• BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41

Bedriye Arık ÇAMBEL


KADIN CİNAYETLERİNE DUR DİYORUZ

Gün geçmiyor ki sabah uyandığımızda güne güzel bir haber ile uyanalım.Yine bir can gitti.Ve bu sefer yine akıl almaz bir vahşet sergilendi olay bir film sahnesini aratmadı ve canilik söz konusu oldu.Bu olay keşke bir film sahnesi olsaydı.


   Geceleri gözümüze uyku girmiyor gündüzlerimiz ise acı içerisinde geçiyor.Gencecik bir cana daha kıyıldı.Bir evlat kolay dünyaya gelerek kolay yetişmiyor.Canı veren nasıl Allah ise canı alacak olanda Allah olmalıdır.Oysa nasıl bir toplum ve insan olduysak artık her geçen gün bir kadın cinayeti duyarak günümüze başlıyoruz.
  İstanbul’un göbeğinde gencecik bir kızın başı kesildi.Kimse müdahale edemedi başı kesilen kız henüz 19 yaşında idi.Katil kestiği başı kızın annesinin önüne attı bu tamamen bir vahşet.Hem manevi hem maddi olarak anlatılamaz büyük bir başı boşluk içinde yaşıyoruz
  .”Ateş düştüğü yeri yakıyor.”Her zamanki gibi “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.”mantığı ile bu gibi cinayetleri ertesi sabah unutuyoruz.Bizler bu cinayetleri unuttukça, cezalar daha caydırıcı hale gelmediği ve toplumu etkileyen veya insanların bilinçaltına kasıtlı veya bilinçsizse yerleştirilen kötü, çirkin ve yanlış örnek olacak davranışlar ve yaşantıların önüne geçilmesi ve bilinci tam olarak oturmamış gençlere örnek teşkil etmesinin önlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
  Gerek reklam, gerek bazı film, şarkı veya bir ürünün piyasa da ön plana çıkması ve satış yapması adına bir çok absürt dediğimiz sahne ve görsellere maruz kalarak büyüyen ,büyütülen bir gençlik oldu.
  Dini değerlerimizi,, manevi değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi  bizden sonra gelecek nesillere doğru aktaramadığımız bozulan bir nesille yüz yüze geldik veya kasıtlı olarak yüz yüze getirildik.
  Yeni nesil, yeni kuşak klasik z kuşağı söylem ve yanılmalarımızı bir kenara atmalıyız. “Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur.”Atasözümüzü yeni nesillere uygun olduğunu  söyleyebiliriz.Biz her daim bakacağız,  koruyacağız,ilgileneceğiz,anlatacağız ve onlara örnek olacağız.
  Bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor.Özellikle Istanbul gibi çok büyük ve kalabalık bir şehirde çocuk büyütmek olduğundan çok çok zor.Çocukları belli bir yaşa kadar elinin altında çok rahat tutabiliyorken belli bir yaştan sonra elinin altında tutmak gerçekten çok zor. 
  Anne babanın İstanbul’un ekonomik pahalılığından dolayı sabahtan akşama kadar çalışıyor olması bazen annesi, babası tarafından unutulmuş kendi başına kalmış çocukların varlığını ortaya çıkarıyor.
  Anne babanın ayrılmış olmaları, İstanbul’un sürekli göç alıyorlar olması bu şartların varlığı İstanbul da çocuk yetiştirmeyi dez avantajlı hale getiriyor.
  Bazı durumlarda ise anne baba ne kadar koruyucu ve çocuğunu sahipleniyor olsada dış çevrenin ve arkadaşlarının çocuğuna vereceği veya verebileceği zararların önüne geçmesi yeterli gelmiyor.
  Devletin sivil polislerle okullarda okul önlerinde, cafelerde, ,parklarda ormanlarda uyuşturucu satışı, temini ve madde bağımlılıklarına gerekli önlemleri alması ve işlenen suçlarda gerekli cezaları vermesi gerekmektedir.Denetimlerin sıklaştırılması yasakların caydırıcı olması gerekmektedir.
  19 yaşında bir genç kız hayattan koparıldı ve vahşice katledildi. Bu ve bunun gibi uykularımızı kaçıran tüm suçlar derinlemesine araştırılmalı ve bu suçun işlenmesine neden olan etkenler A dan Z ye iyi incelenerek bu suça sebep olan kişilerin caydırıcı cezalar verilmesi diğer suç işleyecek kişilere örnek teşkil etmesi açısından önem arz etmektedir.
 

kadın cinayetleri ile ilgili bir fotoğraf

 Burada en önemli bir konuda bu kadar canımızı yakan, yetişkinlerin dahi psikolojisini olumsuz etkileyen bu tarz acı olaylardan bir grup provokatör grubun kendisine bu olaylardan malzeme çıkarmasına asla fırsat verilmemesi gerekiyor.
  Artık öyle bir hale geldik ki bu kadın cinayetlerinin altında sadece bir psikopatlık yatmıyor.Dünya genelinde etki yapmaya çalışan dinler ve kimseye yararı dokunmayan ayinler ortaya atılmaya başladı.Böyle olunca tehlike küçük çaplı kalmamakla beraber tehlike evrensel boyutta olduğu görülmektedir.

ALLAHA EMANET OLUN 
SEVDİKLERİNİZE İYİ BAKIN

Yazarın Diğer Yazıları


26.8° / 21.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.