazi Belediyesi tarafından yapılmıştır denecek binalar inşa ettik. İsmetpaşa’da Nene Hatun Kültür Merkezini yaparken, oraya bu ismi verirken, istedik ki sadece bir binadan ibaret olmasın, kültürümüzü yaşatalım, değerlerimize sahip çıkalım. Nene Hatun ismini o yüzden verdik. Uğur Mumcu’daki kültür merkezimizi bitirdiğimizde de Şehit Şerife Bacı’nın ismini verdik. Çünkü bu isimler bizim için çok değerliydi, vatanı için kendilerini feda eden isimlerdi. 50. Yıl’da biten kültür merkezimize Cemil Meriç’in ismini verdik, Esentepe’de biten kültür merkezine Sezai Karakoç’un ismini verdik. Malkoçoğlu’nda biten kültür merkezimize Abdurrahim Karakoç’un ismini verdik.
Bütün yapmış olduğumuz işlerde bir akıl var ve bu medeniyete dair bir söz var. Bu gayretlerimizin sonucunda Elhamdülillah çok başarılı işler yapmış olduk. Sadece bunlarla kalmadık, şehre yük olan büyük işlerin ihalelerini iptal ettik. En küçüğünden en büyüğüne birçok ihaleyi iptal ettik. Ambulans ihalemiz vardı iptal ettik, ambulansları satın aldık. İş makinesi ihalemiz vardı iptal ettik, görmüş olduğunuz greyderleri, loderleri, jsbleri hepsini Sultangazi’nin, sizin mülkünüz haline getirdik. Sıfır atık çalışmalarında kullandığımız araçlarımızı Sultangazililerin malı haline getirdik. Çöp toplama ihalesi gibi çok büyük bir ihaleyi iptal ettik ki bu ihale bir şehrin en büyük ihalesidir. Bütün araçları ve alet edevatları iptal ederek sizin mülkünüz haline getirdik. Gezilerde, taziyelerde, şehir içerisinde taşımalarda kullandığımız 26 tane otobüsümüzü satın aldık, sizin mülkünüz haline getirdik. Halkla ilişkilere kullandığımız Mobil Çözüm Aracını satın aldık, arama kurtarmada kullandığımız aracımızı satın aldık, en sonunda içerisinde mobil bir aşevi de olan olası bir afet halinde kullanılabilecek bir tırı da almış olduk. Hepsini kendi öz kaynaklarımızla satın aldık. Sultangazi’nin 57 tane caddesini pırıl pırıl aydınlatmalarla ışıklandırdık. Havai hatları yer altına aldık.
Saydığım ve sayamadığım birçok iş var. Mesela SEDA’lardan bahsedelim. Mesela 2019’da göreve geldiğimizde SEDA (Sultangazi Eğitime Destek Akademisi) öğretmenleri ihale yolu ile hizmet aldığımız bir şirketin elemanları idi. Bizler de bu ihaleyi iptal ederek, SEDA çerçevesinde eğitim hizmeti veren öğretmenlerimizi Sultangazi Belediyesi’nin kadrolu öğretmenleri haline getirdik. Sultangazi Belediyesi’nin bir okul kadar, 56 tane öğretmeni var. 2000 tane öğrencimize ücretsiz eğitim veriyoruz.
Bir aşevi ihalesi vardı, ilk iptal ettiğimiz ihalelerden biri bu oldu. Şöyle hatırlayın, parklarda bahçelerde sıra sıra insanların yemek almak için sırada olduğunu, afişe olarak yardım aldıklarını. Bu durum vicdani olarak bizim görmezden geleceğimiz bir durum değildi, iptal ettiğimiz ihalelerden biri de bu oldu. O dönemde yaklaşık 700 – 800 kişi yemek yardımı alıyordu, şu anda yaklaşık 2000 kişi bu yardımdan faydalanıyor ama hiç biriniz bilmiyorsunuz kim olduğunu. Çünkü biz hepsine birer kredi kartı verdik, her ay o kartlara para yüklüyoruz ve hiç kimse bizden yardım alanı bilmiyor. Çünkü parkta durmuyor bahçede durmuyor.
