• BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79

Fahri URHAN


BEYNİMİZ

.


Koruyan, kollayan ve bağışlayıcılığı bol olan Allah’ın ismi ile başlarım. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi af ve mağfireti tüm kardeşlerimin üzerine olsun.

Kıymetli Okurlarım!

İnsan beyni o kadar muhteşem yaratılmış, o kadar müthiş dizayn edilmiş ki, her gün araştırdıkça ve beynimiz ile ilgili bilgiler öğrendikçe hayretler içerisinde kalıyorum.

Beynimiz, kendi ruhsal yönlendirmenize göre hareket ediyor ve bize içerimizde beslediğimiz duygulara göre vücudumuza emirler veriyor ve tüm vücut fonksiyonlarımız da bu özellikte hareket ederek yaşamımıza yön veriyor. Taa ki duygularımızı, düşüncelerimizi değiştirinceye kadar.

Kötü düşüncede isek, bize hep negatif durumları yaşatıyor. Ya da şöyle söyleyeyim, her durumun negatiflerini, negatif yönlerini gösterip, negatif baktırıp iyi bir durum yaşasak bile, onu negatif değerlendirmemize sebep oluyor.

Yukarıdakinin tam tersi biz ruhen iyilik içerisindeysek başımıza (başkalarınca yani negatiflik içerisinde olanların bakış açısıyla) kötü bir durum yaşasak bile olumlu yönden bakmamıza, olumlu düşünmemize neden oluyor. Yani o an ruhumuzda hangi gözlük takılı ise o şekilde gösteriyor.

Bizler, sabah kalktığımızda ne kadar güzel bir gün, görebiliyorum, duyabiliyorum, yürüyebiliyorum, yemek yiyebiliyorum, içebiliyorum, sağlıklıyım, mutluyum, huzurluyum desek, tüm gün boyunca beynimiz bize düşündüğümüz tarzda yaşatacaktır. Bunun tam ters durumunu da yaşamak mümkün.

Her durumda, yaşadıklarımızı iyi ve olumlu yönden değerlendirirsek, göreceğiz ki önümüze hep iyi ve olumlu şeyler çıkacaktır.

Psikolojide olumlama diye bir terim var. Bu olumlamayı negatif olumlama yaparak her durumda yaşanılan olayı negatif değerlendirme yapmak da kendi elimizde pozitif olumlama yaparak her durumda yaşanılan olayı pozitif değerlendirme yapmak da elimizde. Yani beynimizde.

Bir hastalık geçiriyorsak, yediğimizi, içtiğimizi ve hatta kullandığımız ilacı bile pozitif olumlama ile tüketirsek göreceksiniz o ilaç size fayda verecektir.

Bir deney yapılmış. Hastalıklı bir gruba negatif olumlama ile o hastalığın ilacı verilmiş. Bir de aynı hastalığı geçiren başka bir gruba pozitif olumlama ile içine su karıştırılmış meyve suyu verilmiş. İlaçla hiç alakası olmayan bir meyve suyu. Şurup niyetine veya ilaçmış gibi.

Görülmüş ki bu iki gruptan pozitif olumlamalı grup daha çabuk şifa bulmuş.

Son sözüm o ki; kıymetli okurlarım pozitif durumda isek beynimiz yaşadıklarımızın hep olumlu yönlerini gösterir. Negatif durumda isek de olumsuz yönlerini gösterir.

Hayatımızı, yaşanabilir veya yaşanmaz duruma, yani cennete çevirmek de cehenneme çevirmek de kendi elimizde.

Karar tamamen kendimize kalmış.

Saygı ve hürmetlerimle…

 

Fahri URHAN

Yazarın Diğer Yazıları


29.1° / 21°

YAZARLAR