• BIST 100

    10726,59%0,43
  • DOLAR

    32,93% 0,31
  • EURO

    35,26% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2466,51% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3971,22% 0,44

Misafir Kalemler


Batılı İdeoloji

Batılılaşma terim anlamı olarak; Garplılaşma, Batı Dünya'sını askeri, siyasi, ilim, teknoloji vb. alanlarda takip etme politikasıdır. Bu politika Batılıların biz müslümanlara karşı uyguladığı bir sistemdir.


Bunu altında tek bir devlet,tek bir ideoloji ve hatta tek bir din yatar. Bir nevi tüm  dünyayı hakimiyetleri altına alarak "bizdensiniz, bizim gibi olacaksınız" düşüncesiyle beynimizi yıkamaya ant içmiş gibiler.

Zorla bizleri kendilerine öykünmekle asıl kimliğimizi bizlere unutturuyor ve ötekileştirilmemize neden oluyorlar.
Batı; başta müslüman ülkeler olmak üzere, Doğu ülkelerinden ve diğer milletlerden kendi varlığını üstün görüyor. Bu nedenle dünyayı önce dinlerinden başlayarak misyonerlik faaliyetleriyle Hıristiyanlığı tanıtıyorlar, kendi dinlerine kendileri bile sahip çıkmazken dünyaya Hristiyanlığı süsleyerek anlatıyorlar.

Bizleri kültürümüzden soğutup Batı kültürüne asimile etmeye çalışıyorlar. Görüyoruz ki bunda da başarılı oluyorlar. Ekonomi, politika ya da ticaret okuyorsan öğrenmen gereken dil ingilizcedir. Bu derslerin ana dilidir.
Bunlar gibi pek çok dersi tekelinde bulunduran Batı İngilice'yi dünyanın dili haline getirmiş ve bu derslerde başarılı olmak, kariyer yapmak isteyenleri İngilizce öğrenmeyi zorunlu hâle getirmiştir.

Rengin Tok

Yazarın Diğer Yazıları


27.8° / 21°

YAZARLAR