• BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00

Adnan Albayrak ŞİMŞEK


Büyük Türk Dünyası Turan Keneşi Derneği Basın açıklaması

2.TALAS SAVAŞINA HAZIR OL EY KAHBE CİN


Sen Cennet Mekan Osman Batur'u ve bu yolun takipçilerini öldürmekle bitireceğinimi sandın ey Asrın Deccalı olan Çin
Sen Uygur kardeşlerimizi Yalnız mı sandın, Her Evladı Oğuz bir uygur evladıdır. Her dünyaya getirdiğimiz evlatlarımızı bu aşk ile büyüttüğümüzü ve seninle çıkacağımız 2 Talas savaşına hazırlıyoruz, Şimdilik her sahada sana karsı silahlarımız eşit olmasa da haklı davamızda senden kat kat hem dünyada hemde ahirette üstünüz Bizim ölülerim Allahın vadi olan Cennet ile Müjdelenmişken sen ataların gibi ateşin içinde ölülerini yaktığın gibi Allah'ta sizleri yakacak inancı ile sefere çıktık Bunu Tüm Cihana burdan haykırıyoruz. BATUR ve BATURLAR ÖLMEZ.
    Savaşlar toplumlar için oldukça önemli yer alan sosyolojik durumlardır. Savaşlar devletlerin yıkılmasına, yeni devletlerin kurulmasına sebep olabilir. Bundan dolayı birçok savaş dünya tarihi ve uygarlıklar açısından oldukça önemlidir. Talas Savaşı da Türkler ve Müslümanlar için oldukça önemli olan savaşlardan bir tanesidir. Bu sebeple  bugünkü makalemizi Talas Savaşı ile ilgili detayları sizler için hazırladık.
Talas Muharebesi, 751 yılında bugünkü Kırgızistan sınırları içindeki Talas Nehri civarında, Abbâsîler ve ortağı olan Karluklar ile Çinliler arasında yapılan ve 5 gün süren muharebedir. Çin'in durdurulması konusunda sıkıntı yaşayan ve savaşa karşı bir tutum izleyen Uygurlardan dolayı Çin Batıya doğru ilerlemeye başlamıştır. Bu sırada Müslüman Araplar ile Çinliler arasında Talas Savaşı meydana gelmiştir. Talas Savaşı Karluk Türklerinin de desteğiyle Çin'in yenilgisiyle sonuçlanmıştır.
   751 yılında gerçekleşen Talas Savaşı nedenleri şu şekildedir: Çinlilerin Batı Türkistan üzerinde hâkimiyet kurma emelleri. Hem Çinlilerin hem de Abbasilerin İpek Yolunu denetim altına almak istemeleri. Türklerin İslamı din olarak ne zaman seçtiği konusunda tarihi anlatımlara göre Türklerin  Müslüman Araplar ile ittifak oluşturarak  751 yılında Talas Irmağı kenarında gerçekleşen savaşta Arap ve Türk orduları Çinlileri ağır bir yenilgiye uğrattılar. 
    Onlar için Talas Savaşı ne kadar sıradan bir savaş gibi anlatılsa da bizim için Talas Savaşı Türkler ve Türk tarihi için bir dönüm noktasıdır. Türkler uzun süre Türkistan’da Çin Devleti’yle mücadele halindeydi. Çin bu savaşla bütün Türkistan bölgesini hakimiyeti altına almak istiyordu. Fakat Türk-Arap işbirliği neticesinde Çin bu emeline ulaşamamıştır. Barthold bu savaş için, “Bu muharebenin Türkistan tarihindeki önemi çok büyüktür. Çünkü İslam ve Çin medeniyetinin hangisinin Türkistan’da hakim olacağı meselesi bu suretle halledilmiştir.” demektedir. Bu ifadeden de anlaşılacağı üzere bu savaş sıradan bir savaş değildir. Evet sıradan bir savaş olarak kabul edilmemelidir.
    Talas Savaşının sebepleri konusunu uzun uzun anlatmak yerine büyük Ozanımız, Şairimiz, Mehmet Akif'in dizeleri noktasında anlatmış olayım.
Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?
Tarihi  "tekerrür" diye tarif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?
