• BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

Ayşegül Akyüz YAHŞİ


MABEDİ “İHANET” OLANLAR TARİH YAZAMAZLAR

Yıl 2014 Antalya CHP bölge toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu için: “O devleti bilmez, tanımaz. Ayakları yere sağlam basmaz, ne söylediğini bilmez.” Demişti.


Hakkında üzüldüğü Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’ na göre; karikatür bir adamdı.

Bunca vasıfsız biriyle bugün ittifak içindeler.

Geçelim Meral Akşener’ e.

Akşener’ in: “Biz anahtar Partiyiz.”

sözünü işiten Temel Karamollaoğlu kompleks yapmış olmalıydı ki dayanamayıp:

“Anahtar var, maymuncuk var.”

Diyerek Akşener’ e afili bir gönderme yapmış ve gıyabında aşağılamıştı.

Bugün kapılar açıldığına göre; yedek anahtar devreye girdi galiba. Çünkü maymuncukla olacak iş değil bu!

6+1’ in içinde yerini yadırgayan tayfanın uykuları kaçıyor olmalıydı ki masa altında kurnazca planlar yapanlar vardı. Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Ahmet Davutoğlu, Babacan ve Karamollaoğlu’na bir ittifak önerisinde bulundu. Ama bu öneri ne hikmetse mızıkçı arkadaşların oyun bozarlığı yüzünden kabul görmedi. Sonra ne mi oldu? Devreye Gelecek Partisi’ nin Kurucular Kurulu üyesi Baykay girdi ve:

“En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir.” diyerek kendi kalesine gol attı.

Bugün adamlığın konuşlanamadığı o masada kindarlık hâkim. Masa altında sıkılmış yumruklar, yüzlerdeki sahte gülümsemeyle örtülmeye çalışılsa da bu kin bardaktan taşıyor.

En önemlisine geldi sıra!

“Yorgun kurşunu” kendine bir tehdit olarak algılayan Akşener ve ortakları ekranlardan, sosyal medyadan avaz avaz canlarını ve cananlarını korumaya yönelik ver yansın ettiler. Failin Bekçi olduğu gerçeğini bir türlü kabullenemeyip Sayın Cumhurbaşkanımız’ ı güya eli kanlı bir mafya gibi göstermek istemişlerdi. Ama bu planları da tutmadı.

Asıl merak ettiğim şu; söz konusu kendileri ve yandaşları olduğunda, bir kurşunun hesabını böyle soranlar; neden PYD VE PKK’nın şehit ettiği binlerce canın hesabını hiç sormadılar? Sormadıkları gibi bir de aynı ittifak içinde olarak bu ülkenin canı yanmış anaları ve evlatlarının pişkin pişkin oylarını ummaktalar.

Bu ne yüzsüzlük bu ne aymazlık!

Millet Vekili adaylarına baktığınızda aykırı isimlerle dolu olduğunu görüyorsunuz. CHP ilkelerine, seçmenin tercihlerine aykırı isimler bunlar. CHP İzmir 1. Bölge 1. Sırada Milletvekili adayı Yüksel Taşkın bunlardan biri. Kemalizm karşıtı olması bir yana; kendisi, Fetö kumpas davalarının önde gelen savunucularından...

Nerde kaldı Atatürk’ ün ilkelerine sadakat? Atatürkçülük özde değil lafta mı yoksa?

Bir diğer isimse CHP listesinden başköşeyi kapan Namık Tan. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı. YPG/PKK'ya operasyona ve S400 alımına da karşıydı.

Fetö destekçisi birinin CHP ile görüşlerinin örtüşmesine ve vekil seçilmesine ne dersiniz? Yorum sizin.

DEVA Partisi kontenjanından CHP listesi ile Ankara'dan seçime girecek olan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin FETÖ' nün yargıda yeniden yapılanmasında büyük rol üstlenecek kilit isimlerden...

Bunlar sadece birkaç örnek. Daha nice taşlar var ki; kaldırsanız, altından ne pislikler çıkar meydana.

Bunca aykırılık beraberinde kavgayı da getirdi tabi. Sandalyeler havada uçuştu. Seçilemeyenler, koltuk sahibi olamayanlar birbirlerini yoldular. Partide koptular adeta.

Nefret, hakaret, ihanet… Bunları gördüm.

Cumhur İttifakı aday adaylarınınsa tavrı dikkat çekiciydi. Çok taktir ettiğim söylemlere şahit oldum.

“Seçilmesem de üzülmedim hatta daha çok gayret etmem gerektiğini anladım bu vesileyle. Bu dava bizim davamız sadece benim davam değil. Bu yüzden bir adım bile geri çekilmeden, zerre kadar küskünlük etmeden yola devam edeceğim.” Diyenler vardı.

Huzur, sağ duyu, öz veri… Bunları da gördüm.

Mutfakta soğanla mülayim erkek pozları veren Kılıçdaroğlu Nerdeee! Dünya’nın ilk savaş gemisi Siha' yı yapan Sayın Recep Tayyip Erdoğan nerde!

Savaş gemisi güvertesi, vatan toprağıyla eş değerdedir ve bilindiği üzere tüm mazlumların sığındığı bir gemidir Anadolu. 

Bizlere, ilklerin gururunu yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız için bir oyun lafı bile olmaz.

Reis-i Cumhur olağanüstü vizyonuyla açık ara önde... Çapsızlık ve gaflarsa millet ittifakının tek payesi olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Bu arada Avrupa İyi Parti teşkilatı topluca istifa etti. “Sözde Milliyetçiliğe” herkesin tahammülü yok tabi. Liderler hem "Milliyetçi" hem de "terör sevici" olamazlar. Olurlarsa eğer evvela kendi seçmeni tarafından sandığa gömülürler.

Büyük düşünür, Şair, Yazar ve Üstâd; Necip Fazıl Kısakürek’in, ayakları yere basan şu muhteşem sözünden hareketle:

“Bize gerici ve çağ dışı diyenler, kafalarını bacaklarının arasından geçirip kendi gerilerini seyredenler, koştuklarını ve zamana hâkim olduklarını vehmedenler; çatlayın, patlayın, kudurun, tepinin!”

Olmaz!

Sizle olmaz, sizinle olmaz, sizden olmaz!

Tarih sizin gibi şuursuzları çöplüğünde öğütür de asla kalem oynatmaz!

 

Zira, yarını inşallah bizler fethedeceğiz!

Yazarın Diğer Yazıları


25.4° / 21.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.