Tarih: 24.08.2024 12:23

Trump’a Suikast Girişiminde Gizli Servis Çalışanlarına Disiplin Cezası

Facebook Twitter Linked-in

ABD'de eski başkan Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimi sırasında görevde bulunan bazı ABD Gizli Servis çalışanlarına disiplin cezası verildi.

Olayın Detayları ve Cezalar

13 Temmuz 2024'te Pensilvanya'nın Butler bölgesinde düzenlenen miting sırasında Donald Trump, bir silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı. ABD Gizli Servisi, saldırganı etkisiz hale getirdiğini duyurdu. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bu saldırıyı suikast girişimi olarak sınıflandırdı ve saldırıyı gerçekleştiren kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

Gizli Servis'in üst düzey yetkilileri, suikast girişimi sırasında yaşanan güvenlik açıkları nedeniyle bazı çalışanlarına disiplin cezası verdi. The Hill'in aktardığı bilgilere göre, en az beş Gizli Servis görevlisi, operasyonlara katılmaktan alıkoyan "idari görev"le cezalandırıldı. Bu kişiler arasında Trump'ın mitingi sırasında güvenlik planlamasını yapan personelin de bulunduğu bildirildi.

Gizli Servis'ten Açıklama

Gizli Servis, verilen disiplin cezalarına ilişkin doğrudan bir açıklama yapmadı. Ancak yapılan açıklamada, "Tespit edilen ve kanıtlanan ihlaller, olası disiplin cezaları Mesleki Sorumluluk Ofisi tarafından soruşturulacaktır." denildi.

Yönetim Değişikliği ve Soruşturmalar

Suikast girişiminin ardından ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eleştirilerin ardından 23 Temmuz 2024 tarihinde istifa etti. Cheatle'dan sonra vekil direktör olarak görev üstlenen Roland Rowe, 30 Temmuz'da Senato komitesinde verdiği ifadede, Trump'ın mitingi sırasında çatının neden güvenli hale getirilmediğine dair sorulara tatmin edici bir yanıt veremedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —