• BIST 100

    10884,18%1,89
  • DOLAR

    32,58% 0,19
  • EURO

    35,27% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2471,35% 0,34
  • Ç. ALTIN

    3961,18% -0,21

RAVZA ZEYBEK


IRKÇIYIM…IRKÇISIN…IRKÇIYIZ…

En güzel sözlerin sahibinin adıyla…Allah’ın adıyla…


Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Vedâ haccında,  Tüm insanlara ve inanan Müslümanlara zamanları aşan ve her asrı ve zamanı kapsayan ve asla eskimeyen aksine her geçen gün,  mübarek hutbesinde söylediklerine, insanlığın ne kadar ihtiyacı varmış ahir zaman da daha bir anlamış bulunmaktayız. Son günlerde yeniden fitili ateşlenen içi boş ırkçılık anlayışına peygamberimiz yüzyıllar öncesinden haber vermiş ve bu anlayışı kaldırmıştı.
‘’Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Azası kesik siyahî bir köle başınıza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'ın kitabi ile idare ederse, onu dinleyiniz ve itaat ediniz…’ Buyurarak tüm zamanlara  ve çağlara seslenir. 
 Allah Rasûlü efendimiz  seslenir ama insanlık bu sese kulaklarını kapar. Sakın biz ırkçı değiliz demeyin! Nedir ırkçılık?Irkçılık , bir ırkın diğer ırklardan farklı olmakla kalmayıp, aynı zamanda diğerlerinden fiziksel, entelektüel ya da ahlâki bakımdan da üstün ve güçlü olduğunu savunur. 
 Avrupa’nın ırkçılık anlayışının Afrikalı  insanları köle olarak  getirmiş, en ağır işlerde çalıştırmış onların derilerinin renginden hor ve hakir görmüş ama insan olarak asla  görmemiştir. Hitler ile temeller sağlamlaşmış ve içten içe ırkçı bir anlayışı tüm zerrelerine yerleştirmiş. Bunun adına  yabancı düşmanlığı denmiş ama en baba ırkçılığı Avrupa yapmış yapmaya da devam etmektedir..
  Irkçılığın temelinde kibir vardır. Kendini üstün görmek üstün tutmak vardır. Avrupa  ve Amerika’da aynı kibri görmekteyiz. İlk ırkçı davranışı biz şeytanda görüyoruz. ‘Ben ondan daha üstünüm’ dediği Hz. Adem’i küçük görmesiyle başlamış. Bu faşistliği şimdi İsrail’in önce Müslüman Filistin halkına sonrasında tüm insanların üzerinde uygulamayı düşündüğü ırkçı saldırılar insanlıktan utandıran cinsten olmuştur. Üstünlük düşüncesi insanı kibre kibir insanı cehenneme götürür.
Günümüz insanlarına  bakıyoruz da  sadece derilerinin renkleriyle  değil, inanç ve yaşam tarzından dolayı, maddi imkânlarından dolayı ırkçılık yapanlar ne  kadar fazla!
  Oturduğu evinden, bindiği araba markasına veya kıyafet markalarına göre insanlara muamele eden sözde dindarlar kendilerini ‘ırkçı’ olarak hiç görmezler mesela. Allah Rasulünün ‘Üstünlük takvadadır’ sözünün ne demek olduğunu bilmeden yaşayan kibirli bizim mahalle insanımız.  Eğitim, zeka, servet, makam ve şöhret ırkçılığında bizde boğuluyoruz farkında değiliz. 
 Amerika  Avrupa ve İsrail  kendi kuyusunu kendisi kazdı. İnancın üzerine kurulmayan her temel çökmeye mecburdur. Bizim atalarımız Anadolu topraklarının mayasını inançla ve imanla yoğurmuş ve  öyle şekil vermiş. Son çeyrek asırdır, bu ülkenin evlatlarının  üzerine oynanan en büyük oyun faşistlik ve dünyevileşmedir
  Bizim insanımızda  hatta dindar olanlarımız, bir dönem ‘Kürtler’ diyerek söze başlardı. Şimdi ‘Suriyeli’diyor Afagan diyor Afrikalı diyor ama ‘İnsan’ diyenimiz çok az!  Irkçıyız hem de nasıl ırkçıyız! Kendini dev aynasında gören acizler gibi kibir batağına saplanmışız! Allah Rasulü’nün ve kutsal kitabımız Kur’an- Kerimi önder etmezsek bu bataklıktan kurtulamayacağız. 
’ Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır.’
 

Yazarın Diğer Yazıları


29.6° / 22.3°

YAZARLAR