• BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

HALIL MERT / Strateji ve Yönetim Uzmani, Emekli Yarbay


İsrail Dijital Saldırıları nasıl yaptı?

Güvenlik Zaàfiyetleri nelerdir? Çözüm ve Hal Tarzları..


Suikastlar ve Gizli Teknolojiler

İsrail, Hizbullah’ın en tepedeki komutanından en alttaki tim kadrosuna kadar toplu suikast yaptı. Gizleme için kullanılan çağrı cihazları, telsizler hatta elektronik ev eşyalarının sabotaj ve suikastlerde kullanıldığını duyduk ve gördük.

Hizbullah’ın tedarik edeceği çağrı cihazlarının, telsizlerin istihbarat bilgisine ulaşılıyor, içine çip ve patlayıcı konuluyor. Düşünebiliyor musunuz?

Güvenlik Tedbirleri ve Yerli Üretim İhtiyacı

Şu cümle tam da uyutma ve maksadını aşan bir cümle: "ULUSLARARASI KURALLARA UYULMUYOR..." Allah aşkına atom bombası kuralla mı atıldı? Gazze katliamında mı uyuldu? Irak işgali, Bosna, Çeçenistan, Karabağ, Doğu Türkistan... Nerede uyuluyor? Kural güçlü olanın kuralıdır.

İran’daki Cumhurbaşkanına suikast, Haniye suikasti, şimdi Hizbullah'a yapılanlar... İran istihbaratı MOSSAD, CIA, MI6'nın eline geçmiş. İran, Türkiye’de istihbarat yapıyor demek ki... ABD, İsrail ve İngiliz istihbarat servisleri aleni düşman zaten. Bunu hepimiz biliyoruz. Ya tedbir?

Sürekli aynı boş şeylerin konuşulduğu haber programlarında neden ne yapılması gerektiği konuşulmuyor? Sürekli dehşet, korku ve ümitsizlik pompalanıyor.

CHIP ÜRETİMİNİN ÜLKEMİZDE VE EN ÜST GÜVENLİKLE YAPILMASI, TÜM YAZILIMLARIN AYNI GÜVENLİK ŞARTLARINDA YERLİ YAPILMASI ŞART OLMUŞTUR.

ASELSAN ve diğer mühendislerimizin katledildiği cinayetleri hatırlatıyorum. Tüm değerlerimizi ötekileştiren şer şebeke hapsetmiş ve hayâsızca kullanıyor. İlim yok, idrak yok. Ötekileştirerek menfaatperest bir şekilde hareket ediyorlar. Bunlara FETÖCÜ İHANETİ de ekleyiniz.

Devletin Gücü ve Sorumlulukları

Bundan sonra stratejik, elektronik malzeme üretimleri başta olmak üzere elektronik malzeme üretimi;

  1. Üretim millî ve yerli olmalı.
  2. Yazılım tamamen yerli olmalı.
  3. Kamuya ihale ile elektronik malzeme alınmamalı.
  4. Modernizasyonlar aynı güvenlik tedbirleri ile ülkemizde yapılmalı.
  5. ASELSAN cinayet dosyaları yeniden açılmalı.
  6. Kamu/özel savunma sanayii'ndeki şirketlerin fiziki, personel güvenlikleri güncellenmeli. Kişisel güvenlik belgeleri yenilenmeli.
  7. Devletin ideolojisi BEKÂ ve GÜÇ'tür. Devlet içeride ve dışarıda hak ettiği saygınlığı kavuşturulması gerekir. Devlette süreklilik esastır, uyulmalıdır. MİT, İçişleri, TSK güvenlik ve istihbarat anlamında güçlendirilmelidir.

Aynı partinin bakanı değişiyor, tüm üst yöneticiler değişiyor. Böyle icra nasıl yürür? Bir önceki bakan ve kadrosu hain veya iş yapmayacak birilerimiydi? Öyleyse neden atadınız?

Devlet yeniden DEVLET OLMAK ZORUNDA. Devletin dini ADALETTİR. Devletin ideolojisi BEKÂ ve GÜÇ'tür. Hedefimiz GÜÇLÜ VE BÜYÜK TÜRKİYE'dir.

Meşru siyaset yapan partilerin (AK Parti, CHP, MHP, İP, SP, vb.) içindeki millî unsurlar bir araya geliniz. Yoksa %1 için FETÖ, PKK gibi hain unsurların siyasetteki uzantılarına el açıyorsunuz. Bu sizin vicdanınızı kanatmıyor mu?

Bilelim ki lâyıkı ile sorumluluklarını yerine getirmeyenlere Allah mutlaka hesap soracak, şehitlerimiz mutlaka yakalarına yapışacaktır. Biz buna iman ettik.

Kritik personel atamalarında MİT ve İçişleri daha etkin olmalı. Hatırla kişisel güvenlik belgesi verilir mi?

Teğmenlerin Kılıçlı yemin olayında azmettici FETÖ... Israrla vesayetçilik, ısrarla Atatürkçülük'ten dem vuranlar... FETÖ İHANETİ'ni saklıyorsunuz. Biliniz.

Biz böyle idraksiz ve miskinliğe devam edersek felaketlerde payımız olacak. Sonuçta biliniz ki tek tek hesaba çekileceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları


27.1° / 19.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.