MAHIR ADIBES

Tarih: 16.05.2022 01:52

ESEK ILE PALANI

Facebook Twitter Linked-in

Bir devlet demokratik bir sekilde yönetiliyorsa, iktidar olan da muhalefet olan da millettir. Aslinda yok birbirinden farki yalniz insanlarin tercihi farklidir. Hepsinin tek amaci vardir “devlet”. 

Seçimlerden sonra asil olan “millet” bir tarafa atilamaz.

Yani “millet” sey yerine konulamaz. Anlasmazliklarda her zaman çözüm yine “millettir”.

Terazi esit tartmali.
Dünyanin gelismis ya da gelismekte olan hatta geri kalmis ülkelerinin hiçbirinde ters giden isler için muhalefet suçlamaz. 

Iktidar görev yüklenirken bütün sorumluluklari üzerine alir; kalkinma, güvenlik, saglik, egitim, sosyal- kültürel yapi v.s. Hele de büyük çogunlukla iktidar olunmus ya da destekçileri saglamsa muhalefet hiç elestirilmez. 
Yani at doludizgin yoluna devam eder. Muhalefet kanunsuz bir sey yapiyorsa hukuka gidilir is kanun yoluyla halledilir!.. 

Muhalefet ülkede olumsuz giden islerden sorumlu tutulmaz; dalga geçer gibi. Muhalefet ise iktidara yardimci olur, ters ve yanlis giden islerde uyarir; bu önemli ve milli bir görevdir. Yalniz ülkemizde her kötü giden islerin sorumlusu muhalefetmis gibi gösteriliyor. Kim tarafindan; iktidar, yandaslar, basin, cahiller…

Bu suçlu arama, sokak kavgasi kuru gürültü ve sorumluluklardan kaçma taktikleri devlete ciddi zararlar verir.

Simdi bu ciddi probleme göz atalim:

a-) Akaryakita, kömüre, gaza, elektrige, ete, süte, ekmege, domatese, patatese, kabaga v.s. zam geliyor. Elbette bunun sorumlusu muhalefet degildir. Biz de saldiri muhalefete yapilir. Yahu muhalefet mi tarim arazilerine bina yapti? Ahirlari konuta çevirip meralara tenis sahasi kurdu? Meranin tam ortasina lüks villalari muhalefet mi kondurdu? Köyleri mahalle yapip tavuk, cücük, keçi, koyun, sigir, ariyi bahçede-ahirda beslemeyi muhalefet mi yasakladi?

b-) Döviz karsisinda Türk Lirasinin deger kaybetmesi tamamen bir yönetim hatasidir. Muhalefetin bu konuda dâhili olamaz. Devletin gelirini giderini muhalefet kontrol etmez lakin millet adina hesap sorar.

c-) Terör meselesi top yekûn mücadele edecegimiz bir mesele. Tamam, orada herkes beraber lakin suni gündemlere alet edilmemeli. Bizde ne zaman zor durumda kalinirsa ya gazetecileri içeri aliniyor ya da canileri serbest birakiyor. 

Olmadi Yunanistan’la savas çanlari çaliyor veya sinir ötesi hareket gündeme geliyor. Millet de resmin büyük parçasini göremeden bunlarla ugrasip duruyor. Olmadi bakanin görevden alinmasi konusuluyor; bunlar çözüm degil.

d-) Enflasyon artinca bizde muhalefet köseye sikistirilir. Anlamak mümkün degil, almadigimiz dogal gazin parasini Rusya’ya, Iran’a muhalefet mi ödedi? Yüksek faizli dis borçlanmayi muhalefet mi yapti? Devletin fabrikalarini, arazilerini, yollarini, köprülerini muhalefet mi satti? Ihaleleri iki-üç kat fazlasina muhalefet mi verdi? Paralari baska ülkelere muhalefet mi kaçirdi? Yoksa bizde karaborsacilarin hepsi muhalefette de mallari sakliyorlar mi?

e-) Muhalefet partisinin lideri Almanya’dayken bölücü eskiya resimleri salona asilmis bunda o lider mi sorumlu. Ülkemizde yürüyüslerde bombalar patladi, yabanci ülke temsilcisi kürsüde vuruldu, bir sey diyen oldu mu? Bunlar terör olayi engellemek güvenligin isi. Sordunuz mu, o resmi genel baskan mi astirdi diye.

f-) Alti parti toplaniyormus! Haydaa… Yahu sana ne sen isine bak neden onlari hafiye gibi takip ediyorsun, toplanir ya da toplanmaz. Hem ne güzel birbirlerini yemiyorlar insan gibi oturup konusuyor ellerinden geldigince memleket meselelerini istisare ediyorlar. Sen de git o masaya otur bak ne güzel olur. Trolleri üzerine salmanin ne faydasi olacak ya da ahlaksizca iftira edilmesini anlamis degilim. Cehalete bu kadar yatirim yapmak ülkeye çok sey kaybettirdi.

g-)Muhalefet cumhurbaskani adayini açiklamiyormus! Al sana bir ham laf daha. Sana ne. Muhalefetin cumhurbaskani adayi kim olursa olsun seni ne ilgilendirir. Sen isine bak. Memleketin bu kadar çok meselesi varken sizin merak ettiginiz konulari konusmaya degmez.

h-) Milleti ikiye bölüp birbirine hakaret ettiren muhalefet mi? Türkiye’de siyasette çok dönemler gördük ama bu kadar edepsizlik, ahlaksizlik görmedik. Lütfen dizilere bakin ar-haya kalmamis neden onlarla ilgilenmiyorsunuz. Bir bakan canli yayinda birinin anasina küfrediyor, digeri onu silahsiz dövüsmek üzere caddeye davet ediyor. Bunlarin ikisi de ahlaki erozyon. Ne konusacagiz?..

I-) Bir Islam düsmani, dine saldirmak için her firsati degerlendiriyor; bir Milli Mücadele asker firarisi Türk’e, Bayraga, Vatana, Atatürk’e saldirmak için firsat kollayan siyasi dinci. Bunlarin bu hale gelmesinde muhalefetin ne kadar sorumlulugu varsa iktidar da o kadar sorumlu. Bunlara firsat vermeyin, her zaman bu çikintilar olacak ama yüz bulamazsalar meydana çikmazlar.

I-) Hiç mi konusmasin muhalefet? Mesela kamuya bir kurulusun referansi olmadan baskasinin alinmadigini, hatta puani çok yüksek olmasina ragmen alinmadiklari; Iktidar partisinin fikrinden olmadigi için idarecilikten alinan yüzlerce kisiyi, dilenciye çevrilen o kadar aileyi, issizligi, yok edilen degerleri, göçmenleri, yabancilara satilan yerleri, yakilan ormanlari, Türkiye’yi Türklerin yönetmek istediklerini konusmasin mi Muhalefet. Dogru, zaten biliniyor konusmanin ne anlami var ögle mi?

J-) Genç bir kiza birileri kötü muamele yaparak öldürmüs! Gerçekten vahim bir olay, canimiz sikiliyor, bazen gösteriler düzenleniyor. Güzel! Genç bir askerimiz teröristler tarafindan sehit ediliyor, ona tepki neredeyse yok. Yahu biz bir seyleri yavas yavas kaybetmisiz…

k-) Soros demis ki “Mülteciler Türkiye’de kalmali.” Al bir hiyar daha. Yahu Soros kim ki? Siz neden bunun dediklerine bu kadar takildiniz. Efendiler biz devletiz devlet...

Offf… of…

Akilli olmak lazim: “Milli, dini degerlere isteyen istedigi gibi hiçbir zaman saldiramaz,” diye haykirmak bütün Türk Milletinin görevidir.

Uyan Türk Milleti Uyan…
Dogruyu elbet destekleyecegiz, yanlisin, haksizligin da karsisina dikilecegiz. Bir kere susmaya basladin mi bu artik bitise kadar gider.

Biraz insafli olmak lazim, Türk toplumunda hatir-gönül denilen erdemli bir davranis vardir. Sahibinin hatiri oldugundan esege bile hakaret etmezler. 

Eften püften meseleler günlerce tartisiliyor. Hukuku rahat birakin, kamuoyu oyalansin diye yapay suçlar türetmeyin. Yeter artik milleti bölmeyin.

Ülkenin; enflasyon, issizlik, adalet, rüsvet, ahlaksizlik, egitim, tarim hayvancilik gibi bir sürü meselesi varken hiç birini konusmuyoruz. Findik kabugunu doldurmaz meseleleri tartisiyoruz. 

Siyaseti sevmedim, sevmiyorum. Düzelme iktidar, muhalefet topyekûn olmali. Yoksa yok birbirlerinden farki. Hem de hiç… 

Bu ülkeyi seven insanlar yönetmeyecekse ben nedeyim? “Ben essek olduktan sonra sirtima kim palan vurursa vursun.”. 

Efendiler herkes kendi isini yapsin, “herkes kendi kapisinin önünü temiz tutarsa ülke temiz olur.”


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —