Tarih: 25.08.2024 13:40

Ünlü Teknik Direktör Christoph Daum Hayatını Kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

Ünlü Alman Teknik Direktör Christoph Daum Vefat Etti

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Christoph Daum’un hayatını kaybettiği bildirildi. Futbol dünyasının saygın isimlerinden biri olarak tanınan Daum, 70 yaşında yaşamını yitirdi.

Christoph Daum'un Hayatına Dair Detaylar

Christoph Daum, 24 Ekim 1953’te Doğu Almanya’nın Köln şehrinde doğdu. Futbol kariyerine 1971 yılında Sportfreunde Hamborn 07’de başlayan Daum, 1975 yılında Köln II takımına transfer oldu. 1981’de Almanya Amatör Şampiyonluğu’nun ardından futbolculuk kariyerine son verdi.

Teknik direktörlük kariyerine 1981 yılında amatör olarak adım atan Daum, Türkiye ve Avusturya'da birçok lig şampiyonluğu yaşadı. Beşiktaş ve Fenerbahçe’deki başarıları ile tanınan Daum, Türkiye’de önemli izler bıraktı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’taki Başarıları

Christoph Daum, Türkiye'de Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi şampiyon yaparak büyük başarılara imza attı. Özellikle 1999-2000 sezonunda Bayer Leverkusen’de, 2005-2006 ve 2009-2010 sezonlarında ise Fenerbahçe’de son hafta şampiyonluğu kaçırdı. Daum, Türkiye’deki son görevini Bursaspor’da tamamladı.

Daum’un Vefatı ve Anısına Dair

Uzun süredir akciğer kanseri ile mücadele eden Christoph Daum, son dönemde tedavi görüyordu. Acı haberi, eski Fenerbahçeli futbolcu Ümit Özat sosyal medya üzerinden duyurdu. Özat, Daum’un vefatına dair paylaştığı mesajında, “Hocam Daum’un vefat haberini aldım. Kattıkları için teşekkür ederim. Ruhun şad olsun, ışıklar içinde uyu” ifadelerine yer verdi.

Christoph Daum’un futbol dünyasında bıraktığı izler, onun spor kariyerindeki etkisini ve önemini vurguluyor. Türk futbolu için büyük bir kayıp olan Daum, her zaman hatırlanacak bir isim olarak kalacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —