Tarih: 16.10.2024 21:30

Van’da Üniversiteli Gençler Geleceğe Hazırlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Proje Yazma Eğitimi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde düzenlenen proje yazma eğitimi ile üniversiteli gençler geleceğe hazırlanıyor. TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında, İnnovan Girişimcilik Merkezi’nde 11-13 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen “AR-GE Projelerine Yönelik Proje Yazma Eğitimi: YYÜPro24” etkinliğinde, yenilikçi düşüncelerini projelendirmek isteyen gençlere, proje hazırlama ve yürütme konularında yol gösterici bilgiler aktarıldı.

Eğitimde Yer Alan Akademisyenler

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Murat Koca’nın koordinatörlüğünde yürütülen etkinlikte, eğitmenlik yapan Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Karabük Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hayati Çavuş, Doç. Dr. Hilal Çelik Yazıcı, Dr. Öğr. Üyesi Serpil Sevimli Deniz, Dr. Öğr. Üyesi Erol Kına, Dr. Öğr. Üyesi Emre Biçek, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Söner, Öğr. Gör. Mehmet Can Taneri ve Müh. Armağan Umut Alkan öğrencilerle yakından ilgilenerek onlardan gelen bütün soruları cevaplandırmaya çalıştılar.

Açılış Konuşmaları ve Katılımcılar

Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Murat Koca ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Tuntaş’ın kısa selamlama konuşmasıyla başlayan açılışta farklı birimlerin yöneticileri de yer aldı. Programı ziyaret eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, etkinliğin önemine değinerek, proje eğitimlerinin gerçekten ihtiyaç duyulan bir konu olduğunu ve gerçekleştirilen programın olumlu sonuçlar doğuracağı yönünde değerlendirmelerde bulunarak emek verenlere teşekkür etti.

Eğitim Süreci ve Katılımcıların Deneyimleri

Etkinlik sürecinde, proje yönetimi ve organizasyonu ile ilgili farklı boyutların ele alındığı ve deneyimlerin paylaşıldığı derslerden ve uygulamalı grup çalışmalarının yapıldığı atölye çalışmalarından 30 civarında öğrenci yararlandı. Alanında uzman akademisyenlerin detaylı bilgiler verdiği eğitim süreci sonunda katılımcıların proje yazma konusunda bilgi, tutum ve davranış değişiklikleri gösterecekleri gözlendi. Öğrencilerin gruplar halinde hazırladıkları prototip proje taslaklarını sundukları eğitimin sonunda gençlere katılım belgesi ve hediye takdim edildi.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın Değerlendirmesi

Gerçekleştirilen eğitim etkinliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Doğunun incisi Van’da da üniversiteli gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duydum. Bu gençlerin donanımlarının geliştirilmesi ve artırılması bakımından isabetli bir program oldu. Eğitim içeriği itibariyle katılan öğrencilerin kendilerinde var olan potansiyellerin bir kısmını fark ettiklerini düşünüyorum. Etkinliğin sağlıklı yürütülmesi ve tesirinin yüksek olması geri planda verilen özverili emeklere de bağlıdır. Fedakârca çaba harcayan bütün herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Etkinlik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat Koca’nın Yorumları

Öğrencilerin ve eğitmenlik yapan akademisyenlerin memnuniyet duydukları program sonunda Etkinlik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat Koca, gerçekten de umduklarından da öte bir farkındalık oluştuğunu ve toplantının benzer çalışmalar için de örnek nitelikte olacağına yönelik değerlendirmelerde bulunarak katkıları sebebiyle eğitmenlere ve organizasyonda görev alanlara teşekkür ederek belge takdim etti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde düzenlenen proje yazma eğitimi sırasında öğrenciler ve eğitmenler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —