Selma Erarslan OSLU / Özel Gereksinimli Bireyler Derneği Kurucu Üyesi

Tarih: 25.10.2024 12:26

...BEYHEKİM DEVLET HASTANESİ TÜBERKÜLOZ SERVİSİ...

Facebook Twitter Linked-in

Beyhekim Devlet Hastanesi

Bir haftadır gözlemliyorum acaba kızımın özel durumundan özel birey olmasından kaynaklı mı ilgi, alaka  acaba diye fakat gördüklerim gerçekten hoş ve takdire şayan.
Çünkü sadece bize değil diğer hastalarada aynı ihtimamı gösteriyorlar.

   Zaman zaman karşılaştığımız olaylardan tamamen uzak bu servis ilaçlar tedavi saaitini gecirmedikleri gibi her ihtiyac anında hemen geliyorlar ilgileniyorlar.

 Evet daha önce bahsetmiştim yine hastane ortamında kalabalıkta huzursuzlanmasindan dolayı yaşadığımız sıkıntıdan öncelik hakkımız bulunmasına rağmen gerek Dr gerek sekreterinin sıramızı beklememizi söylemesinden.
  Burdaki bir haftanin ardından kişi ayırt etmeksizin çaba harcayan sağlık personelinin tabiki diğerlerine örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum.

   Burda şahit olduğum ve örnek olması temennisi ile paylaşmak istediğim bir şey daha kendisi rahatsız olmasına rağmen işinin başında olan kendisinden önce tedavi gören hastaları düşünen hemsiremiz bu duyarlı davranışından dolayı kendisini tebrik ediyorum.

  Biz birkaç güne taburcu olacağız fakat aylarca tedavisi süren hastalar var servislerde yaşadığımız bu güzel davranışlarına dikkat çekmek istiyorum.
Bazı meslekler varki digerlerine göre daha fazla çaba ve özveri gerektirmektedir sağlık sektörüde bunlardan birtanesi.
Hastalıklarına çare bulmaya gelen insanlar parantez içinde söylüyorum hakkıyla yapanları tenzih ederek tabiki istisna bunlar ( sekreker veya doktorun) ters davranışı ile karşılaştığı için derdini dahi anlatamadan muayene odasından eline tutusturulmus ilaç recetesiyle ile çıkmak zorunda kalıyor.

 Dileğim duyarlı ve işini seven kişilerin çoğalması sağlık sektöründede.....

Selma Erarslan Oşlu 
Özel Gereksinimli Bireyler Derneği Kurucu Üyesi ve Down sendromlu bir meleğin annesi


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —