Tarih: 02.09.2024 10:56

Türk Şirketi Suudi Arabistan'daki Dev İhaleyi Kazandı!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin önde gelen mühendislik ve taahhüt şirketlerinden Tekfen İnşaat, Suudi Arabistan'daki büyük boru hattı ihalesini kazandı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, proje bedelinin 212 milyon dolar olduğu belirtildi. Projenin "Package-16 MGSE III: Jeddah Cluster" olarak adlandırıldığı ve EPC (Mühendislik, Tedarik ve İnşaat) kapsamına sahip olduğu ifade edildi. Projenin 40 ayda tamamlanması planlanıyor.

Bu ihale, Tekfen İnşaat'ın bölgedeki etkisini artırması ve uluslararası projelerdeki konumunu güçlendirmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tekfen Holding: Hangi Alanlarda Faaliyet Gösteriyor?

Tekfen Holding, 1956 yılında merhum Feyyaz Berker, merhum Nihat Gökyiğit ve merhum Necati Akçağlılar tarafından kuruldu. Günümüzde, 39 şirket ve 9 iştiraki ile 14 bin kişiye istihdam sağlayan halka açık bir şirketler topluluğu olarak faaliyet gösteriyor.

Tekfen Grubu, taahhüt, tarımsal sanayi ve emlak geliştirme gibi üç ana alanda faaliyet göstermektedir. Ayrıca, sahip olduğu markalar ve pazar gücü ile Türk iş dünyasının önde gelen temsilcilerinden biri olarak dikkat çekmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —