• BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

Âdem Çevik


ÖNCE AHLAK VE MANEVIYAT VAKIT, AILE VAKTI


Türkiye Aile Meclisi sözcüsü Adem Çevik: REIS, AHLAKSIZLIGA "ONE MINUTE. ÖNCE AHLAK VE MANEVIYAT VAKIT, AILE VAKTI" dedi.

Adalet Bakanliginda degisiklik yapildigi bir günde yayinlanan Cumhurbaskanliginin 2022 yili ilk genelgesinin Aile, Çocuk ve Gençlikle ilgili olmasini "one minute" gibi önemli buluyoruz.   

Bugün ayni zamanda 3 aylara dogru Misak-i Milli'nin yil dönümüdür.  

Ayni sekilde “Basim ve yayim” faaliyetlerinden söz edilirken, sosyal media ve digital medyaya atif yapilmasi da önemli.   

Zaten genelge “aile, çocuk ve gençlerin yanlis medya içeriklerinden korunmalari ve haklarini ihlal eden uygulamalarla mücadele edilmesi” konusunda Anayasanin 41 ve 58. Maddesine atif yapiyor.  
 
Bir yanda televizyonda yayinlanan “Maske kimsen sen”in taniminda seytan ve büyü figürlerinin kullanilmasi, TransHumanizm ve MetaVerse tartismalari, Starlink ve 5G baglantili NeuraLink tartismalari ile esasen bu tehdit, akilli otonom sistemlerle daha tehlikeli boyutlara ulasmaktadir.    

Hackerlerden söz edilen bir dünyada siber savas evlerin içinden de öte insanin beyninin içine müdahele boyutuna ulasmistir.  

Anayasa ile koruma altina alinan aile, çocuk ve gençlik, öte yandan uluslararasi sözlesmeler ve bu sözlesmelere dayanarak çikartilan yasalar, yönetmeliklerle çelismektedir.    

Istanbul Sözlesmesi, Lanzarotte, CEDAW ve benzeri sözlesmeler, bunlarin ek protokollerine dayali uygulamalar, toplum hayatinda, yargida ciddi sorunlara sebeb olmaktadir.   

Biyolojik cinsiyete alternatif olarak gelistirilen TOPLUMSAL CINSIYET kavraminin GENDER seklinde kimlik kartlarina ve pasaportlara islenmesini genelgenin mantigi ile anlamak ve açiklamak mümkün degildir. 

DIN, AHLAK, GELENEK ve BIYOLOJIK CINSIYETten bagimsiz bir GENOM seklinde tanimlanan BIREY, LGBTIQP +’ya hatta enseste zeofoliye özgürlük getirirken, AILEYI IFSAT eden bir tehdit’e dönüsmektedir.  
  
Bugün internet mediasi büyük ölçüde uluslararasi bir etki ve baski gücüne sahiptir ve kendi dünya görüsleri çerçevesinde gerek YOUTUBE, gerekse GOOGLE, INSTAGRAM , TWITTER, TIKTOK, FACEBOOK üzerinden kati bir SANSÜR uygulamaya baslamistir.     

Bu gün LGBT, Siyonizm, CoVID lobisini elestiren söz, yazi ve görseller, yargisiz bir infaza tabi tutularak sansürlenmektedir. Hatta hem digital ve hem de manuel olarak Checking ve Monitöring yapay zeka sistemleri ile izlenerek, karsi kampanyalarla adeta media lincine tabi tutulmaktadir.  
 
Istanbul ve CEDAW DEDAW DEVAW Sözlesmesi ve Lanzarote'den kaynaklanan sorunlar hala çözülmüs degildir. Egitimden kaynaklanan sorunlar fulbright dayatmasi  çözülmüs degildir. 

Geleneksel media, sosyal media, ve gelmekte olan yeni mediadaki temel sorunlar, teknolojiye dayali olarak kökü disarida olmasi sebebi ile ve ülkemizde, bu anlamda temel altyapi maalesef kurulamadigi için kontrol disi olarak büyümekte ve moda tabiri ile Kültür Emperyalizminin Truva ati olarak giderek hergün daha kontrol disi bir sekilde baskisini ve agirligini hissettirmeye devam etmektedir. 

Bu konu giderek bir milli güvenlik sorunu haline gelmektedir. Bu global tehdit bir siber güvenlik tehdidini de beraberinde getirmektedir. 

Starlink, 5G, Akilli ev ve sehir projesi, otonom sistemler, nesnelerarasi iletisim, Insan ve hayvanlarin Chiplenmesi, MetaVerse, Otonom sistemler, insansiz hava, kara, deniz sistemleri giderek insan için gibi görünmesine ragmen insana karsi bir tehdit haline gelmektedir. 

Siborg yapay zekanin teslim aldigi insani, ruhsuz Klonoid yapay insani ifade etmektedir. Bu Great Resetçiler bir yandan Biyolojik insani, öte yandan kendi ifadeleri ile Din, ahlak, gelenek, cinsiyetle birlikte Tanriyi tedavülden kaldirmak istemektedir.. 

Escinselligi 32 yildir tesvik eden Dünya Saglik Örgütü Sözlesmesi ve Iklim sözlesmesi ile baslayan süreçte ülkelerin politik kararlarini yapay zekanin vermesi, sanal paranin, eski para sisteminin yerini almasi, insanin yerini humanoidlerin almasi, Avatar tenkonolojisi ile, insanin kendisini kopyalamasi sanal olarak kopyalamasi ile yeni bir dünyanin insasi hedeflenmektedir.

Istanbul sözlesmesi Kasim 2011 de mecliste kabul edildi. Mart 2021 de çekilme karari verildi. Yaklasik bir yil oldu, hersey yerinde duruyor. Bize sözlesmeden çekildik deniyor.   

Birileri de sözlesmeden çekilseler de bütün maddeleri yasada uygulamalarda mevcut deniyor. Yasa ve yönetmelikler aynen devam ediyor.  

Sözü edilen Ankara kriterleri bir türlü gerçek olmadi. Ne süresiz nafaka, ne EYS Ebeveyne Yavancilastirma Sendromu, ne çocuk haczi, ne EYT Erken Evlilige Takilanlar, ne kadinin sahidligi gibi konularda bir iyilestirmeye gidilmedi.   

Lanzarotteye göre 14 yasindaki bir çocuk evlenemez ama cinsel yönelim ve deneyimle bir tercihde bulunabilir. Hatta sözlesmeye göre devlet tesvik etmelidir.  

Görünen o ki, bu genelge özellikle basin üzerinde bir idari denetim anlamina, sansüre kapi aralayacagi iddiasi ile muhalefet kesimlerinde elestiri konusu edilecektir. 

Maalesef sadece basin degil, kültür ve sanat perdesi altinda her türlü ahlaksizlik mesrulastirilma çabasindadir. Alkol, kumar, fahiselik, zina, sehvet terörü teshircilik/tacizcilik ve diger türevleri pozitif ayirimciliga tabi hale getirilmistir. 

Onun için mücadelenin hatti müdafa degil sathi müdaha sekilde yapilmasi, sathin ise hayatin bütün alanlarinda, müdafayi hukuk ve kuvvai milliye, Misak-i Milli anlayisi ile birr Aile seferberligi ve Aile bakanligina Toplumsal Cinsiyet Esitligi/Escinselligi savunmaya Evli/Aileli/çocuklu birr bakan ve GÖREN atanmasi ve 2022/2023 yillarinin AileYili uygulamalari ile  mümkün olacaktir ve bu konu en acil konularin basinda gelmektedir.   

Kuskusuz def-i mazarrat celb-i menafiden öncedir, ancak ayni zamanda dogru olanin tesvik edilmesi de kaçinilmazdir. 29/1/2022. 

Adem Çevik 
Türkiye Aile Meclisi sözcüsü Dünya Çocuk Haklari Dernegi Baskani
BA 29.1.2022/19 BASIN BÜLTENI / Türkiye Aile Meclisi / ADEM ÇEVIK

