Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com

Ticaret Bakanı Bolat, kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Kasım ayında ihracatımız geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5,2 oranında artarak tam 23 milyar 11 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir." dedi.

SIYASET 2.12.2023 21:32:07 0
Ticaret Bakanı Bolat, kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladı

Kasım ayı ihracat verileri, İstanbul'da, Ticaret Bakanı Bolat ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe'nin katıldığı toplantıyla açıklandı.

Bakan Bolat toplantıda yaptığı konuşmada, genel anlamda tüm zorluklara rağmen temmuz ayında başlayan ihracatın yükselişinin ağustos, eylül ve ekim aylarında devam ettiğini söyledi.

Kasım ayında da bu yükseliş trendinin sürdüğünü aktaran Bolat, şunları kaydetti:

"Kasım ayında ihracatımız geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5,2 oranında artarak tam 23 milyar 11 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylece temmuz, ağustos, eylül ve ekimde olduğu gibi kasımda tarihimizin en yüksek ihracat rekorunu kırmış olduk. Ocak-kasım döneminde 11 ayda ihracatımız 232 milyar 900 milyon dolar yani yaklaşık 233 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu da geçen yılın 11 ayına kıyasla yüzde 0,7'lik bir artışa tekabül etti. Son 12 ay itibarıyla yüzde 0,9 artışla 255 milyar 800 milyon dolara ulaştık. Zaten Orta Vadeli Program (OVP) hedefimiz 255 milyar dolardı ama inşallah bir ay sonra karşılaştığımızda 256 milyar doları da görmeyi Allah nasip eder inşallah."

Bolat, dünya ekonomisi için zor bir yıl yaşandığını belirterek, "Hem üretimde durgunluk var hem ticarette gerileme var. Bunu uluslararası kuruluşların tahminlerinde de görüyoruz. OECD daha 2 gün önce 2023 yılı büyüme tahminini eylülde yüzde 3 demişken, bu haftaki raporunda yüzde 2,9'a düşürdü. O da gelişmekte olan ülkelerde ve Çin'deki büyümenin yüksekliği sayesinde oldu." dedi.

G20 ülkelerinin mal ihracatının bu yılın üçüncü çeyreğinde ikinci çeyreğe kıyasla yüzde 1,2 daraldığını aktaran Bolat, 2022'nin ocak-eylül döneminde yüzde 4 artan dünya ihracat miktar endeksinin, 2023'ün aynı 9 ayında yüzde 1,1 azalış gösterdiğini açıkladı.

Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada Türkiye'miz pozitif bir şekilde dünyadan ayrıştı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uygulanan kararlı ve güçlü ekonomi politikaları sayesinde ihracatçılarımızın alın ve akıl teri sayesinde Türkiye'mizde 2023 yılının 3. çeyreğinde ve mal ihracatı bir önceki 2. çeyreğe kıyasla yüzde 1,4 artarak 64,2 milyar dolar oldu. Türkiye G20 ülkeleri içinde mal ihracatını son 2 çeyrektir artırmayı başaran tek ülke konumunda. İhracattaki bu pozitif ayrışma ekonomik büyüme alanında devam ediyor. Türkiye 12 çeyrek üst üste, yani son 3 yıl üst üste arttırdığı ekonomik büyüme oranını 2023'ün 3. çeyreğine de taşıdı ve yüzde 5,9 gibi yüksek bir büyüme oranı elde etmeyi başardık. Böylece bu yılın ilk 9 ayında da yüzde 4,7'lik bir büyüme oranı elde ettik. 3. çeyrek verileri bakımından 38 üyesi olan OECD teşkilatı arasında en hızlı büyüyen ekonomi Türkiye ekonomisi oldu. G20 ülkeleri arasında Hindistan'ın ardından ikinci sırada yer aldık. Mal ve hizmet ihracatımızda küresel talepteki durgunluğa ve maalesef yaşadığımız acı depreme rağmen bu büyümenin içerisinde ihracatın katkısı yüzde 0,3 puan oldu."

Yatırımlarda ise makine teçhizat yatırımlarının etkisiyle yüzde 14,7'lik bir artış gerçekleştiğine işaret eden Bolat, "Yatırımların da büyümeye katkısı 3,4 puan oldu. Hem ihracatta hem yatırımlardan büyümeye sürdürülebilir kalıcı destek geldi. Böylece hedefimiz yatırım, üretim ve ihracatımızı arttırarak önümüzde cari işlemler hesabında kalıcı iyileştirmeyi sağlamak ve sürdürülebilir yüksek büyümeyi elde etmektir." diye konuştu.

Bolat, bunu Türkiye Yüzyılı'nda üreticiler, ihracatçılarla, hep beraber başaracaklarını vurgulayarak, ülken hem gücüne hem potansiyeline yürekten inandıklarını söyledi.

Bakan Bolat, "Zaten dünya da bu gerçeği görmeye başladı ve uluslararası yatırımlar noktasında Türkiye'nin bir tedarik üssü, lojistik üssü olması konusunda kuzeyden güneyden doğudan batıdan hem resmi temaslar düzeyinde hem özel sektör temasları düzeyinde ülkemize çok büyük bir ilgi var. En sonunda Standard & Poor's kredi derecelendirme kuruluşu nihayet takvim dışı bir revizyona giderek iki gün önce Türkiye'nin kredi notunda görünümü durağan pozitife çevirdi. Darısı diğerlerinin başına." şeklinde konuştu.

Bolat, ithalatın azalış trendinin ağustostan bu yana devam ettiğini, kasım ayında da ithalatın yüzde 5,6 oranında azaldığını belirterek, "28 milyar 900 milyon dolara gerildi. Böylece kasım ayında dış ticaret açığımızda da bir önceki yılın kasımına kıyasla yüzde 32,6 oranında bir azalış meydana geldi ve dış ticaret açığımız 5,9 milyar dolara geriledi." açıklamasında bulundu.

- "4 ay üst üste dış ticaret açığımızda ciddi bir gerileme var"

Bolat, 4 ay üst üste dış ticaret açığında ciddi bir gerileme olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

"İthalatımızda ciddi bir gerileme var ve eylül ayında cari işlemlerde fazla verdik. Ağustos ayında çok az bir açığımız vardı. Ekim ve kasım aylarında cari işlemler dengemizin aylık olarak dengede olmasını bekliyoruz az bir miktar fazla olabilir. 2 hafta sonra rakamlar açıklandığında göreceğiz. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 8,2 puan artarak kasım ayında yüzde 79,5 olarak gerçekleşti. Ticaret Bakanlığı olarak 2 tane hedef belirliyoruz mikro anlamda. Birincisi, her ay ihracatımızın bir yıl öncesinin aynı ayına göre artış sağlaması, bunu başardığımız takdirde 12 ayın toplamında ihracatımız, geçen yılın toplamından çok daha fazla olacak. İkinci hedefimiz, her ay bir önceki aydan daha yukarıya tırmanmayı başarabilmek ama bunu ihracatçılar yapıyor. Biz de onları her platformda ve Ticaret Bakanlığı'nın elindeki bütün imkanlarla destekliyoruz.

Depremin etkisi bize 6 milyar doların üzerinde bir kayba yol açtı. Sevindirici konu orta, yüksek ve yüksek teknolojili ürün ihracatında bu yılın 11 ayında, 88,5 milyar dolar ihracat yapmışız ve payımız geçen yıl yüzde 36 iken, yüzde 40,2'ye yükseldi. 2028'de 12. Kalkınma Planı'nın son yılında hedefimiz yüzde 50'ye ulaşabilmek. Dolayısıyla yüksek teknolojili ürün ihracatımızın arttırılması noktasında kamu ve özel sektör olarak birlikte çalışıyoruz. İthalatımızda temmuz ayında 32,3 milyar dolar ile zirve yapan ithalatımız altın ve otomotiv temelli olarak özellikle ağustostan itibaren 30,3 milyar dolar, eylülde 27,5 milyar dolar, ekimde 29,4 milyar dolar, kasımda da 28,9 milyar dolar olarak gerileme kaydetmiştir. Ocak kasım döneminde 11 aylık ithalatımız yüzde 0,5 artışla 332,8 milyar dolar olmuştur. İhracatın ithalatı karşılama oranında da haziranda yüzde 80 iken, temmuz ayında kötü bir durum oldu yüzde 61, ağustosta yüzde 71,3, eylülde yüzde 81,7, ekimde yüzde 77,8 ve kasımda yüzde 79,5."

Ürün bazında motorlu kara taşıtı ihracatının tam gaz yola devam ettiğinin altını çizen Bolat, "Yüzde 16,6 artışla 28 milyar dolarlık 11 ayda ihracat yapmış durumda. Elektrikli, elektriksiz makina ve cihaz ihracatımızda yüzde 13'lük bir artışla 37 milyar dolarlık bir ihracatımız var." diye konuştu.

- "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ihracatı 11 ayda yüzde 1,5 oranında arttı"

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ihracatının 11 ayda yüzde 1,5 arttığına dikkati çeken Bolat, 95,7 milyar dolarla AB'nin yüzde 41'lik payının devam ettiğini ifade etti.

Bolat, "En fazla ihracat yaptığımız 5 ülke Almanya, ABD, Irak, İtalya ve İngiltere oldu. İthalatta enerji bizim için en büyük ithalat kalemi olmaya devam ediyor ama bu yıl sevindirici olan 11 ayda yüzde 30 civarında bir gerileme var enerji faturamızda. 62,5 milyar dolar olarak gerçekleşti." diye konuştu.

Bolat, "Tahmin ediyorum 69 milyar dolar civarında enerji faturamızı kapatırız, geçen yıl 97 milyar dolardı. Demek ki 28 milyar dolar bir tasarrufumuz oldu. Bu tasarrufumuzu altın ithalatındaki yaklaşık 13-14 milyar dolar ve otomotiv ithalatındaki 12-13 milyar dolar ekstra artıştan dolayı enerjideki tasarrufumuz erimiş oldu." dedi.

Altın ithalatının 11 ayda 28,5 milyar dolar olduğunu aktaran Bolat, şunları ifade etti:

"Ağustos ayındaki tedbirleri almamış olsaydık bu muhtemelen 40 milyar dolara giderdi. Motorlu kara taşıtı ithalatında özellikle binek otomobillerinde yüzde 87,7 artış oldu. Orada 13,5 milyar dolar ekstra bir artışla karşılaştık. Toplamda 11 ayda 29 milyar dolar. 30 milyar dolar sınırına yükselmiş oldu. TL ile ihracat ve ithalatta artış var. TL ile yaptığımız ithalatta yüzde 130 bir artışla 540 milyar TL ithalatımız TL ile yapıldı. Döviz ihtiyacı gerekmedi. İthalatımızda ilk 5 ülke Çin, Rusya, Almanya, İsviçre ve ABD oldu. Bölge olarak da en büyük ticaret partnerimiz Avrupa Birliği iken ihracatta, ithalatta da en büyük partnerimiz Avrupa Birliği, yüzde 14,8 oranında ABD'ye ithalat artışı var. 96,7 milyar dolar. Bunun en önemli sebebi yatırımlardaki artış nedeniyle makine, teçhizat ithalatı ve binek otomobildeki artıştan kaynaklanıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinden ithalatımız da yüzde 13 artışla 42 milyar dolar oldu. İİT'nin ithalatımızdaki payı yüzde 12,6'dır. AB'nin payı da yüzde 29'dur. Cari işlemler Dengesi olumlu gelişmeler var. Aşağı yukarı 60 milyar dolar çıkan yıllıklandırılmış cari açık ki tedbir alınmamış olsaydı geçen yaz 70 milyar doların üzerine çıkabilirdi. Eylül ayında fazla verdik. Ağustos ayında denge sağladık. Eylülde 1,9 milyar dolar fazla verdik ve 23 ayın en yüksek seviyesiydi. Ocak-eylül, 9 ay itibarıyla 40,8 milyar dolardı. Yıllıklandırılmışta ise 51,7 milyar dolara geriledik. Eylül itibarıyla OVP hedefimiz 43 milyar dolar civarında. Biz ekim, kasım ayında da elimizde dış ticaret rakamlarına göre bir denge durumu görüyoruz. İnşallah OVP hedefine yakın bir rakamla yılı kapatacağız."


Ankara,Ticaret Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : MEDYA90

Trump’ın Gazze Açıklaması: Ekonomik Plan mı, Siyasi Hamle mi?

Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.

Gazze’de Eğitim Felaketi: İsrail Saldırılarıyla Okulların Yüzde 85’i Kullanılamaz Halde

İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.

Trump'ın Gazze Planına Barak'tan Eleştiri: "Hayal Ürünü"

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.

Japon Hava Yolları Uçağı Seattle Havalimanı'nda Park Halindeki Uçağa Çarptı

ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.

Guatemala ve ABD Göçmen Anlaşması: Ulaşım Masrafları ABD'ye Ait

Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s

Netanyahu ile Macron Gazze ve Lübnan'ı Konuştu

Gazze Kasabı Netanyahu ile Macron, Gazze ve Lübnan'daki son durumu değerlendirdi.

ABD’de Trump Dönemi Krizle Başladı: Dua Törenine Tepki!

ABD Başkanı Trump, yemin töreni sonrası yasa dışı göçmenler ve LGBT lobisine yönelik sıkı önlemler almaya başladı. Dua töreninde piskoposun merhamet çağrısı ise yeni bir kriz yarattı.

Batman’da 23 Nisan Coşkusu: Minikler Bayramın Tadını Doyasıya Çıkardı

Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.

Niks Lounge Görkemli Bir Açılışla Kapılarını Açtı!

HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.

