• BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

RAMAZAN BAYKARA/Gazeteci/Yazar


DARBE Mİ? İŞGAL Mİ?

15 Temmuz kalkışmasının üzerinde sekiz yıl geçti.O günden beri neler değişti,ders çıkarıldı mı? Ne durumundayız?


Öncelikle şunu belirtmekte fayda var,bu bir darbe değil, kalkışma ve işgal hareketidir.Darbe şartlar oluşur,halk askerin gelmesi için askere kart çıkarır,ordu yönetime el koyar,bir süre sonra tekrar demokrasiye geçiş için sivil irade tekrar yönetime gelir.Tarihimizde böyle olmuştur.
Ama işgal hareketi tamamen beka meselesidir.ulkeyi bölme, parçalama ve yok etmektir. 
Her ikisini de şiddetle kınıyorum, yapanları lanetliyorum.
Demokrasinin teminatı millettir.Milletin üstünde hiç bir güç olamaz ve tanımıyoruz.
En kötü sivil yönetim ve milletin iradesi darbeden de işgalden de iyidir.

Türkiye o gece çok büyük bir badireyi atlatmış, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Cumhur ortağı MHP nin lideri Devlet Bahçeli'nin onurlu ve dik duruşlarıyla milletimizin birlik beraberlik ve dayanışma iradesiyle işgal hareketi bastırılmıştı.

Bu işgal hareketini organize eden FETO terör örgütü ve işbirlikçileri bertaraf edilmişti.İslam düşmanı vatan haini FETO ele başı Gülen ve avanesi gerçek yüzünü göstermişti.

Cemaat adı altında yapılanma içerisine giren bu örgüt nasıl oldu da bu güce sahip oldu? Sözde bir cemaat olan bu güce içerden ve dışardan kimler destek vererek canavarlaştırarak kendi ulkesine ve milletine kurşun sıktı? 
Bu örgüte siyasi,finans,bilgi ve stratejik destekleri verenlerin ne kadarı hesap verdi? İhmali olanlar yok mu?
Ak Parti başta olmak üzere CHP dahil diğer parti teşkilat ve mensupların da kimler hesap verdi?
İşin siyasi uzantıları hala ortaya çıkarılmadı ve eminim ki bu örgütün siyasi uzantıları bulunmakta ve devam etmektedir.

FETÖ nün güçlü finans gücü ne kadar kırıldı,yurt dışı desteği devam ediyor ve milyarlarca dolar güce sahipler.Bunun için özellikle yurt dışında ki çalışmalar derhal engellenmelidir.

Allah korusun tekrar böyle bir kalkışma, işgal ve darbelerin olmaması için devlet ne gibi tedbirler almakta? Sözde cemaat adı altında yapılanma içerisine giren başka gruplar var mı?
Gelen duyumlara bakıldığında tarikat ve cemaat adı altında devletin önemli kurumlarını ele geçirmek,güç elde etmek ve devletin tüm imkanlarından yararlanmak isteyen bu yapılarla ilgili ne gibi önlemler alınıyor?
İsmini vermek istemiyorum ama bazı tarikat ve cemaatler asli olan insan yetiştirmeyi bırakıp devlet kurumlarında kadrolaşma bütün hızıyla sürerken neden önlemler alınmıyor?
Tasavvufun kurumları olan tarikatların asli görevi Salih insan yetiştirmektir.Nefis terbiyesi ile kamil insanlar yetiştiren tarikatların önceliği makam,mevki ve şöhret değildir.
Hiç bir tarikat ve cemaat devletten üstün degildir ve olamaz. Devleti oluşturan millettir.Milletin üstünde hiç bir güç yoktur.

Millet olarak devletimizin çatısı altında yek vücut olmalıyız.Ecdadımızın bize emanet ettiği vatanı korumak ve gerektiğinde canımızı seve seve feda etmekten asla kacmamaliyiz.Bu vatan bizim namusumuz,onurumuz ve şerefimizdir.Vatan sevgisi imandandır.Asil Türk milleti ekmeksiz yaşar ama esaret altında asla yaşayamaz.

Bu vesileyle vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.Gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim.
Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları


25.4° / 21.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.