• BIST 100

    9774,49%0,17
  • DOLAR

    34,07% 0,02
  • EURO

    37,90% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2800,85% -0,06
  • Ç. ALTIN

    4589,57% 0,00

BÜLENT ERTEKIN


Bu Devletin Senin Gibi T... Adamlara İhtiyacı Var

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, çalışmayan oyunculara maaş ödemeyeceklerini açıkladı. 15 yıldır tiyatroda görünmeyen, ancak maaş alan oyuncuları hedef alan Karadağlı, “Lale devri bitti” diyerek bu kişilere tepki gösterdi.


Başlık belki biraz amiyane gelebilir, gelsin. Noktalı yerleri müdakkik okuyucularımızın kıvrak ve esprili zekalarına bırakıyorum. Başlıkta bulunan boşluklara sizler de yorumlar kısmına yazarsanız ben de bu konuda eksik kalan pazılın parçalarını tamamlamış olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Geçen günlerde Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı mükemmel bir çıkış yaptı. Nedense bu çıkış bana göre gündem maddesi olması gerekirken karambole gitti. Veya ıskalandı veya auta ya da taca atıldı. Neyse, bu kadar gevezelikten sonra Tamer Karadağlı'nın ne dediğine bir bakalım.

Tamer Karadağlı'nın Çıkışı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı: "Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum!"

❝Çalışmayacaksanız istifa edin, lale devri bitti! Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ‘ben oyuncuyum’, ‘ben tiyatrocuyum’ demesi doğru gelmiyor.❞

❝Bazı oyuncularımız 15 sene boyunca oynamamış. Dışarıda dizi çekiyor, kendi özel tiyatrosu var, maaş alıyor ama çalışmıyor. Lale devri bitti. Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum.❞

Yıllarca Çalışmadan Maaş Alanlar

Vay beeeeee. Ulen köftehorlar, ulen çakar çakmaz çakan çakmaklar. 15 sene devletin bünyesinde çalışıyor gözüküyorsun, maaşın yatıyor, bordron yazılıyor ama sen tiyatroda değilsin. Sahnede yoksun, oyun oynamamışsın ama para alıyorsun. Vay be.

Hani siz halkçıydınız? Hani siz ezilmiş halkların hakkını savunan Robin Hood'lardınız? Ayıp, ulen ayııııııp.

Eğer Kadir İnanır baba sağlıklı olsa idi, "Yeminimi bozdum uleeeen!" der, hepinizi önüne katar, Tatar Kemal gibi tokat manyağı yapardı. Ya da Sahte Robin Hood Kevin Costner gibi elmayı değil, maazallah başka yerinizi vururdu.

Devlet Tiyatrolarındaki Sorun

Sayın müdürüm bayağı t...ı imiş. Üstelik altı okkalı. Maalesef devlet malı deniz, yemeyen keriz. Çalışmayıp da tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen bu zihniyet hâlâ işbaşında.

Bunlar kimlerdir, hangi partiyi tuttukları önemli değil. Benim için önemli olan Devlet Tiyatroları gibi devletin bir kurumunda olup da 15 yıl boyunca hiç çalışmadan maaş alan bankamatik memurlarının, bu paraları hangi ruh hali ile aldıklarıdır.

Müdüre Çağrı: Teşhir Edin!

Sayın müdürüm! Lütfen bu tip hayasız, helal haram demeden "Ver Allah'ım ver!" diyenleri, 7 Kocalı Hürmüz'de geçen replikteki gibi göğüslerini yırtarcasına bağıranları kamuoyunda teşhir edin. Bu hayasızlar, Sanco Panço kılıklı Don Kişotları Hoca Nasreddin’in fantezisi gibi eşeğe ters bindirip teşhir ediniz.

Ziyadesi ile senaryo çizdiğimi düşünüyorum. Gün gelir bu fanteziyi yapan dirayetli idareciler görürüz inşaallah. Şimdilik bu kadar.

Selâm ve dua ile.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, çalışmayan oyunculara maaş ödenmediğini belirten açıklamasıyla gündeme oturdu.


 

Resim Altı:

 

Anahtar Kelimeler:

 

 

4o

Yazarın Diğer Yazıları


22.5° / 19.6°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.