• BIST 100

    10767,85%-0,03
  • DOLAR

    32,90% 0,28
  • EURO

    35,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    2468,62% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,03

MURAT GÜLSAN


Yazarlarimiz Kulu ziyaret etti


Kiymetli Bülent Ertekin Üstadimizin gayretleri sonucunda, Haberinioku yazarlari olarak kitap bagis kampanyasinda muvaffak olup, orada kiymetli evlatlarimiza gelecegimiz yavrularimiza kütüphane kurmada ön ayak olmak suretiyle, oradaki degerli hocalarimizin, o resimleri videolari bizlere attiktan sonra anladim. 

Çocuklarimizin gözlerindeki sevinç, hocalarimizin dik durusu ve salih amel çalismasinin en güzel örnegi kütüphane olusumu beni ziyadesiyle mutlu etti ve Haberinioku yazarlarinin ne kadarda büyük bir is yaptigini bir kez daha anlamis oldum.

 Haberinioku Imtiyaz Sahibi kiymetli Yunus Karakaya beyefendi Konak ilçesinde kendisiyle bir çay içme esnasinda “Konya Kulu ilçesine gidilecek gelir misin?” dediginde net bir cevap verememistim. 

Daha sonraki zaman içinde tarihler netlesmeye baslayinca ve deruni düsüncemden sonra, oradaki mutluluga bende sahit olmaliyim diyerek ismimim gidecekler listesine yazdirdim.   

Liste belli olmustu Izmir’den Yunus Karakaya, Aydan Kurt, Ergün Dur ve ben olmak üzere toplamda 4 kisi tüm Haberinioku yazar ailesini temsil edecektik.   

Trenle gidilmeye karar verildi. Biletler alindi 26 Mayis persembe aksamina. Yunus Karakaya degerli üstad Gar’ a ilk gelenlerden di, daha sonra Aydan hanim ve nihayetinde Ergün hocam. 

Yaklasik 14 saat süren  Mavi Tren yolculugumuz baslamisti. Üstad Yunus Karakaya’nin yol boyunca menkibeleri, Ergün hocamin hos sohbeti, Aydan hanimin Kadin kollarinin güçlü temsilcisi olarak örnek olacak yasanmisliklari anlatimlariyla bende yeni bilgiler ögreniyordum. Bu kadar üstadin ve toplumda sayginlik kazanmis güzel insanlarla seyahat bana çok sey ögretmisti. Trende içilen çaylar edilen sohbet zamani su gibi geçirmisti. 

Baskentimiz Ankara’ya inmistik. Bizleri son derece naif ve kibarlikla karsilayan Kulu ilçe ögretmenlerinden kiymetli Erdem Yildiz hocamdi. Ankara gardan Kulu ilçesine araç ile giderken Kulu ile ilgili bilgileri Erdem hocam tane tane veriyor bizleri de sasirtiyordu. 

Diyordu ki “70 bin nüfuslu  Kulu ilçesi sayisi kadar bi 70 binde Isveç ülkesinde var. Kulu ilçemiz en zengin ilçelerden biridir. Ayrica Flamingolariyla ünlüdür, amblemimiz de flamingo kusu dur zaten. Ayni zaman da Saglik Bakani sayin Fahrettin Koca beyefendinin memleketidir. 

Ilçemizde ev modelleri Isveç ev modelidir. Isveç Basbakani Ilçemizi ziyaret etmistir. Isveç konsoloslugu olan tek ilçedir.” gibi önemli bilgiler anlatarak Kulu ilçesine nihayetinde gelmistik. 

Meydanda asfalt çalismalarindan dolayi küçük bir trafik sorunu yasasakta al acale konferans salonuna geçip, üstümüzü degistirerek onlarca ögretmen, yüzlerce gelecek neslimiz evlatlarimizin huzuruna çiktik. 

Kiymetli Üstad Yunus Karakaya moderatörlügünde önce Ilçe Milli Egitim Müdürü Sayin Mehmet Çaglayan beyefendiyle tanisma ve  kitap takdimlerimizden sonra sirasiyla konusma aldik. 

Evlatlarimizin o güzel sorularina muhatap olduk o kadar güzel sorular geldi ki bir tanesini hiç unutamam. 

Ögrencinin biri söyle dedi
”Ben doktor olacaktim, ama bugünden sonra yazar olmak istiyorum” Üstad Yunus abi çocuga çok güzel cevap verdi. “ Sen yine doktor ol, yazarlikta yaparsin, ama habercilik baska bir sey. Merakin olmasi lazim, arastirman lazim, sürekli haber pesinde kosman lazim ama yazarlik öyle degil fikrini yazarsin insanlari aydinlatirsin. Doktor olman yazar olmana engel degil” dedi.

Program plaket sunumlarindan sonra bitti. 

Henüz kahvalti dahi yapmamistik oradan bizi ögretmen evinin restoran kisminda misafir ettiler çok güzel yemek ikramlariyla karinlarimiz doymustu. 

