• BIST 100

    9481,85%0,66
  • DOLAR

    33,95% -0,08
  • EURO

    37,53% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2747,42% 0,11
  • Ç. ALTIN

    4457,90% -0,17

Ercan KUTLU


Gündemimiz Nereye Gidiyor?

Medya ve kamuoyunda öne çıkan yapay gündemler halkın gerçek sorunlarından uzaklaşıyor. Ekonomik kriz ve depremzedeler, ülkemizin en acil gündem maddeleri olmalı.


Son günlerde medya ve kamuoyunda yapay gündemlerle karşı karşıyayız. Sorulması gereken soru şu: Ali Koç’un, Meclis’te kavga eden vekillerin veya sanatçıların gündeminde vatandaşın ekonomik sorunları gerçekten yer alıyor mu? Maalesef, bu konulara dair bir endişe göremiyoruz. Medyada sıkça yer alan kavgalar ve ünlülerin özel hayatları halkın gerçek sorunlarından uzaklaşıyor.

1. Ekonomi: Acil Gündemimiz

Vatandaşlar, ekonomik krizle mücadele ederken fiyatlar hızla yükseliyor ve bu durum hiçbir siyasetçinin, sanatçının veya yazarın gündeminde yer almıyor. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan halk, yetkililerin ilgisizliğinden mustarip. Ahmet Hakan gibi yazarlar bile Ali Koç’a tavsiyelerde bulunmakla meşgulken, vatandaşın geçim derdine dair yazan, çizen yok. Çarşı ve pazardaki fiyat artışlarıyla ilgili hiçbir ses çıkmıyor çünkü bu kesimlerin çoğu ekonomik sorunlardan uzak.

2. Depremzedeler: Unutulmuş Bir Gündem

Depremzedeler ise kamuoyunda yeterince ilgi görmüyor. Deprem bölgelerinde büyük bir yıkım yaşandı; hem insanlar hem de altyapı büyük hasar gördü. Depremin ilk günlerinde Acun Ilıcalı gibi isimler destek sağlarken, şimdi bu ilgi azalmış durumda. Depremzedeler hala 18 metrelik konteynerlerde yaşamak zorunda kalıyor ve bu durumun iyileştirilmesi gerektiği unutulmuş gibi görünüyor. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve diğer deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız, ilgiyi ve yardımları bekliyor.

Sonuç: Gerçek Gündemimiz Önemli

Görünen o ki, belirli yazarlar, siyasetçiler ve kulüp başkanları, halkın gerçek sorunlarından uzaklaşarak yapay gündemler oluşturuyor. Bu tür gündemlerin yerine, ekonomik kriz ve depremzedeler gibi halkın gerçek sorunları ön planda olmalı. Milletimizin hak ettiği ilgiyi görmesi ve gerçek gündemlere odaklanılması şart.

Yazarın Diğer Yazıları


26.9° / 21.8°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.