Not
#AileSeferberligi genelgesinin Medyadaki yansimasi Habertürk'den

Bakan degisimi kadar önemli olan genelge
Cumhurbaskani Erdogan'dan "Basin ve Yayim Faaliyetleri" genelgesi
Resmi Gazete'de Cumhurbaskani Erdogan'in imzasiyla yayimlanan genelgede, "toplumun temel degerlerine aykiri unsurlar tasidigi gözlenen ve son günlerde özellikle yabanci içeriklerin uyarlamasi seklinde ekranlara gelen televizyon programlarinin toplum üzerindeki yikici etkilerini bertaraf edecek adimlar ivedilikle atilacagi" belirtildi. Genelgede son günlerde tartisma konusu olan ve RTÜK'ün de inceleme baslattigi Maske Kimsin Sen isimli yarisma programina atifla su ifadeler kullanildi: "Birtakim semboller kullanilmak suretiyle verilmeye çalisilan mesajlarla çocuk ve gençlerin zihin dünyalarini hedef alan yapimlardan onlari koruyacak, aile ve çocuk dostu yapimlar tesvik edilecek"
Basin ve Yayim Faaliyetleri ile ilgili Cumhurbaskanligi Genelgesi, Resmi Gazete'de yayimlandi.Basin ve Yayim Faaliyetleri ile ilgili Cumhurbaskanligi Genelgesi, Resmi Gazete'de yayimlandi.
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla yayimlanan genelgede, dijitallesme çaginda kitle iletisim araçlarinin sundugu imkanlardan en iyi sekilde yararlanilmasini temin etmek ve olasi zararli etkilerinden korunmak için gerekli tedbirleri almanin elzem hale geldigi belirtildi.
Teknolojik gelismeleri yakindan takip edip ülkeyi çagin ilerisine tasirken dijital dünyanin faydalari kadar tehdit ile tehlikelerinin de oldugu bilinciyle hareket edilmesi gerektigine vurgu yapilan genelgede, aile, çocuk ve gençlerin yanlis medya içeriklerinden korunmalari ve haklarini ihlal eden uygulamalarla mücadele edilmesi hususunun, uluslararasi düzenlemelerle de çözüm üretilmeye çalisilan ciddi bir konu haline geldigi aktarildi.
Genelgede, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi'nin "Ailenin korunmasi ve çocuk haklari" baslikli 41'inci maddesinin aileyi Türk toplumunun temeli olarak tanimladigi, "Gençligin korunmasi" baslikli 58'inci maddesinin ise gençleri kötü aliskanliklardan, cehaletten korumak için gerekli tedbirlerin alinacagini düzenledigi hatirlatildi.
"AILE VE ÇOCUK DOSTU YAPIMLAR TESVIK EDILECEK"
Milli kültürü yabancilasmaya ve yozlasmaya karsi muhafaza etmek, gelecegin teminati çocuk ile gençlerin, sosyal medya ortamlari da dahil bazi mecralardaki tüm yazili, sözlü ve görsel basin ile yayimlarin zararli içeriklerine maruz kalmalari sonucu bedensel ve zihinsel gelisimlerinin olumsuz etkilenmesini önlemek adina gereken adimlarin kararlilikla atilmasinin gerekliligi vurgulanan genelgede, sunlar kaydedildi:
"Bu çerçevede, toplumumuzun temel degerlerine aykiri unsurlar tasidigi gözlenen ve son günlerde özellikle yabanci içeriklerin uyarlamasi seklinde ekranlara gelen televizyon programlarinin toplum üzerindeki yikici etkilerini bertaraf edecek adimlar ivedilikle atilacak. Birtakim semboller kullanilmak suretiyle verilmeye çalisilan mesajlarla çocuk ve gençlerin zihin dünyalarini hedef alan yapimlardan onlari koruyacak, aile ve çocuk dostu yapimlar tesvik edilecek.
Medya araciligiyla milli ve manevi degerlerimizi yipratmaya, aile ve toplum yapimizi temelinden sarsmaya yönelik açik veya örtülü faaliyetlere karsi Anayasa, kanun ve ilgili diger mevzuatla düzenlenen müeyyidelerin geregi yerine getirilecek. Toplumun geneline hitap eden bu tür medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde olusturacagi olumsuz etkilerin önlenmesi amaciyla ulusal ve yerel medya organlarinin tehdit ve tehlike olusturan bu tür yapimlarina karsi ilgili kurum ve kuruluslar tarafindan gerekli tüm tedbirler gecikmeksizin alinacaktir.
Bu itibarla milli ve manevi degerlerimize uymayan yazili, sözlü ve görsel basin ve yayim faaliyetleri araciligiyla aile kurumunu, çocuklari ve gençligi hedef alan tehdit ve tehlikelerin yayiliminin önlenmesi hususunda tüm kurum ve kuruluslar tarafindan gerekli hassasiyetin gösterilmesi, yöneticiler tarafindan sürecin titizlikle takibinin ve gereginin yapilmasini önemle rica ederim."

Yazarın Diğer Yazıları


25.4° / 21.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.