• BIST 100

    10726,59%0,43
  • DOLAR

    32,93% 0,31
  • EURO

    35,26% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2466,51% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3971,22% 0,44

RAMAZAN BAYKARA/Gazeteci/Yazar


"İran'mı yoksa ABD mi daha düşman"

Dünya ve özellikle bölgemiz tam bir ateş çemberi.Bu ateş her an ülkemize bulaşabilir.


Devlet olarak çok akıllı ve stratejik planlamalar yaparak hareket etmek zorundayız.
Düşmanımızı ve dostumuzu iyi seçmek ve bilmek zorundayız. 
Hemen şunu belirteyim an itibariyle Türkiye'nin baş düşmanı ABD'dir.Bütün kötülüklerin baş sorumlusudur.Filistin ve Gazze'deki soykırımın baş mimarı, Terör ve ekonomik krizin patronu, inancımızın ve değerlerimizin yani İslam'ın baş düşmanı kısacası tüm şerlerin ve belaların terminatörü ABD'dir.
İsrail'in ağa babaları da ABD'dir. Bizim asıl ve gerçek düşmanımız demek ki İran değil, büyük katil Amerika'dır.
Neden katil derseniz başta milyonlarca yerli halkı olan Kızılderelileri katlederek sonunu getirmiş ve  dünyada ki  tüm kötülüklerin ve musibetlerin baş sorumlusu da ABD'dir. Öncelikle baş düşmanımızı çok iyi tanımamız ve bilmemiz gerekiyor.terör devleti İsrail'e vermiş olduğu destekler ortada ve soykırımın ağa babası rolüne bürünerek müslümanlara ve İslam alemine kan kusturuyor.
Birde bizde ki Amerikan sevicileri varya Allah onlara akıl ve izan versin. Bunlar bu zulme taraf oldukları için ortaktır ve sorumludurlar. 
Devlet olarak ortak akılla behemehal ABD ile tüm ilişkiler gözden geçirilmeli, özellikle askeri anlaşmalar başta olmak üzere tüm iş birlikleri dondurulmalı yada iptal edilmelidir.Hele de istihbarat çalışmalarına hemen son verilmelidir.
KÜRECİK 'deki radar sistemi derhal iptal edilmelidir.Yapilan açıklamanın komikliğine bakar mısınız, neymiş biz NATO ve muteffiklerimizle bilgi paylaşımı yapıyoruz peki hangi ülkeler bunlar,başta ABD, İngiltere,Fransa gibi İsrail destekcileri.Bilgiler İsrail ile paylaşılmıyormuş,ama İsrail'in kankalari ile paylaşılıyor, bizde inandık yada yuttuk değil mi? Bu ülkeler de bu bilgileri İsrail'le paylaşmazlar canım, müttefiklige uymazmiş...Tam bir akıl tutulması.Düşmanın ekmeğine yağ sürmeyelim.KÜRECİK ve İNCİRLİK üssünü ABD ve yandaşlarına derhal kapatılmalıdır.
İran bizim komşumuzdur. Komşularla İyi geçinmek bizim için çok önemlidir.İran'la her şeyi konuşmalıyız ve aramızda ki sorunları çözmek zorundayız. Bu İran ve Türkiye için stratejik ve çok önemlidir.
İran ve Türkiye binlerce yıllık devlet geleneğine sahip iki güçlü devlettir.ABD,İsrail ve yandaş ülkeler Türkiye ve İran'ın düşmanıdır. Bugün İran düşerse ki plan bu, asıl hedef Türkiye'dir.
İki güçlü ülke işbirliği içerisinde hareket etmelidirler. Biz asıl düşman olan ABD ve İsrail'e karşı tavır alacağımıza maalesef İslam ülkeleri olarak birbirimize alıyoruz.
Türkiye geçmişinden gelen güçlü bir uygarlığın devamıdır.Bu misyon ve vizyonla hareket etmelidir.Asya, Afrika,Arap ülkeleri, Türk cumhuriyetleri ve Uzakdoğu ülkeleri,Rusya ve Çin ile yeni ve çok güçlü ağlar ve bağlar geliştirerek dünya barışına büyük katkı sağlayabiliriz.Bunu başarabilecek etkiye ve güce sahibiz.Bu krizleri ülke olarak fırsatlara çevirebilecek misyona sahibiz.
Türkiye dost ve düşmanını bilecek kadar güçlü ve çözüm üretebilecek enerjiye sahiptir.
İsmet Paşa'nın güzel bir sözü var." ABD ile ilişki kurmak ayı ile yatağa girmeye benzer" 
Kalın sağlıcakla.
 

Yazarın Diğer Yazıları


27.8° / 21°

YAZARLAR