Tarih: 26.08.2024 10:16

“Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Gök Gürültüsü Bekleniyor”

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava durumu tahminlerini açıkladı. Ülkemizin kuzey bölgeleri ile birlikte güney ve iç kesimlerinin parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor. İç Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Konya, Karaman, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Eskişehir'in güney çevrelerinde ise yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Sabah saatlerinde Bartın ve Artvin çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğudan, doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif ila orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Kuvvetli yağış uyarısı: Bartın ve Artvin çevrelerinde sabah saatlerinde beklenen kuvvetli yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Genellikle parçalı, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimleri çok bulutlu.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri ile bölge genelinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İç Anadolu: Parçalı zamanla güney ve batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya ve Karaman çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sabah saatlerinde Artvin çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Denizlerde Hava Durumu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —