• BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

ENGIN AKYOL


AK PARTI’NIN, KILIÇTAROGLU SANSI!


Ortada yaklasik 20 yillik kesintisiz yipranmis bir iktidar mevcut. Basta hayat pahaliligi olmak üzere issizlik, salgin hastalik, zamlar ve ekonomik onca soruna ragmen muhalefet oyunu artiramiyorsa ortada büyük bir sorun var demektir. Bu durum hem sosyolojik hem de psikolojik olarak incelenmesi gereken bir vakadir.

Ülke sorunlarinin her bir basligi birer gündem olarak iktidari devirmeye yetecekken, muhalefet sanal gündem pesinde kosarak adeta Ak Partinin ekmegine yag sürmektedir. Kiliçtaroglu; siyasi suikastlar olacak diyerek seytanin bile aklina gelmeyecek ve hiçbir sadra sifa olmayacak bir çikista bulunuyor. Üstüne gidince de aninda çark ederek hedefi sasirtarak tutarsizlik ortaya koyuyor. Baska bir gün devlet memurlarini tehdit ederek gündem belirlemeye çalisiyor fakat yaptigi gafin farkina vararak her zaman oldugu gibi aninda tornistan yaparak düzeltmeye çalissa da ok yaydan çikmis oluyor.

Daha seçime kadar ne tür akla ziyan beyanlarda bulunacagini zaman gösterecek iste bu yüzden Ak Parti’nin en büyük sansi Kiliçtaroglu diyorum. Zavalli CHP seçmeni de iktidara gelme rüyalari ile yatip kalkarken bir ömür heba oluyor. Atatürkçü, laik, ulusalci, seküler, sosyal demokrat ve liberal seçmenin gidecegi baska adres olmayinca da kerhen de olsa partide kalmaya devam ediyorlar. Fakat parti ne uzuyor ne kisaliyor, sanal âleme bakarsaniz bu sefer oldu, geliyoruz diye algi olusturulsa da neyse ki Türkiye sosyal medyadan ibaret degil.

Partiler arasindaki seçmen hareketliligine bakinca da; Ak Parti ve MHP’den geçis söz konusu degil. Iyi Parti kendi kulvarinda yine fayda yok, geriye HDP ve kararsizlar kaliyor ki baska da sansi yok. Dolayisiyla partiyi büyüterek iktidara gelme sansi bu projeksiyonda mümkün görünmüyor. Fakat umut fakirin ekmegi ve çikmamis canda umut vardir diyerek mücadele devam ediyor. 

Kiliçtaroglu her ne kadar Erdogan’a diktatör dese de insan demez mi dön bir aynaya bak. Ortada bu siyasi partiler kanunu oldugu sürece de tüm partiler lider partisi olmaya devam edecektir. Dolayisi ile bu konuda tencere dibin kara, senin ki benden kara durumu mevcuttur.

Kiliçtaroglu, bütün bunlarin yaninda kimsenin taniyip bilmedigi belediye baskanlarini ortaya çikartarak adeta kendi celladini yaratti. Seçime kadar basta Imamoglu bayrak açip bagimsizligini ilan ederse kimse sasirmasin. Simdilik firtina öncesi sessizlik dönemindeyiz, gelecek günler çok sicak gelismelere gebe bunu görmek için de kâhin olmaya gerek yok.

Sonuç olarak; Kiliçtaroglu, o koltukta oturdugu sürece Ak Parti seçim kazanmaya devam edecek gibi görünüyor. Koltugu birakmaya niyeti olmadigina göre bu inat Ak Parti için hayat öpücügü olmaya devam edecektir.

Esenlik dileklerimle,

Yazarın Diğer Yazıları


25.4° / 21.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.