• BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    34,05% -0,01
  • EURO

    37,99% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2817,87% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27

ÖNDER GÜZELARSLAN


"21. İmam Hatipliler Kurultayı Kocaeli’de Coşkulu Bir Şekilde Gerçekleştirildi"

"21. Türkiye İmam Hatipliler Kurultayı, Kocaeli'de büyük bir katılımla yapıldı. Eğitim ve İslam’ın öğretilmesinin ön planda olduğu etkinlik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla önemli mesajlar verdi.


Türkiye Yüzyılında 21. Türkiye İmam Hatipliler Kurultayı

Türkiye’nin imanlı ve ahlaklı bir nesil yetiştirme vizyonu doğrultusunda, 1958 yılında İstanbul İmam Hatip Okulu’nun ilk mezunları tarafından kurulan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, bugüne kadar büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürmüştür. İlk başkanı Celaleddin Ökten hocamızın öğrencisi Mehmet Yahya Kutluoğlu olan ÖNDER, 1990’larda İbrahim Solmaz tarafından da yönetilmiştir. İmam Hatip okullarının açılması ve öğrencilerin nitelikli eğitim alması amacıyla 2005 yılında Birinci İmam Hatipliler Kurultayı düzenlenmiş, bugüne kadar her yıl farklı illerde yapılan bu kurultay, bu yıl Kocaeli’de gerçekleştirildi.

Kocaeli’deki Kurultay: Bir Türkiye Fotoğrafı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KİHMED, Sivil Toplum Örgütleri ve iş dünyasının destekleriyle gerçekleştirilen 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 2.500 kişi katıldı. Kurultayın ilk günü olan 6 Eylül’de, katılımcılar Kocaeli’yi gezdi, Ormanya Tabii Yaşam Parkı gibi projeleri inceledi ve çeşitli sosyal etkinliklere katıldı. Gece ise samimi bir ortamda hasbihal yapıldı.

Kurultayın İlk Günündeki Konuşmalar ve Etkinlikler

7 Eylül’de, kurultayın ilk oturumu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde başladı. ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan’ın açılış konuşmasının ardından, Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Prof. Dr. Nurullah Genç’in konuşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitimin önemine ve imam hatip neslinin ülkemiz için büyük anlam taşıdığına vurgu yaparak konuşmasını gerçekleştirdi. İlk gün, İmam Hatip Okulları mezun dernek başkanlarıyla bir istişare toplantısı ve Grup İslami Direniş ile Eşref Ziya Terzi’nin konserleri ile sona erdi.

İkinci Gün ve Sonuçlar

8 Eylül’de, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz’ın konuşmalarıyla devam eden kurultay, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan’ın “Sadakatle” şiarını açıklaması ve hediye takdimi ile sona erdi. Kurultayın en güzel yanlarından biri, geniş bir katılımın yanı sıra köklü bir neslin temsil edilmesiydi. İmam Hatip okullarının özelliği, akademik ve kültürel derslerin yanında İslam’ın öğretilmesini içeriyor. Bu ruhu canlı tutmak ve sadakat göstermek, bugünün neslinin asli vazifesi olarak vurgulandı.

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan ve ekibine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve ekibine, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları


22.5° / 19.6°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.