Tarih: 15.10.2024 19:36

Van’da Köy Okullarında Bilim ve Teknoloji Rüzgarı Esti

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde kırsal okullarda öğrencilerle akademisyenleri buluşturan “Köyde Okuma Etkinlikleri” programının 75’incisi, 10 Ekim 2024’te Van’ın Edremit ilçesi Doğanlar Köyü’nde gerçekleştirildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Dr. Murat Koca’nın temasları ve Doğanlar İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Uğur Tongu’nun davetiyle akademisyenler, öğrenci ve öğretmenlerle buluştu.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden akademisyenler, öğrencilerle sınıflarında bir araya gelerek “Okulda Bilimle Doğanlar” mottosu altında çeşitli konularda sohbetler gerçekleştirdi. Öğrenciler, bilim ve teknolojiye dair paylaşımlar yaparak sanal gözlük deneyimi yaşadı.

Etkinlikte gönüllülerin gönderdiği hediye kitaplar dağıtıldı ve TÜBİTAK yayınlarından dergilerin bir yıllık abonelikleri hediye edildi. Prof. Dr. Mustafa Böyükata, kırsaldaki okulların akademik camiadan daha fazla faydalanması gerektiğini vurguladı ve gönüllü faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

Van’ın Edremit ilçesi Doğanlar Köyü’nde düzenlenen “Köyde Okuma Etkinlikleri” programında, akademisyenler öğrencilerle buluşarak bilim ve teknolojiye dair sohbetler gerçekleştirdi.
Van’ın Edremit ilçesi Doğanlar Köyü’nde düzenlenen “Köyde Okuma Etkinlikleri” programı, öğrencilerle akademisyenleri buluşturdu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nden akademisyenler, “Okulda Bilimle Doğanlar” mottosu altında bilim ve teknolojiye dair sohbetler gerçekleştirdi. Etkinlikte, öğrenciler sanal gözlük deneyimi yaşadı ve gönüllülerin gönderdiği hediye kitaplar dağıtıldı. TÜBİTAK yayınlarından dergilerin bir yıllık abonelikleri de öğrencilere hediye edildi. Prof. Dr. Mustafa Böyükata, kırsaldaki okulların akademik camiadan daha fazla faydalanması gerektiğini vurguladı ve gönüllü faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —