MEB Personel Genel Müdürlüğünce eğitim, bilim, sanat, bürokrasi ve iş yaşamında çalışmalarıyla alanında öne çıkan kişilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanılması ve kurumsal yapının güçlenmesine katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılı Maarif Söyleşileri"nin konuğu, bu kez Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Hasan Doğan oldu.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Millet Kütüphanesinde düzenlenen söyleşiye MEB Personel Genel Müdürü Bülent Çitçi, Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, daire başkanları ve millî eğitim uzmanları katıldı.
"Türkiye Yüzyılı Maarif Söyleşileri" programının açılışında Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuk olmuştu.
Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, katılımcılardan gelen sorulara cevap verirken eğitim ve bürokrasi hayatında edindiği bilgi ve tecrübeleri paylaştı. İş hayatının yanı sıra kişinin kendisini geliştirecek faaliyetlerde bulunmasının gerekliliğine dikkat çeken Doğan, aile ve sosyal hayatın da çok önemli olduğunu vurguladı.
Türkiye'nin köklü bir tarih ve medeniyete sahip olduğunu, görevi nedeniyle katıldığı yurt dışı programlarda bunu net bir şekilde gözlemlediğini dile getiren Doğan, söyleşisinde öğrenim hayatında kendisine derslerinin yanında hayata bakış açısı kazandıran öğretmenlerinden söz ederek öğretmenlerin öğrencilerin hayatının şekillenmesinde çok önemli bir özne olduğunu ifade etti.
Ailenin de eğitimdeki önemine vurgu yapan Hasan Doğan, eğitimin sadece okulda olmadığını, ailenin de eğitim sürecine büyük katkısı olduğunu belirtti.
Doğan, öğrenci velisi olarak eğitim alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini, sosyal medyanın eğitim ve öğrenciler üzerindeki etkisini sözlerine ekledi.