Fahri URHAN

Tarih: 13.09.2024 22:25

Mevlid Kandili: Peygamberimizin Dünyaya Teşrifinin Yıl Dönümü

Facebook Twitter Linked-in

Koruyan, kollayan ve bağışlayıcılığı bol olan Allah’ın ismi ile başlarım. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, af ve mağfireti tüm kardeşlerimin üzerine olsun.

Kıymetli Okurlarım!

Peygamberimiz Hazretlerine tebliğ emri verilmeden önce, o dönemde dünyada neler yaşanıyordu? Aktarılanlara ve kitaplarda yazılanlara göre, o dönemin yaşantısı nasıldı? Bir düşününüz.

Gelelim günümüze; şu an sokakta erkek ve kadın yakınlaşması, 2 yaşındaki kız çocuklarına tecavüz, çocukların sebepsiz yere öldürülmesi, kadınların basit sebeplerle katledilmesi gibi olaylar yaşanmakta.

Haramsız iş yapılmaması, torpille işe girme, rüşvet, mevki ve makam uğruna her türlü mel’anet, Müslümanların yalan, dolan, talan yapması, zinanın ve fuhşun artması, sokaklarda çıplaklık, yalan dolanla iş yapılması gibi sorunlar yaşanıyor.

Birbirini aldatma, hırs, kin, hasetlik, tefecilik, haksızlık, haram yeme, translık, lezbiyenlik, homoseksüellik, evlilik dışı yaşam ve hamilelik, doğan çocuğun diri diri ölüme terkedilmesi gibi olaylar da mevcut.

Bunların yaşandığı yer bizim ülkemiz. Biz Müslümanız, öyle mi? Müslümanlar kardeş; dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yapılan zulümlere, tecavüzlere, katliamlara hangi birimiz ses çıkarıyoruz? Hangi birimiz onların derdiyle dertleniyor, yardım ulaştırıyor?

Peygamberimiz aramıza teşrif etse, başımızı mı okşardı, yüzümüze mi tükürürdü? Aramızda ne kadar kalabilirdi? Bize ve yaşantımıza ne kadar dayanabilir, katlanabilir miydi?

Rabbimizin nimetlerinin içerisindeyiz ve şükretmemiz gerekir. Ancak başımıza gelen afetler ve belalar normal değil mi?

Kendimizi toplamazsak, özümüze dönmezsek, Müslümanca yaşamazsak, üzerimize gelen afetler ve belalar dinmeyecektir.

Dualarımızda Peygamberimizin şefaatini isterken, haklı mıyız? Ne hakla ve hangi yüzle?

Yarın, 14 Eylül 2024 Cumartesi günü Mevlid Kandili. Peygamberimizin dünyaya teşrifinin yıl dönümü. O’nun tebliğ ettiği şekilde yaşamak dileğiyle Mevlid Kandilinizi kutlarım. Rabbimden geçmişlerimize rahmet, bize hidayet vermesini ve Müslümanlığı yaşayabilmek için akıl, fikir ve gayret nasip etmesini niyaz ederim. Kalın sağlıcakla.

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —