Türk-Katar Müşterek Filosu Kuruldu; Türk F-16'ları Katar'a Gönderildi

Türk-Katar Müşterek Filosu Kuruldu; Türk F-16

Türk Hava Kuvvetleri ve Katar Hava Kuvvetleri, Türk-Katar Müşterek Filosu'nu kurdu. Türk F-16'ları Katar'da görev yaparken, Katar'ın Dassault Rafale uçakları da filoya katılacak.

Türk-Katar Müşterek Filosu Kuruldu; Türk F-16'ları Katar'da

Türk-Katar Müşterek Filosu'nun kurulduğu ve Türk F-16'larının Katar'da görev yapacağı duyuruldu. Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun Katar Hava Kuvvetleri'ne ait Dukhan Hava Üssü'ne gerçekleştirdiği ziyaret sonrası bu önemli gelişme açıklandı.

Katar Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Orgeneral Kadıoğlu ve beraberindeki heyet, Dukhan Hava Üssü'nde Türk-Katar Müşterek Filosu'nu ziyaret etti ve Katar Hava Kuvvetleri Komutanı Jassim bin Mohamed Al-Mannai ile bir araya geldi. Kadıoğlu, müşterek filonun operasyonel süreçleri, eğitim faaliyetleri ve tesisleri hakkında bilgi aldı.

Türk-Katar Müşterek Filosu'nda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 Fighting Falcon savaş uçaklarının yer alması beklenirken, Katar Hava Kuvvetleri'nin Dassault Rafale savaş uçaklarını tercih etmesi öngörülüyor. 30 Temmuz 2024'te Katar'a gönderilen 6 adet F-16 savaş uçağı ile birlikte, Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin varlığı artırılmıştı. Ayrıca, 26 Temmuz 2024'te Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 2 adet TUZLA Sınıfı Karakol Botu da Katar'a gönderildi.

Türkiye ve Katar arasındaki bu ortaklık, iki ülkenin bilgi ve tecrübe paylaşımını güçlendirmeyi ve ortak tatbikatlar ile eğitimlerle yeteneklerini artırmayı hedefliyor. Türk-Katar Müşterek Filosu, bu stratejik işbirliğinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.