• BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

Adnan KALKAN


En Ahlaklı Ordu: İsrail mi Hamas mı?

Bu çağ, algı yönetimi çağıdır ve dünyanın metasını elinde tutan para baronları algı yönetimi ile gücü ellerinde tutmaya çalışırlar. Mazlumu zalim, zalimi mazlum gösterme araçları ise sosyal medya, basın, yayın ve hatta devletlerdir.


Kendini kurtarıcı göstermeleri için, evvela kardeşi kardeşe kırdırırlar, ardından ara bulucu olarak ortaya atılır ve iki taraftan da ciddi tavizler ve menfaatler devşirirler. Irak'ta, Afganistan'da Amerika'nın yaptığı katliamların temelinde “terör algı yönetimi” vardı. Oysa ne Irak ne Afganistan teröristti. Lakin Batı sürekli yaptığı gibi, önce bir hedef terörizm oluşturur, ardından onunla mücadele eder gibi insanlığı, devletleri sömürür ve burada da sürekli algı yönetimini kullanır.

 

Bugün ise gerek sosyal medyada, gerek basın-yayın gerekse uluslararası toplantı ve kongrelerde en büyük algı yönetimini İsrail yapmaktadır. Zalim, katil, ahlaksız İsrail terör örgütü algı yönetimi ile her defasında İsrail ordusunun dünyanın en ahlaklı ordusu olduğunu vurgular. Tekrar et, sonra yine tekrar et tekniğiyle bunu yerleştirmeye çalışır. Şimdi biraz olaylara tersinden bakalım. İsrail ordusunun yaptıklarını eğer Hamas yapsaydı, dünyanın en ahlaklı ordusu olur muydu? Bunu birkaç örnekle irdeleyelim:

Mesela, evvela İsrail topraklarında, Hamas küçük bir toprağı gerek işgal gerekse Hristiyan Araplardan satın alarak ve İngilizlerin yerleştirmesi ile oraya yerleşseydi. Sürekli saldırılar, katliamlar yaparak İsrail topraklarını ele geçirseydi, dünyanın en ahlaklı ordusu olur muydu?

 

Hamas dünyanın bütün zalim devletlerinin gücünü, kuvvetini yanına alıp bir avuç silahsız İsrail askerlerine karşı savaşsaydı, İsrail askerlerin uçağı olmasaydı, her türlü ambargo uygulanmış olsaydı ama yine en teknolojik silahlarla ve dünya zalim devletlerinin destekleriyle sürekli İsrail'i vursaydı ve çıkıp “Hamas dünyanın en ahlaklı ordusudur” gerçekten dünyanın en ahlaklı ordusu olur muydu?

Hamas kendi devletini büyük bir devlet haline getirmek için, İsrail askerlerini keskin nişancılarla, toplarla, tüfeklerle öldürseydi ve askerlerin sokaklarda cesetleri çürürken, İsrail halkı cesetleri almaya çalıştığında Hamas keskin nişancıları tarafından vurulsaydı ve ölmüş askerlerin ve İsrail halkının cesetlerini köpekler yeseydi, bunların gömülmesine dahi Hamas müsaade etmeseydi, Hamas için dünyanın en ahlaklı ordusu denir miydi?

Hamas ele geçirdiği esirleri her türlü zalim tekniklerle zulmetse de yine dünyanın en ahlaklı ordusu olur muydu?

Hamas köpekleri eğitip İsrail askerlerine tecavüz ettirseydi dünyanın en ahlaklı ordusu olur muydu?

Hamas İsrail köylerini basıp 6 yaşındaki kıza askerleri sırayla tecavüz etseydi yine dünyanın en ahlaklı ordusu olur muydu?

 

Hamas hastane vursaydı, dozerlerle mezarları yıksaydı, ele geçirdiği yerlerdeki garibanların malını mülkünü çalmış olsaydı, dünyanın en ahlaklı ordusu olur muydu?

Ey Milletler ve devletler, ey insanlığını kaybetmemiş insanlık! Eğer bunların hepsine “evet” diyorsanız dünyanın en ahlaklı ordusu İsrail ordusudur. Aksi takdirde dünyanın en zalim, en katil, en namussuz, en ahlaksız ve aklınıza daha ne kadar kötü söz gelirse, İsrail ordusu ve bizzat Netanyahu’dur.

Algı yöneterek mazlumu zalim, zalimi mazlum göstermeye çalışanlar, eninde sonunda hem dünyada rezil olmaya hem ahirette perişan olmaya mahkumdur. Susanlar da mahkûmdur, yapanlar da mahkûmdur. Bu sebeple biz ecdadımızı örnekle susmayacağız. Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız.

Adnan Kalkan
adnankalkan01@gmail.com
Twitter: @adnankalkan01
YouTube: Adnan Kalkan
instagram: adnankalkan01
Facebook: adnankalkan01

Yazarın Diğer Yazıları


25.4° / 21.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.