Beylikdüzü’nde Lezzetin Tek Adresi: Karadeniz Et Mangal! Kendin Pişir Kendin Ye Keyfi Osman Alkan’dan

.

Balıkçı Kenan İsyan Etti: “Ekrem İmamoğlu Arazime Çöktü, CHP'li Vekile Hediye Etti!”

Balıkçı Kenan’dan Çok Sert Açıklamalar: “Zulüm Gördüm, Tehdit Edildim, Malıma Hukuksuzca El Konuldu!”

Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu

Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.

Bahçeşehir Atatürk Bulvarı’ndaki Çukur 7 Araca Zarar Verdi!

Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”

Polis Haftası Etkinliği: Mustafa Abi'den Yürek Isıtan Dokunuş

Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.

"Gaziantep Sivil Toplumu Terörsüz Türkiye İçin Tek Yürek"

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.

EMNİYET GÜÇLERİ VE AKADEMİ DÜNYASI EL ELE: PSİKOLOJİK DESTEKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

.

Manavgat’ta Şoför Kapısı Olmayan Araç Trafiğe Çıktı!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.

İZMİR EMNİYETİNDEN UYUŞTURUCUYA BÜYÜK DARBE!

.

Bornova Polisi Ruhsatsız Silahlara Geçit Vermiyor: Operasyon Başarıyla Sonuçlandı

Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.

MAHMUTLAR KYK YURDUNDA YANGIN

Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.

Otel İnşaatında Yangın Paniği

Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Ravza Zeybek’ten Yeni Roman: “Kervan” Okurları Derin Bir Yolculuğa Davet Ediyor

Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.

Ramazan Bayramı’nda Protokol Selfie Fenomen Oldu

HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.

Tireli Yazar Ertekin Meslek Lisesi’nde Tarih ve Kültür Söyleşisi Gerçekleştirdi

Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.

Yozgat Türk Ocağı "Ocakbaşı Sohbetleri" programında geleceğe projeksiyon tutuluyor

.

"Afgan Kınalı Kuzular" Kitabı Çanakkale Zaferi'nde Tanıtıldı

Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.

Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Karagöz ve Hacivat'ın Büyülü Dünyası Çocuklarla Buluşuyor

Karagöz ve Hacivat'ın renkli dünyası, geleneksel Türk gölge oyununu çocuklarla buluşturuyor. Eğlenceli ve öğretici diyaloglarla kültürel mirasımız, yeni nesillere aktarılıyor.

HBX-HGM71 Formülüyle Çocuklara Bilimsel Koruma

Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.

Yüksek Tansiyon Ölçüm Hatalarıyla Hipertansiyon Artıyor

Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.

"Ramazan Bereketi Balık Tezgahlarında: 3 Kilo Alana 1 Kilo Bedava!"

Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.

Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi

Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi

Bunama Belirtileri 11 Yıl Önceden Ortaya Çıkıyor: İşte Erken Uyarı İşaretleri

Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.

Erzincan’da Kış Soğuklarında Sıcacık Kestane Keyfi Devam Ediyor

Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.

Kocaeli'nin termali yakında vitrine çıkıyor

Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı

Bahçeşehir’in Elektrik Güvencesi: Caner Cimşit İle HGS Elektrik Farkı

Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,

"Başakşehir’in Örnek Müdürü: Öğrenci Başarılarına Işık Tutuyor!"

HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."

Bahçekentlilerin Ortak Talebi: Taziye Evi İhtiyacı Artık Zorunluluk!

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.

"Servis Şoförleri Cami Çeşmesini Araç Yıkamak İçin Kullanıyor: Yetkililer Harekete Geçmeli!"

HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"

Hacı Mürsel Oktay, Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda Toprağa Verildi

Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Asaf İlter Hoca ile Çocuklar Camiyi Seviyor, Hediyelerle Mutlu Oluyor!

Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!

Orhan Sami, Avrupark Hayat Sitesi Yönetimi İçin Adaylığını Açıkladı

Avrupark Hayat Sitesi seçimleri için Orhan Sami adayı oldu. 25 Ocak 2025'te yapılacak seçimde, Orhan Sami modern yönetim anlayışı ve gelişmiş projeleriyle site sakinlerine daha kaliteli bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

1

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kritik Uyarı

2

İnşaat Sektöründe Zorlu Başlangıç

3

İnsani Duruşumuzdan Ödün Vermeyeceğiz

4

Selanik'te Önemli Görüşme

5

Özyolcu, İlk Dersimiz Çocuklarımızın Yanında Olmak

6

Çevre Temizliğine Seferberlik

7

68 İlde Yapılan Operasyonlarda 169 Şüpheli Yakalandı

13.7° / 8.5°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.