Cuma saati yaklasiyordu abdestlerimizi alarak araba ile ivedi Cuma namazini eda etmek için camiye gittik. Cami tiklim tiklim doluydu o cemaatin bereketiyle Cumalarimizi kildik. 

Oradan Yusuf Küçükgöl kütüphanesine geçerek degerli ögretmenlerimizle tanistik. Kütüphaneyi gezdik, minik yavrularimiza imzalar verdik. Orada sunulan kahvenin bizlere kirk yil hatiri kalacagini ayrica belirtmek isterim. 

Oradan misafirhanemize geçerek odalarimiza yerlestik. Bir iki saat istirahattan sonra aksam üzeri Haberinioku yazarlari olarak bizleri Düden ve Küçükgöl’e götürdüler. Flamingolarin evi olan bu göllerin kurudugunu görünce üzüldük. Muazzam bir manzarasi olan ve Flamingolara ev sahipligi yapan göllerin kurtarilmasi dualarinida yaptik. 

Kulu Ilçe Egitim Müdürü Sayin Mehmet Çaglayan beyefendinin misafirleri olarak aksam yemeginde bulustuk. 

Ilk günü bu sekilde geçirdikten sonra sabah kahvaltisinda bir sürprizle karsilastik. Ögretmen evi müdürü Sayin Haci Bakirtas beyefendinin dogum günü olduguna ve pastadaki mumu üflemesine sahit olduk. Alkislarla kendilerinin yeni yasinda  saglik ve mutluluklar diledik. 

Kula Ilçe Egitim Müdürü Sayin Mehmet Çaglayan beyefendi bizler için bir program yapmis önce Bilim Müzesi gezdirilecek oradan da Kelebekler Vadisi. Daha sonra bizleri Mevlana Türbesi'ne birakacaklar. 

Ve ayrilik vakti gelmisti. Ögretmen Evi önünde  Kulu Ilçe Egitim Müdürü Sayin Mehmet Çaglayan , Ögretmen Evi Müdürü Sayin Haci Bakirtas, Sube Müdürü Zafer Yigitel, Müdür Yardimcisi Erdem Yildiz beyefendiler bizleri tek tek ugurladilar. Kulu ilçesinde bu güzel insanlarin gönüllerine misafir olduk. Hepsinden Allah razi olsun. 

Ayrilirken sanki akrabalarimizdan veya yillardir tanidigimiz dostlardan ayriliyorduk sanki. Bilim müzesi, Kelebekler vadisi, gezdikten sonra Mevlana Türbesi'nde bizleri bekleyen yüregi kocaman, kiymetli Emine Aydemir hanimefendi ile tanistik. 

Emine hocamin bizlere paket halinde hazirlayip sundugu hediye paketleri bizleri ayrica mutmain etmisti. Kendisiyle azda olsa ettigimiz muhabbette anladim deruni bilgilere sahip, ilmi arastirmalar yapan kiymetli hocamizdi. 

Mevlana Hazretlerini Türbesi ve Sems Tebrizi Hazretlerinin Türbesi bitiminde bizlere taksi duragina kadar eslik eden Emine hocam tekrar tesekkür ederim. Taksiciye iki tane tren istasyonu varmis Izmir'e giden Mavi Tren'in oldugu istasyona bizi götür dememize ragmen, maalesef taksici bizleri ters istasyona birakip gitti. 

Trenin kalkmasina 15 dakika vardi yetkililer taksiye binin 10 dakika sürüyor acele edin yetisin diyerek ikazda bulundu al acele taksiye binerek trenin kalkmasina son 5 dakika kala yetistik çok sükür. Taksicinin yaptigi yüzünden 3 kisi treni kaçiriyorduk az kalsin. Yine Mavi Tren yolculugumuzda Izmire dönüste bir Yunus Üstadim anlatti, bir Ergün hocam. Böyle bilgi yüklü insanlarla seyahat zamani su gibi gelip geçiyor. 

Konya Kulu seyahatinden sonra açikça su tesekkürü gönlümden yapiyorum basta BÜLENT ERTEKIN Üstadima, YUNUS KARAKAYA Üstadima, ERGÜN DUR Hocama, AYDAN KURT Hanima, EMINE AYDEMIR Hocama, MEHMET ÇAGLAYAN Müdürüme, HACI BAKIRTAS Müdürüme, ZAFER YIGITEL Müdürüme, ERDEM YILDIZ hocama, BURCU KARAOGLAN hocama ayrica kiymetli ögrencilerimize, fotolarimizi çeken Ertan bey’e, bizleri araçla gezdren Alper beyefendilere, Haberini Oku yazarlarina çok tesekkür ederim. 

Ben sizden razi oldum Allah’ta sizlerden razi olsun.
Saygilarimla.

Yazarın Diğer Yazıları


30.1° / 21.4°

YAZARLAR