• BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

BÜLENT ERTEKIN


Bahçelievler Fizik Tedavi Araştırma Hastanesi: Umut ve Şifa Kapısı

Bahçelievler Fizik Tedavi Araştırma Hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında Avrupa'nın en büyük merkezi olarak, hastalarına umut ve şifa sunuyor. Felç geçirmiş bireylerin hikayeleri, tedavi sürecindeki azim ve kararlılığın önemini vurguluyor.


Bahçelievler Fizik Tedavi Araştırma Hastanesi'nde fizik tedavi gören hastalar, umut ve motivasyon dolu bir tedavi sürecine katılıyorlar.

Devasa Bir Hastane: Bahçelievler Fizik Tedavi Araştırma Hastanesi

Herkesin bir derdi bir hikayesi var. Onların da bir hayat hikayesi var. Kim onlar, yâda kimler? Onlar, bir şekilde felç geçirmiş vücudunun bir tarafı tutmayan kimi genç, kimi ihtiyar, kimi kadın, kimi erkek kimi de daha çocuk. Hepsinin ortak derdi; geçirdikleri hastalık.

Adı Abdülmecit. 78 yaşında sıla-i ziyaret yaptığı memleketinde beynine pıhtı atıyor, bir aylık yoğun bakımdan sonra fizik tedaviye başlıyor. Şuan denge kaybı olsa da ayakta muhakkak birilerinin yardımı ile yürüyor. İçindeki bitmeyen enerji, hayat kaynağı İYİ OLACAĞIM!!!

Adı Arda. Henüz 13 yaşında. Fanatik bir Cimbomlu. Yağız, kara kaşlı, kara gözlü yiğit bir delikanlı görseniz "yok yahu bu delikanlı 13 değil 17 yaşında" dersiniz. Onun da bir hikayesi var. Beyninde oluşan balonu operasyonda büyük bir başarı ile alıyorlar. Yoğun bakımda iken bir komplikasyon ile kısmi felç geçiriyor. Şimdi daha iyi. O kömür gözleri ile daha mutlu, içindeki bitmeyen enerji ve maneviyat ona daha İYİ OLACAĞIM diyor ve egzersizlerine büyük bir şevkle devam ediyor.

Ve daha nice felçli hastalar.
Ahmet amca...
Mikail amca...
Erzurumlu Mustafa ve diğerleri.
Hepsinin bir hikayesi var ve bu hikayelerin hepsinden de ders alınacak özel hususlar var.

Mükemmel Bir Hastane

Ve mükemmel bir hastane. İçinde yok yok. Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en büyük Fizik Tedavi Araştırma Hastanesi. Burası Bahçelievler Fizik Tedavi Araştırma Hastanesi.

Bir fizik tedavi ünitesinden çok daha fazlasını burada bulabilirsiniz. Aile Hekimliği, Algoloji, Anestezi, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıkları, Dahiliye, Enfeksiyon Hastalıkları, Erişkin Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Nöroloji, Ortopedi ve Tramvatoloji, Romatoloji, Spor Hekimliği, Üroloji.

Burası, Avrupa'nın en büyük fizik tedavi hastanesi. 102 bin metrekare alanda, 650 yatak kapasitesi ile kurulan devasa merkezde, inme kliniğinden ameliyathanelere, uzuv kayıplarında kişiye özel protez ve ortez üretmeye yönelik atölyelere, konuşma terapileri ve hidroterapiye kadar, sadece “fiziki" tedavi değil, A'dan Z'ye her şeyin bir arada olduğu bir yapı ile hizmet verilmektedir.

Hastanede tüm personel doktorundan hemşiresine, temizlik personelinden yemek servisine kadar her şey mükemmel, her şey düşünülmüş. Rabb'im emeği geçen herkesten razı olsun. Tek kelime ile mükemmel bir hastane.

Bahçelievler Fizik Tedavi Araştırma Hastanesi'nde fizik tedavi gören hastalar, umut ve motivasyon dolu bir tedavi sürecine katılıyorlar.

Hasta Yorumları

Bu kapıdan içeri girdiğinizde tüm hastaların ve refakatçilerin ortak bir kanaati var. Ve bunu yüksek sesle size de söylerler: "Buraya sedyeyle ya da tekerlekli sandalye ile gelip de yürüye yürüye çıkarsınız."
Hamdolsun. Çok şükür.

Hâlâ birçok fizik tedavi ünitesine gidip de bir arpa boyu yol gidemeyen tüm hasta ve hasta yakınlarına, bu saatten sonra geleceğiniz müracaat edeceğiniz tek yer Bahçelievler Fizik Tedavi Araştırma Hastanesi'dir.

Tabii ki yatmak yok. Burası dinlenme yeri değil. Ve bu hastalık ilaçla, iğne ile geçirilecek bir hastalık değil. Boynundan aşağısı felç olmuş bir kurye abimiz, bugün benden çok çok daha iyi bir şekilde yürüyor. Sürekli egzersizler ile.

Rabb'im tüm hastalarımıza şifa ihsan versin.
Bu manada 23 gündür tedavi gördüğüm Bahçelievler Fizik Tedavi Araştırma Hastanesi'ne teşekkürlerimi arz ediyorum. Sağ olun, var olun.
Âdeta beş değil, onbeş yıldızı hak eden bu eseri memleketimizin hizmetine sunan kim ya da kimler ise hepsine de şükranlarımı arz ediyorum.
Tabii ki hastanede tedavi altında olan bir hasta olarak DİLEK VE TEMENNİLERİMİZ DE VAR. Onları da bir sonraki makalemizde yazalım, inşallah.

Selâm ve dua ile.
 

Bahçelievler Fizik Tedavi Araştırma Hastanesi'nde fizik tedavi gören hastalar, umut ve motivasyon dolu bir tedavi sürecine katılıyorlar.

Yazarın Diğer Yazıları


27.1° / 19.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.