• BIST 100

    9127,13%-2,40
  • DOLAR

    34,22% 0,05
  • EURO

    37,81% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2922,25% -0,23
  • Ç. ALTIN

    4916,68% 0,50

Yusuf AKTAS


ANNESİ, BAK OĞLUN ZENNE OLMUŞ!

Anneler, özellikle kadınlar matinesi adı altında düzenlenen eğlence ortamlarına erkek ve kız çocuklarını da alıp, yeni moda "zenne" denilen sakallı dansözleri izletiyorlar.


Hatta bunlar artık düğünlerde de oynatmak âdet oldu. Bu tip sakallı dansözleri gören kız çocukları bu tip adamları görünce onun erkek mi, başka bir şey mi olduğundan bile emin olmayıp büyüyüp genç kız olduğu zaman bu tiplere nasıl güvenip de erkek arkadaş edinecek hatta evlenecek. Yada bunları normal gören erkek çocuklar bu tiplere karşı ya heves, ya merak ile ilgi duymaya, dahası kendini onlara benzetmeye çalışması, rol model almaya başlaması durumunda ne olacak. Hatta diğer zenne'yi normal gören bir anne aynı şeyi kendi oğlu yaptığında nasıl bir tepki verecek.

Başka bir zenne ile göbek atan, onun münasip bir yerine para sıkıştıran bir anneye bir gün birisi "annesi bak oğlun zenne olmuş" dediklerinde acaba nasıl tepki verecek?!

Sosyal medyada kadına benzeyen erkekler, erkeğe benzemeye çalışan kadınlardan kat kat fazla. Hele TikTok vs bu tiplerle dolu ve bunlara hevesli, para yağdıran ne kadar erkek kadın, hele de koca koca amcalar, teyzeler ve daha nice hasta ruhlu tipler varmış.

Bu işler normalleştikçe bir de üstüne üstlük sosyal medyada vs kadınlar erkeklere gider yapıp, erkekleri aşağıladıkça, kadına benzemeye çalışan erkekler, erkeksi tavırlar sergileyen kadınlar o kadar çoğaldı ki, bir toplumun kültürü ve genleri ile nasıl oynanıyor hayret ve üzüntü ile seyrediyoruz.

Tabi bu arada bu tip durumlara tepki koymayanlar da yok değil ama iş öyle bir normalleşti ki, tepki göstermeyi bırak bizim gibi fikrini söyleyenlere bile "gerici, yobaz, bağnaz, özgürlük karşıtı, faşist, cinsiyetçi, vs" diye müthiş bir tepki oluyor. O yüzden çoğu kişi bu mahalle baskısı yüzünden tepkilerini ifade etmekten bile çekiniyor.

Tarihimizde hiç olmadığı kadar nüfus artışımız bu kadar düştü ve erkek nüfusu da, ilk defa bu kadar azaldı.

Belki de en iyi zamanları yaşıyoruz. Böyle giderse bundan 20-30 yıl sonra 4 kadına 1 erkek düşerse şaşmayın. Bu gidişatla böyle bir sosyal ihtiyaç bile olabilir.
Erkeğe koruyucu, kuşatıcı, şefkatli, mert, cesaretli, vakurlu, onurlu ve babacan duruş yakışır. 
Kadına da zarafet, merhamet, adap, edep, ilim, asalet ve anaç bir hâl yakışır. 
Erkeği kadın gibi, kadını da erkek gibi tavır ve duruş bozar. 
Fıtrata aykırı olan her hâl ahlâkı da, fiziği de, karakteri de bozar.
Kadın gibi erkek, erkek gibi kadın olmaz, olmamalı. Kimse karşı cinse özenmesin, benzemesin. 
Eşya bozulursa tamiri mümkündür ama insan ve toplum bozulursa ne tamiri, ne de telafisi mümkün olmaz.
Her cinsiyet kendi doğal haliyle güzeldir, değerlidir. 
Saygıyı hak eder.

Yusuf Aktaş

Yazarın Diğer Yazıları


22.5° / 17.1°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.