• BIST 100

    10767,85%-0,03
  • DOLAR

    32,90% 0,28
  • EURO

    35,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    2468,62% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,03

MURAT GÜLSAN


MILLI VE MANEVIYATSIZ AKSIYONLAR


Homeros Bulvari 14 Aralik 2013 tarihinde resmi bir törenle açildi. Bulvar, bir zamanlar Bati Anadolu'da yasayan efsanevi antik yazarin adiyla Homeros Bulvari olarak adlandirildi. 

Ulan koskoca Izmir'de Ilk amiral, ilk denizcilik donanmasini kuran Çakabey varken, gemileri dünya üzerinde karadan yürüten öz ve öz Izmir'li Umurbey varken, Izmir fatihi lakapli 400 tane Rodos Sövalyesinin kellesini kesen Emir Timur varken, Yasa Venizelos de diyen Yunana Kahrol Venizelos diyen Sehit Miralay Fethi bey varken daha nice kahramanlarimiz varken sen kalk güzel Izmir'ime Homeros'un adini ver. Atam mi degil, dindasim mi degil ne bu Türk düsmanligi kardesim Hem bulvara verdiniz bu zatin adini hemde Vadiye.

Izmir Büyüksehir Belediye baskani Tunç Soyer “”“Simdi aslinda söyle bir sey söylemek isterim. Bir akademisyen hocamiz, çok uzatmadan anlatmak istiyorum mutlaka size. 

Izmir bayragiyla ilgili bir çalisma yapti ve çalisma ortaya çok ilginç bir sonuç çikardi. 1800'lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren Izmir’in bir bayragi olmus. Yesil beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayraklari varmis o dönem ama çok az sayida kentin bayragi varmis. Izmir de dünyadaki bayrakli kentlerden biriymis. Biz tabii büyük bir heyecanla dinledik. 

Sonra hoca, bunu bir akademik makale haline getirdi, daha basmadi. Basacagiz yakinda galiba. Bunu sunun için anlattim. Benim aklimda bir Izmir parasi çikartmak vardi, hatta buna “Izcoin” diye bir isim de koymustum. Sonra bayrak da çikinca, arkadaslar beni uyardilar dediler ki; senin bir eyalet kurma çaban oldugu anlasilir, sonuçta Izmir’i bu memleketten kopartacak bir çalisma olarak algilanir, duralim bunun ismini falan degistirelim dediler. 

Bunu biraz da saka olsun diye anlattim ama kisacasi su, Izcoin veya buna ne diyeceksek diyelim, bunu bir takas enstrümani blockchain teknolojisi kullanilarak yapilacak bir parayi hayata geçirecegiz. 

Ve bunu “Biz Izmir” sayfasi üzerinden gönüllü çalismalar için yapmaya basladik. “ 

Seni seni, yakalandin Tunç Soyer; yesil beyazdan girip Mavi Beyazdan yani Yunan bayragindan çikacaktin dimi. 

Hem Izmir Türkiye'den ayrilsin ne demek. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 3 kiliç hikayesini bilmiyor musun?  

 Izmir Müslüman Türk sehridir. Ve kan dökülerek alinmistir, kan dökülmeden de Türkiyeden ayrilamaz.   

Izmirin bayragi da Ay Yildizdir.
Ulusal egemenlik çocuk bayraminda yani 23 Nisanda  "Çav Bella" komünist marsiyla 23 Nisan'i kutladiniz. Hani milliyetçiliginiz, hani vatan sevginiz?

Izmir camilerinden ayni "komünist marslari" minarelerde yankilandi. Yuh olsun inançlara bile sayginiz yok sizin. Izmir'i yönetenler bu konudada cirt çiktiniz.

Atalarim yani Aydinoglu Mehmet bey’in oglu Umur Bey aslanlar gibi savasarak kiliç hakkiyla Pagos dagini ve Pagos Kaleyi almis. Daglarda kadife çiçeklerinin çoklugu sebebiyle dagin ismine Kadife dagi, kalenin ismine de KadifeKale denmis. 

Tunç Soyer seçilmis gelmis her yere tabelalar koymak suretiyle Pagos pazar adi altinda orada bir hareketlilik baslatmis. Pagos pazar ile baslayan isim dejeneresi simdi duvarlarda sprey boya ile Pagoskale olarak boyaniyor. 

Yine antik Roma ismini canlandirma pesindeler ve bu süreç ince ince isliyor. Bizde basa basa söylüyoruz, oranin adi Kadifekale!!!

Izmir Büyüksehir Belediye binasi kolonlari Tunç Soyer gelince ne hikmetse Sari, Kirmizi, Yesil, mavi renklere boyandi. bu renkler neyi temsil ediyor? siz daha iyi bilirsiniz.

Dikkat ederseniz Izmir'de Izmir'li olan kahramanlarini anlatan bir müze yok. 

Istanbul ve Bursa ilindeki gibi neden Panoramik müze yapilmiyor Izmir'ime neden? 

Çakabey, Umurbey, Emir Timur, Yildirim Kemal, Sehit Miralay Fethi Bey, sehit Hasan Tahsin,Yüzbasi Serafettin Bey, Emir Sultan hazretleri,Birgivi hazretleri  ve hatta Izmir'de Türbeleri bulunan Battal Gazinin üç evladi neden anlatilmiyor. 

Izmir Müslüman Türk sehridir çocuklarimizin bu K
kahramanlari bilmesi gerekir bunlari bilmeleri onlarin hakkidir. 

Izmir Büyüksehir Belediyesi malayani konserlerle gündemi doldurmaktadir. Siz hiç Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin Mustafa Yildizdogan, Ahmet Safak, Ali Kinik, Osman Öztunç’a konser verdirdigini duydunuz mu gördünüz mü? 

Görmezsiniz o türkülerde vatan sevgisi, iman, itikat, maneviyat var. 

Yani diyecegim sudur, gelecek nesillerimiz çocuklara Manevi ve Milli tarih anlatilmamaktadir. Izmirde bu olanlarda maksat ararim ve siz degerli halkimizi durumdan haberdar ederim. 

Yukarida yazdigim tüm bu aksiyonlar Milli ve Maneviyatsiz aksiyonlardir. Hey uyuyan Izmir'lim birgün uyanmaniz ve manevi, milli degerlere sahip çikmaniz dileklerimle,

Saygilarimla.

Yazarın Diğer Yazıları


30.1° / 21.4°

YAZARLAR