Tarih: 30.09.2024 21:27

Uluslararası Mitoloji Film Festivali İzmir’den Üç Şehre Yayılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Uluslararası Mitoloji Film Festivali, ikinci yılında büyüyerek İzmir merkezli olarak Manisa ve İstanbul’da da sanatseverlerle buluşacak. Festival, 3 Ekim’de İzmir Agora Antik Kenti'nde başlıyor ve 6 Ekim’de Urla Necati Cumalı Müze Evi'nde ödül töreni düzenlenerek devam edecek. Etkinlikler 7 Ekim’de Manisa’da, 9 ve 10 Ekim’de ise İstanbul’da gerçekleşecek. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenen festival, tüm gösterimleri ve söyleşileri halka açık ve ücretsiz yapacak.

Mitolojik Temalı Film ve Etkinlikler

Uluslararası Mitoloji Film Festivali, hem yerli hem yabancı birçok mitolojik temalı filmi bir araya getiriyor. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler, paneller, gastronomi etkinlikleri, sergiler ve müzik dinletileri de yer alacak.

Söyleşi ve panellerdeki bazı konular ise şunlar: Mitolojilerde Ana Temalar, Türk Mitolojisi Bize Ne Anlatıyor?, Efsaneler ve Masallar gibi başlıklar olacak.

Uzun Metraj Senaryo Yarışması

Bu yıl festival kapsamında bir de uzun metraj film senaryo yarışması yer alıyor. Türk mitolojisine dayalı öğeler içeren senaryolar jüriye sunulacak ve 6 Ekim’de Urla’daki Necati Cumalı Anı Evi'nde düzenlenecek törenle ödüller sahiplerini bulacak.

Yarışmanın jürisinde; yazar ve senarist Doğu Yücel, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alev Parsa, yapımcı ve senarist Kemal Kaplanoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serap Alper, Dr. Murat Bilgili, oyuncu ve yönetmen Gürol Tonbul ile Dr. Murat Küçükhemek gibi isimler yer alıyor.

Festival Direktörü Gülşah Elikbank’tan Açıklama

Festivalin büyümesi hakkında konuşan Festival Direktörü Gülşah Elikbank, “Geçen yıl festivale büyük bir ilgi vardı. Bu yıl, festivali üç şehre yayarak bu ilgiye layık bir içerik hazırladık. Daha fazla kişiye ulaşmak bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Festivalin etkinlikleri İzmir’de Konak Sanathane ve Urla Kent Tarihi ve Arşivi Müzesi'nde eş zamanlı olarak devam edecek. Ayrıca Tınaztepe Üniversitesi'nde gençlerle buluşmalar gerçekleştirilecek. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle festival çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler de sunacak.

7 Ekim’de Manisa’da Lale Kültür Salonu'nda gerçekleşecek festival, 9 ve 10 Ekim’de Torun Center Biletinial Sinemaları'nda yapılacak film gösterimi ve söyleşilerle son bulacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —