Kitaplar, hem insanlığın yolunu aydınlatır ve hem de insanlara yeni fikirler verir. Bir toplumun da gelişmişliği kitaplarla ölçülebilir aslında çünkü okuyan insanla, okumayan insan arasında fikirlerden tutun da bakış açısına ve olaylara yaklaşımına kadar baya fark vardır. Özellikle kişisel gelişim ve deneme tarzında yazılan kitaplar ise bireylere yol gösterici ve kitap yazarının deneyimlerini aktarır genellikle. İşte o eserlerden biridir “Müşfika” kitabı.
İyinin, kötüyle çatışmasını, güzelle, çirkinin savaşını ve doğruyla, yanlışın kapışmasını akıcı ve sohbet havasında yazıldı. Doksan Dokuz Yayınları tarafından basılan kitap, Türkiye’nin online kitap sitelerinde ve kitabevlerinde mevcuttur. Kitapyurdu, D&r, Kidega, Bkmkitap, Amazon vb. kitap sitelerinde bulunmaktadır.
Kişisel gelişim kitabı türünde olmasına rağmen, kitapta ayrıca bir önceki konuya uygun şiirler de bulunmaktadır. Okuru sıkmamaya ve yormamaya gayret eden bir kitap olmasından dolayı bir çırpıda bitireceğiniz bir eser. Şiirsel bir anlatımla, okuyanın kitaba daha çok ilgi duymasına ve kitapla bütünleşmesini sağlamak istedim. Kapak çalışmasını ise Doksan Dokuz Yayınları'yla ortak çalışmamız olduğunu belirtebiliriz.
Bireye, aileye, topluma ve ülkenin sorunlarına değinen ve yol göstermenin yanında, kitabı farklı kılan en önemli unsurlar; sohbet ederek, kırmadan, dökmeden, kimseye de akıl verip, insanlara tepeden bakmayarak, diğer kişisel gelişim kitaplardan ayrı bir yapı olarak sunmak niyetindeydim.
Müşfika kitabımın adı ise benim için çok anlamlı aslında çünkü Müşfika ismi kelime anlamıyla, merhametli, sevecen ve şefkatli anlamlarına gelmektedir. Kitabımın ismi ise iki bin yirmi iki yılında (2022) kaybettiğim annemin isminden gelmektedir. Kitabın sayfa sayısı ise yüz elli dört sayfadır. Şiirlerin, düzyazıyla birleştiği bir kitaptır Müşfika. Doksan Dokuz Yayınları’nın kitapta verdiği emekler için kurumlarına teşekkür ederim.