Yeni destekler hayatın her alanında
AK Parti Bursa: Yeni destekler hayatın her alanında
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti’nin ailelere ve bireylere yönelik sosyal destek programlarını aralıksız sürdürdüğünü belirtirken, yeni aile destek programı ile hükümetin 15 milyar liralık bütçesini 40 milyar liraya çıkardığını açıkladı.
BURSA (İGFA) - Doğumdan vefat kadar yaşamın her alanında vatandaşlarının yanında olan AK Parti Hükümeti’nin, hayata geçirilen Yeni Aile Destek Programı ile sosyal hizmetlerden faydalanan ailelere verilen desteklerin tutarı ve niteliğinin arttırıldığını belirtti.
Yeni Aile Destek Programı ile AK Parti Hükümeti’nin 15 milyar TL’lik aile destek bütçesini 40 milyar TL’ye çıkardıklarını hatırlattı.
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın başlattığı programla ihtiyaç sahibi ailelere yapılan destek tutarlarının arttırıldığını hatırlatan Başkan Gürkan, hane gelir tutarlarına göre daha önce 450 – 600 TL arasında olan desteklerin 850-1.250 TL’ye yükseltildiğini belirtti. Programlar kapsamında geçtiğimiz günlerde yapılan üçüncü ödemelerde 2 milyondan fazla haneye toplamda 1 milyar TL’den fazla destek gerçekleştirildiğini ifade etti. Gürkan, programlar kapsamında destek alan ailelere şu ana kadar 2,3 milyar TL’yi aşkın ödeme yapıldığını söyleyerek, açıklanan yeni paketle programa Çocuk Destek ve Elektrik Tüketim Desteği bileşenlerinin eklendiğini belirtti.
Başkan Gürkan, buna göre ihtiyaç sahibi ailelere çocuk sayısı, hane nüfusu ve elektrik tüketimine göre söz konusu yardımlarında yapılacağını ifade ederek, “Söz konusu ailelerimizin Türkiye Aile Destekleri Programımızdan faydalanabilmeleri için E-Devlet veya ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvurmalarının yeterli olacağını kaydetti.
Davut Gürkan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hayata geçirilen destek programları kapsamında ayrıca yakını ya da yakınları vefat eden hanelere bu zor zamanlarında yanlarında olmak amacıyla söz konusu ailelere vefat tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde tek seferlik olmak üzere 1.062 TL’lik destek verileceğini belirterek, program dahilinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın her hafta ilgili belediyelerden şehirlerinde ya da ilçelerinde vefat edenlerin listesini alacağını duyurdu.
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı
Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.
Toplumsal Yara Roman Oldu
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



