• BIST 100

    9758,14%1,89
  • DOLAR

    34,09% 0,23
  • EURO

    37,94% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2810,40% -0,51
  • Ç. ALTIN

    4578,81% 0,38

Ercan KUTLU


Bahçekent’in Çözüme Kavuşmayı Bekleyen Sorunları

Bahçekent sakinleri, yıllardır süregelen ulaşım, aydınlatma ve çevre düzenleme sıkıntılarının çözüme kavuşmasını bekliyor. Vatandaşlar, Başakşehir Belediyesi’nden cami temizliği ve Mola Cafelerin kapanış saatlerinin düzenlenmesi konusunda da talepte bulunuyor.


Bahçekent’te yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir bazı temel sıkıntılar çözüm beklemekte. Vatandaşlarımız, ulaşım konusunda özellikle Boğazköy’deki otobüs duraklarının Bahçekent’e taşınmamasının kendilerini zor durumda bıraktığını belirtiyorlar. Bahçekent’in büyüyen nüfusuna rağmen ulaşım konusundaki bu eksiklik, günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

Aydınlatma ve Güvenlik İhtiyacı Mercedes Bulvarı’nda vatandaşların "Anacadde" olarak nitelendirdiği bölgede, cadde lambalarının yıllardır yanmaması güvenlik açısından da endişe yaratmakta. Karanlık sokaklar, çevredeki insanları huzursuz ederken, aydınlatma eksikliğinin giderilmesi talep ediliyor.

Çöp Konteynırları ve Çevre Düzenlemeleri Bahçekent’te site yöneticileri, çöplerin yeraltına taşınması yönündeki taleplerini dile getirmeye devam ediyorlar. Başakşehir’in birçok bölgesinde yeraltı çöp konteynırlarının kullanılması, kötü kokuyu engelleyip, görüntü kirliliğini önlemekte. Bahçekent halkı da bu uygulamanın bölgelerinde hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyor. Bu konuda yetkililerden bir çalışma bekleyen site yöneticileri, çöplerin yeraltına alınmasının çevre temizliğine katkı sağlayacağına inanıyor.

Camilerdeki Temizlik Talepleri Cami cemaatimiz, özellikle Emlak Konut Camii gibi güzel ibadethanelerde halıların zaman zaman kirlendiğini ve bu durumun hijyen açısından sorun oluşturduğunu ifade ediyorlar. Sayın Belediye Başkanımızdan, camilerimizin en azından ayda bir temizlik hizmeti alması yönünde bir talep var. Böyle bir uygulamanın cemaat arasında memnuniyet yaratacağına eminiz.

Mola Cafelerin Çalışma Saatleri Yaz aylarında Mola Cafe’de daha uzun süre vakit geçirmek isteyen vatandaşlarımız, kapanış saatinin 23.00'te olmasının erken olduğunu düşünüyorlar. Vatandaşlar, bu sürenin gece yarısına kadar uzatılması durumunda yaz akşamlarının serinliğinden daha fazla faydalanabileceklerini dile getirdiler.

Yarım Kalan Okul Projesi Bahçekent’te, Şehit Asteğmen Bulvarı'nda yapımı devam eden okul projesinin bir süredir durması, bölge sakinleri arasında endişeye yol açtı. Geçen yıl tamamlanması beklenen bu okulun, çalışmaların durmasıyla birlikte "Acaba hiç bitmeyecek mi?" sorusunu akıllara getirdiği ifade ediliyor. Halkımız, çocuklarının eğitim hayatına bir an önce başlayabilmesi için bu projede yeniden harekete geçilmesini dört gözle bekliyor.

Başakşehir Belediyesi'nin, bölge halkının dileklerine en kısa sürede olumlu geri dönüşler yapacağına ve vatandaşlarımızın huzurunu sağlayacağına olan inancımız tamdır. İlçemizin daha yaşanabilir bir yer olması için gösterilen çaba her zaman takdirle karşılanmaktadır.

Sağlıcakla kalın.

Yazarın Diğer Yazıları


25.1° / 19.2°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.