Evet Geçmişte Bir Çin denen o günlerin ve bugünlerin vampiri,21 y. yılın deccalı olan bu zihniyet ile şavaşımız hala kısaca 2000 yıldır devam etmekte,
Zaman ve şartlar değişsede, isim ve unvanlar güne entekre olmuş olsa bile, makyajla silinmez yılların izleri misali, biz Necip Türk Milleti olarak yaklaşık 
5000 yaşında olduğumuzu, asırların yorgunluğunun yüzümüzdeki bıraktığı izleri makyajla saklamaya çalışmış kokanolar gibi yapmayıp, gerçeğimizin karsında olduğumuz gibi yaşamaktan bahtiyarlık duyan dünya tarihinin olmazsa olmaz necip milleti olduğumuzun şuuru ile atalarımızın kut anlayışı içerinde Oğuz Atamızın Horasan anlayışı içinde var olan necip Türk milleti olarak yaşama, var olmaya, düşmanlarımız karsısında asil duruşumuz ile tavrımız ortadadır.
Yılların getirdiği aynı gövdenin dalları misali, kökleri asırlardır toprağın altından beslenen anlayışımız içerinde dallarımızdan dallar çıkmış köklü anıt ağaç misali
su anda içinde bulunduğum ahval ve şeriatın ne olduğunun bilince hareketle, Uygurda, Türkistanda, türk yurtlarındaki her türlü ahval ve şeriatımızn neler olduğunun bilinci ile yeniden ŞAHLANDIGIMIZN GÖSTERGESİ OLARAK çıktığımız KIZIL ELMA ÜLKÜSÜNDE  TURAN BİRLİĞİMİZDE,
asrın küresel güçlerinin her türlü gücü karsında kendi güç dengelerimiz ile, mukayesesinin sonuçlarına göre planlanan stratejik büyüme Kalkınma, Güçlenme kısaca her türlü hazırlığımız 2.TALAS SAVAŞINADIR.
  Baş devletimiz Türkiye olarak İki ayrı koldan gecmişten gelen dersler ışığı altında, Türkiye önderliğinde İslam Birliği, yine devletimiz önderliğinde,Türk Birliği
günün dünya sistemlerinin hukuk boyutlarının içerinde yapılanmasıyla yarınlar adına  Kıyamet senaryolarının siyasete etkileri noktasında,
ortaya çıkması beklenen Deccalın, Yecüc İle Mecüc isimli çocukları diyebileceğimiz Çin denen devletin karsısında 2. Talas savaşını gercekleştirecek olan TÜRK ve İslam Milletinin yeniden ayaga kalkmasında beklenen devlet TÜRKİYE CUMHURIYETİDİR.
Bu gercekler ışıgında Cın denen deccalın devletsel güçü karsısında dönem dönem sessizliğimiz Devlet olarak vardır. Zaman  ve şartlar hasıl olana kadarda bu ve buna benzer sessiz kalışlarımız mutlaka olacaktır.
  751 deki Talas şavaşının sebebleri içerinde Tarihi İpek Yolunun kontrolunun tamamının Cinlilerde olabilmesi Türk Yurtlarından gectiğini iyi bilen Cin Turklerle hiç bir zaman savaşı bitmemiştir ve bitmeyecektir.
Asırlar sonra bile gunun içinde bulungugu ekonemik savaşların getirisi 2.İpek yol Projesi hayata geçirilmeye calışılmakla beraber Çinin Bu yol üzerinde ortaya koydugu mali destekle beraber ,bu yolların inşaası noktasındaki teknolojininde destegi saglamasının getirisi, dünyanın en ucuz iç gücünün 2. milyarı aşan nufusu ile elinde bulundurdugunu da göz onune alırsak bu kadar buyuk bir projenın hayata gectıgınde bu projenın hakimiyetinide kendi elinde bulundurma istegınıde dogal olarak normal gördüğümüzde, Cinin bunu saglayabilme noktasında yapacagı savaşların neler olabilecegınıde gözönune getirdiğimizde, hazırlık yapmayan devletler, kendilerine devlet demesinler. Bu mana ile bugun mudahalemız mumkun oldugu ölcude bazı Türki Devletlerimiz için fazla birşey yapamıyoruz gibi görünsede yarınlar adına TÜRKÜN BALYOZU GELİYOR. Selam ve dua ile  

Yazarın Diğer Yazıları


28.1° / 21°

YAZARLAR