Tarih: 20.09.2024 16:58

‘Türk Escobar’ Urfi Çetinkaya Cezaevinde Hayatını Kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

‘Türk Escobar’ olarak bilinen suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya, İzmir Menemen R Tipi Cezaevi'nde hayatını kaybetti. Uzun yıllar suç dünyasında aktif olan Çetinkaya, 24 yıl hapis cezası almıştı.

Çetinkaya’nın Suç Geçmişi

Urfi Çetinkaya, 1958 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde doğdu. Genç yaşta suç dünyasına adım atan Çetinkaya, 1989 yılında Silivri’de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı, ancak altı ay sonra tahliye oldu.

Yıllar Süren Kaçak Hayat ve Operasyonlar

2000 yılında ‘Matador’ adı verilen bir operasyonla tekrar yakalanan Çetinkaya, 2003’te tahliye edildi. Çetinkaya, bir operasyon sırasında polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vuruldu ve bu olaydan sonra tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürdü. 2012 yılında sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden bir kez daha tahliye edildi.

Suç Örgütüne Yönelik Geniş Çaplı Operasyon

2024 yılı başlarında Çetinkaya’nın liderlik ettiği suç örgütüne yönelik İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir’de geniş çaplı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 43 kişi gözaltına alındı ve 37 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —