• BIST 100

    9419,66%-2,12
  • DOLAR

    33,97% -0,02
  • EURO

    37,52% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2745,71% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4465,60% 0,00

ZÜLEYHA ÇAĞLAYAN


GAZİ MECLİSİMİZ VE MİLLET İRADEMİZ HEP VAR OLSUN…

Dün Gazi Meclisimizde yaşanan olaylar milletimiz açısından üzücüdür.


Ancak olayların gelişiminin sağlıklı bir şekilde gözlemlenmesi ve değerlendirilmesi gerekmedir.

Milletin iradesinin tecellisi vekillere hiç bir terör örgütü ile bağlantısı yokken , bazıları gibi devlet millet aleyhine hiç bir illegal eylemi  bulunmazken terörist , haysiyetsiz diyeceksiniz, devleti katil diye etiketleyecek ve mutlaka bu devleti yıkmamız gerek diyeceksiniz, milletin vekillerini parmaklarını kırmakla tehdit edeceksiniz, kanlı pkk terör örgütü ile organik bağlantısını hiç bir zaman inkar etmeyen ve kopartmayan , katil terör elebaşısı Apo’ya güzellemeler yapan, Kobani tetikçisi Selahattin Demirtaş’ın partisi ile gönül bağınızı hiç kopartmayacaksınız, devlete karşı yapılan, kamusal alanların harap edildiği geziyi desteklemekle kalmayıp oradan hükümlü olanlar için özgürlük naraları atacaksınız, sonra “şiddet” yanlısı olan provake ettiğiniz insanlar olacak, siz mağdura yatacaksınız.

Biz terörist kim , kimlerin terörle bağlantısı var biliyoruz… Biz milli onurunu, milli haysiyetini hiçe sayan kimliksiz haysiyetsizlerin kimler olduğunu da biliyoruz. Biz neyi de biliyoruz biliyor musunuz “şiddet” dediğiniz şey salt fiziki eylemden ibaret değildir. Ettiğiniz o galiz küfürlerin, hakaretlerin, milletin iradesine yönelttiğiniz tüm iftiraların  ve tehditlerin tamamı da şiddettir. Sosyolojik ve psikolojik şiddettir.

Meclis sıralarına bir hanedanlığın devamı olarak seçilmeden gökten zembille inmiş gibi absürt suçlamalarda bulunduğunuz vekiller bizim irademizin tecellisidir. Onları biz seçtik önümüze sandık koyulursa tekrar seçeriz. Dolayısı ile kimsenin parmağını kırmaya gücünüzün yetmeyeceği gibi onları oradan indirmeye de ancak onları oraya çıkaran halkın gücü yeter. Tıpkı yıkmaya ahdettiğiniz bu devleti yıkamayacağınız gibi.

Siz dua edin Türkiye gibi demokrasinin sizin gibiler tarafından istismar edilebildiği bir ülkedesiniz. Yoksa Avrupa’nın pek çok ülkesinde yada Amerika’da olsaydınız şu an o meclisin kürsüsünden değil çok farklı yerlerden sesinizi duyurmaya çalışıyor olurdunuz. Sizin ve aynı çarpık ideleri paylaştığınız tüm arkadaşlarınızın sorunu demokrasiyi; devleti yıkma girişimi  ve ihanet özgürlüğü  olarak kullanmak istemenizdir. Ama hiç bir ileri demokrasi ülkesinde yaptığınızın onda biri  kadarına bile göz yumulamaz. İstediğiniz Avrupa ülkesinin  meclis tutanaklarını inceleyin hiç birinde kendi devletine katil diyen, milletvekili arkadaşlarını tehdit eden, hakaret ve küfürler yağdıran aklı başında bir vekil bulamazsınız. Terör örgütleri ile içki dışlı hiç bir parti de bulamazsınız.

Gazi Meclis oturumunu ve vekilleri manipüle edişinizi yaptığınız yada kimilerince desteklenen mağdur edebiyatı ile  de örtemezsiniz. Gazi Meclisin kurucusu hani  şu sevmediğiniz Atatürk’ün manevi huzurunda sizi  ve manipülasyonunuzun tüm ortaklarını kınıyoruz.

Halkımızı da manipülasyonu, bu manipülasyonu yapanları , niyetlerini , savundukları ideler ve kastettikleri devlet bütünlüğü ile birlikte aklı selim olarak değerlendirmeye davet ediyoruz.

Ve elbette duamızdır :

Gazi meclisimiz ve millet irademiz hep var olsun ve türlü şiddetten ve manipülasyondan uzak olsun.

Yazarın Diğer Yazıları


26.9° / 21.8°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.