• BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79

MAHIR ADIBES


KEDİ KÖPEK POLİTİKASI

Artık kedi, köpekle uğraşmayın! Bırakın şunların yakasını. Her gördüğünüz, duyduğunuz doğru değildir.


Bazı insanlar bahçedeki tavuktan, havada uçan kuştan bile şikâyetçidir. Bazıları ise fareyi bile sever. Herkesin gönlüne göre davranamazsınız.
Kediye, köpeğe çip takmakla medeni olunmaz. Hayvana davranışla medeni olunsaydı Budistler dünyada en medeni insanlar olurdu; inek meselesinden dolayı.
Medeniyet insanların hayat standartlarıyla doğru orantılıdır.
Her gün aile katliamları, trafik kazaları, hırsızlıklar, mafya olayları, çocuk istismarları, askıda ekmek meselesi, sokak kavgaları vesaire medeniyet ölçüsü değil midir?
Bu olanları haber olarak verip de insanların ruh hallerini ne diye bozarsınız? “Eşeğe gücünüz yetmez palanını döversiniz.”
“İpe un sermeyi bırakalım.” Cumhuriyet döneminin en kötü dönemini yaşıyoruz, her açıdan. İşte eğitim seviyemiz ortada; Afrika’nın balta girmemiş ormanlarında yaşayan milletlerden daha aşağıda.
Asıl meseleyi tespit edip çözerseniz bütün olumsuzluklar hallolur. Bunları üç bilemedin beş başlık altında toparlayabilirsiniz. Eğer bu başlıklar çoğaltılıyorsa sırf oyalamak için yapılır, hiçbir şeyi de başaramazsınız. Birileri bunları ortaya atar onlara karşı olanlarda oltaya takılır onları çözmeye çalışır. Sonunda o da başarısız olur ve güven kaybeder.
Bir iş yerinde işler kötü gidiyor diye komşu iş sahibi suçlanamaz, rakibiniz olsa bile. Bu bahane uydurmaktan başka bir şey değildir.
Siz samimi olarak asıl meseleyi hedef seçin. Şu an ülkemizdeki asıl mesele:
1.) Ahlak
2.) Ahlak
3.) Ahlak
Bu konu düzelirse ülkemizde hiçbir problem kalmaz. Bu konuyu düzeltmek de kolay görülmüyor…
Aksi taktirde sokaklardaki bütün köpekleri yok etseniz, kedileri kovsanız hepsini sahiplendirip çip taksanız hiçbir şey düzelmeyecek.
“Tavşana kaç, tazıya tut,” diyorlar. Zaman geçiyor.
Acilen; ülkeyi sahiplenen samimi, edepli, dürüst, çalışkan, inançlı bir ekibe ihtiyaç var. Bunları bulursanız kedi köpek meselesi de hallolmuş olur.

Mahir Adıbeş

Yazarın Diğer Yazıları


29.1° / 21°

YAZARLAR