• BIST 100

    9419,66%-2,12
  • DOLAR

    33,97% -0,02
  • EURO

    37,52% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2745,71% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4465,60% 0,00

Yusuf Özertürk


İSRAİL NEDEN PERVASIZ ?

*İsrail bir terör devletidir.



*Binyamin Netanyahu (BN) bir çocuk katilidir.
*BN' Babası Polonya Yahudisi, Siyonist aktivist, tarih profesörü Benzion Netanyahu'dur.
*BN'un ailesi Polonya'dan Filistin'e gelmiş Yahudi göçmenlerdir.
*Yahudiler Filistin'e göçmen olarak gelmişlerdir.
*Göçmen olarak gelenler, tıpkı İngiliz'lerin Amerikan Yerlileri'ne yaptıkları gibi, Yahudi'ler de Filistin halkına soykırım yaparak Filistin'den onları ya çıkaracaklar, ya da imha edeceklerdir. Bu İsrail'in kurulduğu 1948 den beri değişmemiştir.
PEKİ İSRAİL BU CÜRETİ NEREDEN ALIYOR ?
*İsrail’in nüfusu yaklaşık 9.5 milyondur (2024). Gayri safi milli hasılası (GSMH) 525 milyar dolardır.Müslüman ülkelerin nüfusu yaklaşık 1.7 milyardır.GSMH yaklaşık 7 trilyon dolardır (6.94).
*Yukarıdaki değerler kıyas edildiğinde;                                                     SORU ŞU; 60 a yakın islâm ülkesi (80 topluluk) neden küçük bir devlet ile baş edemiyor? Bu konunun İslam ülkelerini yönetenler tarafından ciddi olarak düşünülüp, gerekli tedbirlerin alınması gerekmez mi?
*Konunun kabaca iki temel sebebi vardır:
1-İsrail’in, başta ABD, İngiltre olmak üzere AB ülkeleri, Kanada, Japonya,vs gibi gelişmiş ülkelerin aktif desteklerini alması.
2-İslâm ülkeleri'nin aralarında ciddi bir birlik (ittihad-ı İslâm) oluşturamamaları ve Allah’ın emirlerine duyarsız kalmalarıdır (1,2).
*İsrail, insanlığını kaybetmiş, zalim insanlar tarafından yönetiliyor.
*Zalimlerden merhamet beklemek beyhudedir.Zalimler ancak kuvvet ve cebirden anlarlar.
*Aç canavarlara korkak ve çekingen davranmak, onların iştihasını kabartır.
*İsrail, İslâm ülkelerinin aktif olarak bir yaptırım yapamıyacaklarını biliyor.Müslümanların nümayişlerinin bir yaptırım gücünün olmadığını da biliyor.Bu yüzden pervasızca zalimlik yapıyor.
*İslâm devletlerinin yöneticileri en azından bir G.Afrika Cumhuriyeti kadar kararlı ve cesur bir duruşla harekete geçmediği sürece, maalesef İsrail'in zulmü durmayacaktır.

(1):‘’Hepiniz Allah’ın ipine (Kur’âna) sımsıkı yapışın.Parçalanıp, ayrılmayın ! Allah’ın üzerinizdeki nimetini düşünün !...(Âl-i İmrân-103).
(2):‘’Allah’a ve Resulü’ne itaât edin.Birbirinizle çekişmeyin (düşman dururken, kendi aranızda savaşmayın).Sonra içinize korku düşer de kuvvetiniz elden gider (siz birbirinizle uğraşıp, zayıf düşerseniz, düşman korkusu benliğinizi sarar.).Bir de sabırlı olun.Çünkü Allah, sabırlı olanlarla beraberdir’’(Enfal-46).
 

Yazarın Diğer Yazıları


26.9° / 21.8°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.