• BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,18% 0,24
  • EURO

    36,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2960,38% 0,22
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,00

Adnan KALKAN


Fransız okullarına karşı Milli Eğitim Bakanı Tekin

Batı, yıllardır sömürge devletlerde istediği zaman istediği şeyi dayatarak, sömürge devletlerinin maddi manevi varlıklarını kendine taşıyarak, yani bir nevi onların kanını emerek ayakta kalmaya çalışmıştır.


Bütün varlığını sömürüye borçlu olan Batı, bugün yine içerideki işbirlikçiler ve dışarıdaki sömürgeciler ile ülkemizin milli ve manevi değerlerine savaş açmış durumdalar.

Türkiye Cumhuriyeti her ne kadar yıllarca onların aktörleri tarafından yönetilse de, bugün milli ve manevi değerleri ön planda tutan bir yönetim tarafından yönetilmektedir. İstedikleri tavizleri sömürgelerinden koparmaya alışan Batı, bizim ülkemizde istediği gibi at koşturamaz. Bizim devletimiz sömürge devleti değildir.

Neslimizin neredeyse tamamını etkileyen milli eğitim kesinlikle milli olmalıdır. Hiçbir dayatmayı kabul etmemelidir. Fullbright eğitim komisyonunda olduğu gibi ülkemize hükmetmeye çalışanlar ve bizim neslimizi celladına aşık olarak yetiştirmeye çalışan bu devletler ve içerideki işbirlikçileri muhatap dahi alınmamalıdır.

Sayın milli eğitim bakanı, konuşmasında dile getirdiği bağımsız Türkiye söylemi sebebiyle linç edilmeye çalışılmaktadır. Bütün sivil toplum kuruluşları ve vatanını seven herkes, bir vatan savunması edasıyla milli eğitime destek vermelidir.

 

Fransızların sömürgeci zihniyetlerine karşı gerek içeride gerekse dışarıda işbirlikçilerine karşı 15 Temmuz'da olduğu gibi yine dimdik karşı durmalıyız. Ve gerek Fransızlar gerekse içerideki işbirlikçileri bilmeli ki, ne eski Türkiye var ne de eski Türkiye halkı...

Bizler vatanımızı milli manevi değerleri ile beraber korumak için şehadeti göze almış bir milletiz. Ne neslimizi ne vatanımızı asla batının sömürgeci zihniyetine teslim etmeyeceğiz.

Fransız okulları başta olmak üzere bütün yabancı okullar milli eğitimin kanun ve kurallarına uyacak şekilde yapılandırılmalıdır. Karşı çıkan ise derhal kapatılmalıdır. Batıda bizim vatandaşlarımıza tavırları neyse aynı tavır takınmalıdır.

Milli Eğitim bakanlığı ve Sayın Bakan Tekin bütün halkımız, aydınlarımız, yazarlarımız, fikir adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve her bir vatandaşımız tarafından bu sömürgeci zihniyete karşı korunmalıdır ve desteklenmelidir. Biz neslimizi ihya medeniyetimizi inşa yolunda iradeli ve istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz ve bu mefkûremize çalışan bakanlığı da sonuna kadar destekleyeceğiz.
Adnan Kalkan 
Sosyolog - Eğitimci Yazar 

Yazarın Diğer Yazıları


15.1° / 12.9°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.