Türkiye, BRICS’e Tam Üyelik Başvurusu Yaptı

Türkiye, BRICS’e Tam Üyelik Başvurusu Yaptı

Türkiye, BRICS'e tam üyelik başvurusunda bulundu. Başvuru kabul edilirse Türkiye, BRICS'e katılan ilk NATO ülkesi olacak.

Rusya, Türkiye'nin BRICS'e tam üyelik için başvuruda bulunduğunu duyurdu. Türkiye, bu başvurunun onaylanması durumunda BRICS'e katılan ilk NATO ülkesi olacak.

BRICS dönem başkanı Rusya'da Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Ankara'nın BRICS'e üyelik için resmi başvurusunu yaptığını doğruladı. Uşakov, 9. Doğu Ekonomik Forumu'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin başvurusunun BRICS ülkeleri tarafından değerlendirileceğini belirtti. "Türkiye tam üyelik başvurusunu sundu. Değerlendireceğiz," ifadesini kullandı.

Türkiye'nin BRICS’e Katılımı NATO İçin Ne Anlama Geliyor?

ABD merkezli Bloomberg, 2 Eylül'de Türkiye'nin BRICS'e katılmak üzere resmi başvuru yaptığını bildirmişti. Uşakov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya'nın Kazan kentinde 22-24 Ekim tarihlerinde yapılacak BRICS Zirvesi'ne katılmayı kabul ettiğini açıkladı. Erdoğan, daha önce 2018 yılında da BRICS Zirvesi'ne katılmıştı.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.