• BIST 100

    8654,39%-1,58
  • DOLAR

    34,20% -0,02
  • EURO

    37,04% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2992,68% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4993,02% 0,00

M.Nuri Bingöl


İLA-YI KELİMETULLAH NİRE, İRAN NİRE?

İslam, Üstad Said Nursi'ye göre " ehl-i hak olan ehl-i sünnet"tir. ( Lemalar)


  Aynı zamanda "necat için, iman ve İslam beraberliği" şarttır.( 1. Mektup)
      Mucizat-ı Ahmediye'de ise ( 19. Mektub) bizzat "vefat-ı Nebevi'den sonra olan fitneleri, havaric ve şia fitnelerinin gaybi ihbarları" zikredilmiştir.
    Lem'alar'daki Alevi bahsinde de Hz. Ali (kv.) nin haklı, muhalifi olanların başı olan Muaviye taraftarlarının haksız olduğunu beyan ederek, nifak ehline karşı dikkatli olunması gereğini ihtar eden hadis-i şerifi de zikreder bize.
      ***
     "Hakiki vukuatı kaydeden tarih" ( Hutbe-i Şamiye) bir büyük endam aynasıdır. Fazla ayrıntıya girmeden kimi sahneleri hatırlatmak istiyorum:
       1. Selim (sonradan Yavuz sıfatını alan) ULU HAKAN, Çaldıranda (1514) ve Anadolu'da 19 civarında kızılbaş isyanı çıkartıp (yaklaşık) 500 000 sünniyi katleden Şii Safevi Tarikatı başı Şah İsmail musibetini safdışı ettikten sonra,  İslam İttihadı karşısındaki MEZHEBİNİN NE OLDUĞU BİLİNMEYEN, ehl-i sünnet olduğunu deyip, Mısır'ın mazisindeki FATİMİ (şia kolunun) ve o  bid'a ehlinin itikadi etkisindeki Kölemen (Memluk) üzerine seferler düzenleyip, onların devlet ve satvetlerine niçin son verdi İslam ülamasının verdiği fetvalarla?
      Ya Kanuni namını alan Sultan Süleyman Han'a, Şah Tahmasb'ın çıkardığı maniler? Bu maniler neye karşıydı peki? Osmanlı'nın Batı'yı fethedip İSLAM FÜTUHATINA girişmesine. Selçuklu sultanlarına yapılan suikastları hiç saymıyorum bile.
      4. Murad'ın, o menfi şartlar içinde Bağdat gibi ümmetin ilim yıldızı bir kenti, Şii Fatimi'lerden almak için yaptığı fedakârlıkları saymıyorum bile...
      ***
        Anadolu'da çıkarılan -yaklaşık- 19 Celali isyan, ( Anadolu Cayır Cayır, Gürbüz Nedim) katledilen yüz binlerce sünni Osmanlı, kılıçtan geçirilen binlerce ehlisünnet alimi...
       Haşlişabi, Hizbullah'ın Suriye kolları, bir sürü İran'ın vekalet harbini yürüten irili ufaklı örgüt. Hatta... Hatta İslamcı görünen ama organizasyon bakımından PYD bünyesinde olan; ayrıca FETÖ'nün Alevi yapılanması ile de burayı CİA adına karıştıran  - kısmen-, İRAN değil midir?
      ***
        Tarihte, ehli sünnet itikadının kalesi ve naşiri olan Osmanlı'yı durdurmak için BİZANS, KATOLİK PAPASI, Rus Ortodoksları ile aleni anlaşan SAFEVİLER gibi, bugünkü İran neden CİA VE ile işbirliği içinde olup tabilerinin "gaz"ını almak için İtrail ile - kaba tabirle- horoz döğüşü yapıyor olmasınlar?

Yazarın Diğer Yazıları


17.5° / 14.3°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.