• BIST 100

    8750,59%-1,00
  • DOLAR

    34,26% 0,01
  • EURO

    36,98% -0,04
  • GRAM ALTIN

    3030,93% 0,11
  • Ç. ALTIN

    5025,45% 0,43

RAMAZAN BAYKARA/Gazeteci/Yazar


Bahçeli'den Tarihi Çıkış

MHP lideri Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşma ile tarihî çıkış yaparak kırk yıldırlı süren terör sorununa " devlet aklıyla" çözümü sunarak gündemi adeta sarstı.


Farklı zamanlarda, farklı süreçler adı altında çözüm önerileri konuşuldu, denendi ama sonuca ulaşılamadı.

Peki ne oldu da ne değişti de özellikle terörün karşısında amasız, fakatsız en sert şekilde duran MHP  lideri Bahçeli'nin bizzat ağzından çıktı?

Terörün içeride kurutulduğu bir dönemde  yıllar geçtikten sonra Bahçeli'nin şimdi neden çıkıp yaptı?

Zamanlama manidar, gazi mecliste bu çağrıyı yapması manidar?

Acaba Bahçeli bu açıklamayı neden yaptı?

Bu kadar şehitler verilirken, ocaklara ateş düşerken, köyler boşalırken, öksüz bırakılan evlatlar, dul kalan eşler varken neden şimdi ve özellikle Bahçeli böyle bir konuşma yapma gereği duydu?

Şimdi benim anladığım kadarıyla bu sözleri ve stratejinin " devlet aklı" olduğunu düşünüyorum. Siyasi arenada uzun yıllar bulunmuş, terörün karşısında en sert şekilde dimdik durmuş olan Bahçeli bunamadığına göre rast gele, sıradan bir açıklama olarak görmemeliyiz.

Etrafımız ateş çemberi, yaklaşan çok büyük bir savaş riski var, kuzey ırak ve Suriye adeta terör yuvasına döndü.

Evet devlet aklı çok büyük bir tehlikenin farkında. En küçük bir zaafiyet ülkemizi için geri dönülmez bir duruma düşürebilir.

Devletin tepesinde bulunan Cumhurbaşkanımız bunu defalarca dile getirdi.

Yaklaşan büyük tehlikeyi gören devletimiz her türlü tedbiri almak zorundadır.

Siyasi partiler de çözüm üretmek mecburiyetindeler.

Başta cumhurbaşkanımız dahil diğer siyasi parti genel başkanları açıklamış olsaydı herhalde Bahçeli kadar etkisi olamazlardı.

Özellikle Kürt sorunu ile terör sorununu birbirlerine karıştırmamalıyız.

Terör örgütleri hiç bir zaman Kürt vatandaşlarımızın derdine derman olmamış ve olamazda. Kürtler en büyük ihaneti ve zararları PKK’dan ve onun aparatlarından görmüştür.

Kırk yıldır  süren bu vahşet ekonomik yıkımlara da yol açtı. Bu sorun sadece güvenlik tedbirleri ile çözülemeyeceğini gördük.

Devlet terör örgütleri ile masaya oturmaz, el sıkışmaz. Ama bu sorunu devlet aklı çözebilir.

İşte o devlet aklının  Bahçeli'den duymamız bizleri şaşırttı ve perde arkasını anlamaya çalışıyoruz.

Bahçeli'nin bu açıklaması sıradan ve günü kurtarma adına yapılmış bir konuşma olmadığını çok iyi biliyoruz. Çok iyi hesap edilmiş, derin düşünülmüş, faydası yanında riskleri de barındıran bir açıklama yaptı. Bedel ödemeye hazır olduğunu belirten Bahçeli'nin bu konuşması tarihi konuşma olduğunu, önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmelerin olacağını, teröre destek veren başta ABD olmak üzere diğer destekçilerini ters köşe yapacağını söyleyebiliriz.

 

Dengeler değişecek, terörden beslenenler hayal kırıklığına uğrayacak, hesapları alt üst edecek, yeniden değişim ve dönüşümün başlayacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Yazarın Diğer Yazıları


18.8° / 13.5°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.