Bugüne kadar şunu gururla söylüyorum, 5 yıl bittiğinde Sultangazi Belediyesi faize bulaşmamış, tek kuruş faiz ödememiş, özel ya da kamu bankasından kredi kullanmamış, kendi öz kaynaklarıyla hareket eden, borcu olmayan bir belediye olacak.
Sultangazi Belediyesi 10 Aralık itibariyle tekrar borçlarını sıfırlamış olacak, borcu olmayan bir belediyeyiz Elhamdülillah. Bugün itibariyle yaklaşık 2 milyar liralık da mülkü olan bir belediyeyiz. Projelendirdiği, bir sene sonra, iki sene sonra satışa sunacağı, çünkü projelendiriyoruz, bu şehrin gelire ihtiyacı var, projelendirdiğimiz ihalelerimizle de iki, iki buçuk yıl içerisinde bugünün parasıyla yaklaşık 2 milyar, o günün parasıyla yaklaşık 3,5 – 4 milyarı bulacak bir mal varlığına sahip bir belediye olmuş olacağız. Borçlanmadığımız gibi, öz sermayemizi de kaynaklarımızı da güçlendiriyoruz. Ve bütün bu işleri ekonominin en zor olduğu bir dönemde yapıyoruz. Hayat şartlarının en zor olduğu bir dönemde yapıyoruz. Bunun için de çok gayret ettik, çok çalıştık. Bu çalışmayı yaparken de her zaman Sultangazililerin desteğini aldık. Bu dönemde de şehri çok daha ileriye götürecek vizyoner projelerimiz var. Başta Sinema Tarihi Müzesi olmak üzere. Artık Sultangazi’nin dışarı açılması gerekiyor. Sultanşehir Kültür Adası'nda dünya sinema tarihine hediye edeceğimiz, Türkiye’ye, İstanbul’a hediye edeceğimiz çok özel bir müze için çalışma yapıyoruz. Bu müzeyi ve ekoturizm alanı olarak ifade ettiğimiz Sultanşehir’in ormanlarında bulunan yaklaşık olarak 160 hektarlık alan içerisinde Bakanlık tarafından Ekoturizm alanı ilan edildi, sadece imalata geçeceğiz, büyük bir mesire alanının da çalışmalarını yapıyoruz. Bu iki iş de Sultangazi’yi dışarıya açacak. İnşallah yeni dönemde de sizlerin desteği ile bu işleri yapmaya devam edeceğiz. Hak’ka, vicdana uygun işler yaparak hayata devam edeceğiz, yönetmeye devam edeceğiz ki biz bu işin bir emanet olduğunu biliyoruz. Bu emaneti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize teslim etti, sonrasında halkımız büyük bir destekle bizi buraya getirdi. İnanıyorum ki 2024’te 31 Mart’ta çok daha büyük bir destekle projelerimizi gerçekleştirmeye, Sultangazi’ye hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar Giresunlular çok büyük destek verdi, bunan sonra da o büyük desteği bizden esirgemeyeceklerine olan inancımla hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.
Sultangazi Giresunlular Derneği Başkanı Şaban Durdu da, “Yeşil ve mavinin gün boyunca birbirini kucakladığı, her köşesinin ayrı güzelliklerle dolu olduğu Giresun’un kültürel tarihini ve güzelliklerini paylaşmak için bir araya geldik. Sılayı gurbete getirerek bu festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen çok kıymetli Belediye Başkanım Av. Abdurrahman Dursun’a ve bu güzel buluşmaya gelen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman ve beraberindekiler daha sonra kazan’ın başına geçerek Giresun’un meşhur lezzeti sırgan ikram ettiler. Standları tek tek gezen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, esnafla ve vatandaşlarla da bol bol sohbet etti.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.