Ercan KUTLU

Tarih: 07.06.2022 00:31

TOPRAGINIZI SATMAYIN

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizin ekonomi gündeminde topraga yapilan yatirimlarla ilgili epey görüsler yer almaktadir. Hem yatirim için hem de kâr elde etmek için arsa alin diye uzmanlar tesvik ediyor. Topragin degerli bir yatirim araci oldugu kesin. Uygun fiyatla alinmis bir arazi, diger tüm yatirim araçlarinin toplamindan daha fazla getiri saglar diye uzmanlar vatandaslari sürekli yönlendirmeye çalisiyorlar.. Bu seslenis haliyle ilçemizde genis bir sektöre sahip arsa alim-satim isleriyle ugrasan gayrimenkulcüleri hareketlendirecek gibi.

Bu is ile ugrasan uzmanlarin görüslerine katiliyorum. Toprak her dönemde kendini korumustur. Dövizin sürekli tirmanisi yatirimciyi toprak yatirimindan geri çekmisti. Toprak, degerini hep koruyan karli bir yatirim, fazlasiyla kazandiran bir yatirim olarak ön plana çikmaktadir.

Arsa da ise yipranma payi olmadigi gibi kazanciniz sürekli artmaktadir.  Birçok insan faize bulasmamak için arsa almaktadir. Bu dolayisiyla dogru bir yatirimdir. Sebebi ise bozulmayan, degerini her zaman koruyan, kisacasi zarar görmeyen bir yatirim oldugu için on numara bir yatirim olarak degerlendirilmektedir ki, dogru bir düsüncedir.

Ayrica surasi bir kesin ki en karli yatirim arsaya yapilan yatirimdir. Bu konuda tüm uzmanlar birlesmektedirler. Bölgede bulunan yerler insaata açildigi an, arazi yatirimi büyük karlar getirmektedir.

Suda unutulmamalidir ki, arazinin getirisi tarla ve arsadan daha fazla kâr getirdigi uzmanlar tarafindan dile getirilmektedir. Sahsi kanaatim, toprak, her daim karli bir yatirim olarak yerini koruyacaktir.

Eger yatirim yapmak istiyorsaniz gidin tarla alin, 49 yilligina daglardan araziler kiralayin. Miras basinda kavga edip satiliga çikarmayin. Paraya ihtiyaciniz varsa topragi isleyen kardesinize veya  köylünüze satin.

Miras basinda kavga edip bölüsülemeyen, mahkemelik olan tarla satislarina gidin bakin adliye önünde farkli bölgelerden haber alip kosup gelen nereye calistigi, kime hizmet ettigi belli olmayan, yüzünü ilk ve son defa göreceginiz insanlarla dolu.

Sakin ola köydeki topraginizi satmayin... Ama topragi ya isleyin ya da islettirin. Bos durmasin.

Baska bir yazida bulusmak ümidiyle, Saglicakla kalin.

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —